KRC Gent krijgt magnesiumboost uit de kraanKoninklijke Racing Club Gent (KRC Gent) was in 1899 de allereerste voetbalclub die in Oost-Vlaanderen werd opgestart en is ook anno 2018 nog steeds pionier. In sportieve resultaten enerzijds, maar ook wat economisch, ecologisch en fysiologisch inzicht betreft. Getuige het feit dat alle leden van de KRC Gent en hun bezoekersploegen sinds kort overgeschakeld zijn van duur flessenwater op Woda Pure Clear-waterfilters van BWT. Die zorgen er niet alleen voor dat kalk, zware metalen en chloorsmaak uit het kraantjeswater worden gehaald. Woda Pure Clear verrijkt het water daarbovenop met een aanzienlijke hoeveelheid magnesium, om zo de Gentse ‘Ratjes’ een heuse gezondheids- en smaakboost te geven.

 

 

Goede huisvader

 

“Dat mensen, en sportmensen in het bijzonder, voldoende water moeten drinken, is niets nieuws”, steekt Luc Gardelein, adjunct-manager bij KRC Gent van wal. “Dus kochten we voor de trainingen en de matchen van onze 300 jeugdspelers, van de 22 volwassen spelers van onze eerste ploeg, voor al onze bezoekende voetbalploegen en voor de technische staf elk voetbalseizoen zo’n slordige 5.200 liter water in plastic 2-literflessen aan. Dit was een hele belasting voor de afvalberg, maar ook voor onze financiën. Algemeen manager Marc De Clerck en ik becijferden immers dat de aankoopsom van dit flessenwater op maar liefst 1.700 euro per seizoen neerkwam en dat dat bedrag seizoen na seizoen in crescendo ging.

 

Als manager van een voetbalclub ben je het jezelf en je club verplicht te denken als een goede huisvader. Toen we de flessenwaterkostberekening gemaakt hadden, konden we dus niet anders dan erkennen dat we met een waterprobleem zaten. Een probleem waar een oplossing voor diende te worden gezocht. Die werd me aangereikt door een tv-reclamespot van BWT (Best Water Technology) die ik toen zag. Want BWT biedt oplossingen voor regenwaterrecuperatie, voor de behandeling van cv-water of sanitair water voor bad of douche, en ook voor drinkwater. Oplossingen waarvoor de investering al gauw zou renderen. Want waarom zou je nog langer dure waterflessen kopen als je water ook gewoon gratis uit de kraan kan drinken?”

 

Even hygiënisch, extra gezond

 

“Budgetvriendelijker, ecologischer, gebruiksvriendelijker … De voordelen van kraantjeswater in plaats van flessenwater zijn inderdaad legio”, bevestigt Pieter De Temmerman, vertegenwoordiger van BWT voor Oost- en West-Vlaanderen. “De enige argumenten die steek houden om niet voor kraantjeswater te kiezen, zijn de chloorsmaak, de vieze geur en het feit dat mensen zich vaak afvragen of kraantjeswater wel hygiënisch en gezond is.

 

Bij BWT maken we komaf met die argumenten om nog langer flessenwater te drinken. Dat doen we door tal van oplossingen te bieden die de smaak en de geur van chloor uit het kraantjeswater halen en die ervoor zorgen dat particuliere gezinnen en grootverbruikers dag in dag uit kunnen genieten van lekker, zuiver en gezond water, rechtstreeks uit de kraan. Water dat dus veel goedkoper is dan flessenwater, veel beter voor het milieu, en minstens even hygiënisch, lekker en gezond.

 

In het geval van KRC Gent adviseerden we heel specifiek de Woda Pure Clear-waterfilter omdat die voorzien is van een geïntegreerde, gepatenteerde magnesiumtechnologie, waardoor er automatisch veredeld magnesium aan het kraantjeswater wordt toegevoegd.”

 

Magnesiumwater

 

“Magnesium is een essentieel mineraal voor een goede psychische en fysieke gezondheid”, weet Marc De Clerck, algemeen manager bij KRC. “Het bevordert je concentratievermogen en je weerstand tegen stress, en het zorgt voor de vorming van gezonde botten en tanden en een goed functioneren van spieren, hart en bloedvaten. Je lichaam maakt magnesium echter niet zelf aan. Je moet het dus uit je voeding halen. Bij sporters kan het magnesiumpeil in hun lichaam wel eens zakken, omdat het afgescheiden wordt in urine en zweet. Vandaar dat heel veel sporters magnesium innemen als voedingssupplement, om optimaal te kunnen presteren en sneller te herstellen van spierpijn en krampen. Dankzij de installatie van de Woda Pure Clear-waterfilter in de twee jeugdvoetbalkleedkamers en in de kleedkamer van onze eerste ploeg, is dat voor onze ‘Ratjes’ – want zo worden de spelers bij KRC Gent genoemd – niet meer nodig. Want zij halen hun magnesiumboost rechtstreeks uit de kraan wanneer ze water tappen in de gepersonaliseerde drinkbussen die we van BWT kregen.

