Nieuwe wagen voor Pannese gemeenschapswachtenHet gemeentebestuur heeft het nieuwe jaar gestart met een nieuwe wagen met laadbak voor de gemeenschapswachten van de dienst Veiligheid & Preventie.

 

De gemeenschapswachten van De Panne hebben binnen hun functie dagdagelijks een auto met voldoende laadruimte nodig. Tot voor kort gebruikte het team hiervoor een wagen van bijna 20 jaar oud die bijgevolg aan vervanging toe was.

De nieuwe auto is een Fiat Doblo Work Up. Deze pick-up heeft een laadbak met laadoppervlakte van 4,2 m2, de laadbordjes kunnen naar beneden om gemakkelijk zaken in te laden.

De kostprijs van de wagen is € 18.369,08 incl. btw.

 

Veelzijdig gebruik

De nieuwe Fiat zal de komende jaren ingezet worden voor volgende taken van de gemeenschapswachten:

  • de controle op afval: wat verkeerd staat/ligt, en niet ter plaatse gecontroleerd kan worden door de vaststellers, wordt in de laadbak meegenomen naar de gemeentelijke depot om daar te controleren.
  • het vervoeren van het mobiel preventiehuisje (dankzij de aanwezige trekhaak)
  • het ophalen van achtergelaten fietsen, in opdracht van de politie

 

Gesubidieerd

Het gemeentebestuur engageert zich in het kader van het strategisch veiligheids- en preventieplan al jaren om diverse inspanningen te doen. Ook de aankoop van deze nieuwe auto kadert hierin. De investering wordt dan ook 100 % terugbetaald via subsidies die gelinkt zijn aan het plan.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  13-01-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws te melden?
 Meer nieuws over De Panne

De Panne
26-05-2018

Nieuwsgierige leesbeesten kunnen deze nu al nalezen op: www.depanne.be/product/2495/2018-lees-de-panne-leeft-online


Meer info

De Panne
De Panne
15-05-2018

De gemeenteraadsleden van De Panne ondertekenden in de raad van maandag 7 mei een brief gericht aan het Agentschap Wegen en Verkeer met de vraag om van De Panne een meer verkeersveilige gemeente te maken. Het kruispunt van de Dijk (N39) met de Moeresteenweg is heel onveilig voor fietsers. De gemeente heeft dit in het verleden al aangekaart. Het item stond op de agenda van de Provinciale...


Meer info

De Panne
De Panne
14-05-2018

De verouderde infrastructuur van de zeilwagencentrum in de Dynastielaan wordt vervangen door een nieuwbouw die inspeelt op de noden van de clubs die er gehuisvest zijn. Het oude clubhuis wordt nog voor de zomervakantie afgebroken. Het nieuwe clubhuis voor de zeilwagenclubs De Krab en RSYC en de zeilwagenfederatie LAZEF komt op dezelfde plaats te staan als het huidige gebouw. De uitbreiding,...


Meer info

De Panne
De Panne
11-05-2018

Op woensdag 2 mei 2018 vond de laatste sessie van de Techniekacademie in De Panne plaats en kregen alle jonge deelnemers een diploma voor hun inzet en prestaties. Gedurende 10 sessies op woensdagmiddag werkten 20 enthousiaste kinderen tussen 10 en 12 jaar aan 6 concrete projecten: een voederhuisje, een mystery box en een nachtklokje maken, lampjes schakelen, een robotje doen rijden en...


Meer info

De PanneAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het