Boechout roept België op mee te werken aan verbod op kernwapensIn een motie gericht aan de federale regering roept Boechout België op om haar verantwoordelijkheid te nemen en op een constructieve manier mee te werken aan een verbod op kernwapens. De motie werd goedgekeurd op de gemeenteraad van 26 februari.

132 landen van de Verenigde Naties hebben in 2016 een resolutie goedgekeurd om onderhandelingen op te starten over een internationaal verdrag dat kernwapens verbiedt. België was een van de 38 landen die tegen de resolutie stemden.

 

Burgemeester Koen T’Sijen: “Nucleaire wapens zijn immorele massavernietigingswapens die geen grenzen kennen. Zolang er nucleaire wapens bestaan, bestaat het gevaar op het gebruik ervan en op een nucleaire ontploffing met wereldwijde catastrofale gevolgen. Bovendien waarschuwen militaire experts voor diefstal of cyberhacking door terroristen. De enige manier om dit gevaar te vermijden, is het verbieden en elimineren van kernwapens.”

 

Daarom richt de gemeente Boechout in een motie een dringende oproep aan de Belgische regering om alles in het werk te stellen om te garanderen dat kernwapens nooit en onder geen beding meer gebruikt worden. Daarbij wordt de Belgische regering gevraagd om, overeenkomstig het regeerakkoord, op een constructieve wijze mee te werken aan het tot stand komen van een verbod op kernwapens.

 

“We zullen deze motie bezorgen aan de bevoegde ministers en aan het Belgisch parlement”, zegt T’Sijen. “Daarnaast sturen we hem naar de Belgische burgemeesters die lid zijn van Mayors for Peace, met het voorstel om een gelijkaardige motie aan de Belgische regering te bezorgen.”
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  13-03-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Boechout

Boekhoute
06-11-2018

Afgelopen weekend werden de 70-jarigen van Boekhoute feestelijk ontvangen op het gemeentehuis. Uiteraard leverde dat enkele fijne babbels op.


Meer info

Boechout
Boechout
28-10-2018

Wij zoeken een medewerker burgerzaken (deeltijds of voltijds/C1-C3) en een ICT-medewerker (deeltijds of voltijds/C1-C3). Medewerker burgerzaken Bij de dienst Burgerzaken kunnen burgers terecht voor alles wat hun identiteit, adres, burgerlijke staat, nationaliteit enzovoort aangaat. Ongeveer de helft van je werktijd ben jij voor hen een aanspreekpunt. Met kennis van zaken én met de...


Meer info

Boechout
Boechout
28-10-2018

Boechout wandelt en fietst zondag 11 november Het is dit jaar een speciale editie, in het kader van honderd jaar Wapenstilstand en uitgewerkt in samenwerking met heemkundige kring Het Speelhof. We hebben drie wandeltochten en twee fietsroutes uitgestippeld over de mooiste wegen en paadjes van Boechout. Onderweg leer je meer over wat er zich tijdens de Eerste Wereldoorlog op bepaalde plaatsen...


Meer info

Boechout
Boechout
28-10-2018

We zijn er vroeg bij, maar de Scouts en Gidsen Sint Jan in d'Olie van Vremde zijn al volop hun jaarlijkse kerstmarkt aan het voorbereiden. Die vindt dit jaar plaats op zondag 16 december. Jong en oud is meer dan welkom vanaf 14 uur. Heel wat particulieren en verenigingen van Boechout en omgeving laten zich die dag van hun beste kant zien. Wil je graag zelf een product, hapje of drankje...


Meer info

BoechoutAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het