 

Een extra troef voor hun gezondheid dus, maar ook voor hun – en onze – smaakpapillen. Want een bijkomend voordeel van magnesiumwater is dat het mineraalgehalte in het water wordt uitgebalanceerd tot een bijna-neutrale pH-waarde, waardoor het water beduidend lekkerder is. Ook onze bereidingen op basis van kraantjeswater, zoals koffie, smaken opmerkelijk beter. En er staat bovendien een mooier schuimlaagje op onze koffie.”

 

Praktisch en onderhoudsvriendelijk

 

De BWT Woda Pure-waterfilter bestaat uit een filterkop en een filterpatroon, dit is beschikbaar in de maten small tot extra large, afhankelijk van het verbruik. In particuliere huishoudens is die kop eenvoudig te installeren onder het keukenaanrecht, en – afhankelijk van de wensen van de gebruiker – aan te sluiten op de bestaande kraan of te voorzien van een afzonderlijke kraan, zodat je de magnesiumwaterkraan gebruikt enkel voor drinkwater of om groenten te wassen en de andere kraan om water te tappen voor de vaat of om schoon te maken. In KRC Gent werd de Woda Pure Clear onder de spoelbakken in twee jeugdkleedkamers en in de kleedkamer van de eerste ploeg geïnstalleerd, en aangesloten op een aparte kraan.

 

Op die kraan heeft KRC Gent een teller geïnstalleerd om het verbruik bij te houden en om na te gaan hoe frequent het filterpatroon vervangen moet worden. “Bij een particulier huishouden is dat ongeveer halfjaarlijks het geval”, legt Luc Gardelein uit. “Maar bij ons kan dat wel vaker zijn. Want reken eens uit … Gemiddeld vinden hier op een zaterdag 10 wedstrijden plaats, die gemiddeld 10 spelers hebben – bij de jeugdploegen wat minder, bij de volwassenploegen wat meer. Ook de bezoekende ploegen drinken het magnesiumwater als ze bij ons komen spelen. Dat betekent dus een 200-tal spelers die elke zaterdag magnesiumwater tappen uit de drie Woda Pure Clear-installaties. Maar als je de kleine kost van dat filterelement, dat trouwens heel makkelijk te vervangen is dankzij de wendbare kop van de Woda Pure Clear, afweegt tegen het jaarlijkse bedrag dat we aan flessenwater betaalden, is de rekening snel gemaakt. En als je dan nog eens weet dat je extra zorg draagt voor de gezondheid van je spelers … Dan twijfel je als goede huisvader toch geen seconde?”

 

Richtprijzen Woda Pure Clear

 

Kit Woda Pure Clear V bestaand uit: filterelement V, filterkop en aansluitslang: € 165,80 (incl. btw)

Filterelement Woda Pure Clear V: € 105,90 (incl. btw)

 

Kit Woda Pure Clear M bestaand uit:  filterelement M, filterkop en aansluitslang: € 196,80 (incl. btw) 

Filterelement Woda Pure Clear M: 136,9 euro (incl. btw)
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  16-04-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Marquiz

Brugge
06-02-2019

Deceuninck Groep kondigt trots aan dat het een nieuwe recyclagefabriek in gebruik genomen heeft op zijn recyclage- en compoundingsite in Diksmuide (BE). De gloednieuwe recyclagelijn zal Deceuninck toelaten op termijn tot 45.000 ton pvc per jaar te recycleren. Het te recycleren materiaal zal afkomstig zijn van postindustrieel afval (eigen productieafval en snijresten van de klanten) alsook van de...


Meer info

Marquiz
Brugge
22-01-2019

Kalk bestrijden kan met een waterverzachter, maar ook via de kalkneutralisatietechnologie waarin BWT met zijn AQA Total Energy al 20 jaar pionier is en waarvoor het bedrijf in 1999 als eerste het werkzaamheidscertificaat van het officiële Duitse testinstituut DVGW mocht ontvangen. De werkingsefficiëntie van de BWT AQA Total Energy, die met een minimaal stroomverbruik elektrische...


Meer info

Marquiz
Brugge
22-01-2019

Word jij ook BEN op Batibouw 2019? Vanaf 2021 moet elke nieuwbouwwoning verplicht Bijna-EnergieNeutraal (BEN) zijn. Maar waarom zou je tot dan wachten als je nu al probleemloos BEN kan bouwen? Op www.iedereenBEN.be legt bouwcoach BEN uit waarop je moet letten om aan de 6 BEN-voorwaarden te voldoen. Liever face-to-face advies? Volg dan het IedereenBEN-parcours tijdens Batibouw 2019. 6...


Meer info

Marquiz
Brugge
07-01-2019

Deceuninck kondigt met fierheid aan dat zijn Zendow-gamma het VinylPlus®-productlabel ontvangen heeft. Dat gebeurde na een diepgaande audit uitgevoerd door BRE, een Brits onafhankelijk onderzoeksinstituut. Het VinylPlus®-label lauwert Deceuninck voor zijn vele initiatieven en jarenlange inzet op het vlak van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het VinylPlus-productlabel is het eerste...


Meer info

MarquizAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het