Goed gezin(d)sdag op 6 meiIn het kader van de 'Week van de Opvoeding' organiseert Huis van het Kind Tienen, samen met Kind en Gezin en tal van Tiense organisaties, de 'Goed Gezin(d)svoormiddag'. Op zondag 6 mei ’18 kunnen kinderen en hun (groot)ouders op het binnenplein van het Vrijetijdscentrum genieten van een voormiddag boordevol leuke workshops, animatie, een theatervoorstelling en nog veel meer!


Het thema van de ‘Week van de Opvoeding’ is dit jaar ‘Opvoeden is samenspel’. De wereld is groot en we maken er allemaal samen deel van uit. Kinderen laten opgroeien tot echte wereldburgers, betekent dat we hen van jongs af aan een stem geven en hen de superdiverse kleurrijke wereld waarin we leven laten meemaken.


Deelnemen aan de Goed gezin(d)svoormiddag is gratis. Inschrijven hoeft niet.

PROGRAMMA GOED GEZIN(D)SVOORMIDDAG OP ZONDAG 6 MEI

De Fluistermachine (alle leeftijden)
Hikke Takke Toe
Met een fluistermachine gaat een fluisteraar al fluisterend iedereen de weg wijzen. Sommigen zullen zich er geen fluit van aantrekken, anderen zullen goedgezind vertrekken!
Vrijetijdscentrum – zondagsmarkt
Doorlopend van 10.00 tot 12.30 uur


Kunst met krijt (alle leeftijden)
’t Ooievaarsnest / De Klimop
Schuilt er een ware Picasso in jou? Heb je zin om een krijtkunstwerk te maken met een spuitbus? Of maak je liever een stoeptekening, het kan allemaal. Heb jij al inspiratie?
Vrijetijdscentrum - inkom binnenplein
Doorlopend van 10.00 tot 13.00 uur


Vlaamse Kermis (alle leeftijden)
Pleegzorg
Jong en oud(er) kunnen zich uitleven op de Vlaamse kermis met volksspelen zoals eendjes vissen, ringwerpen en sjoelen.
Vrijetijdscentrum - binnenplein
Doorlopend van 10.00 tot 13.00 uur


Bouwen aan een goede kindertijd (alle leeftijden)
Huis van het Kind Tienen
In Tienen is er een Huis van het Kind: een huis voor alle (groot)ouders, kinderen en jongeren, een huis vol volk. Allemaal met hetzelfde doel: bouwen aan een goede kindertijd voor alle kinderen en jongeren in Tienen. Kom binnen in ons huis, leer de vele bewoners kennen en ontdek de 4 magische bouwstenen voor een goede kindertijd. Je krijgt hier een overzicht van alles wat er op de Goed Gezin(d)svoormiddag te beleven valt. Wanneer je naar huis gaat, maken we nog een gekke foto van je goedgezinde snoet.
Vrijetijdscentrum - binnenplein
Doorlopend van 10.00 tot 13.00 uur


Grimeren (alle leeftijden)
Sarah Van Dael
Eruitzien als een prinses, een schattig poesje of een gevaarlijke draak of tijger? Wat is er leuker dan geschminkt worden, als herinnering aan een leuke Goed Gezin(d)svoormiddag!
Vrijetijdscentrum - binnenplein
Doorlopend van 10.00 tot 13.00 uur


Kijken, observeren en voelen (0- tot 3-jarigen en hun ouders)
De Hartjes & Kind en Gezin
Vanaf de geboorte zijn kinderen bezig met het ontdekken van de wereld. Dit doen ze door te observeren en vooral door te voelen. Heb je zin om samen met je kindje verschillende materialen, kleuren en structuren te ontdekken? Kom langs!
Vrijetijdscentrum - Tintel
Doorlopend van 10.00 tot 13.00 uur


De wondere wereld van de zintuigen (kindjes van 3 maanden tot 1 jaar en hun ouders)
Solidariteit voor het gezin
Verken samen met je baby de wondere wereld van de zintuigen of knutsel een rammelende rammelaar. Kom dat zien, horen en voelen!
Vrijetijdscentrum - vergaderlokaal 4
Doorlopend van 10.00 tot 13.00 uur


Hopla (3- tot 6-jarigen en hun ouders)
De Schuur/Cas & co
Samen met de (groot)ouders de ‘Hopla-koffer’ ontdekken en droevig, blij of boos zijn … Niets lucht zo op. Een korte initiatie om met je kleuter te praten over gevoelens en emoties.
Vrijetijdscentrum - crealokaal
Doorlopend van 10.00 tot 13.00 uur


Voorstelling ‘Dat komt er nou van’ (3- tot 7-jarigen)
De Blauwe Schavuit
Beer ontfermt zich over drie eieren. Als er kleine eendjes komen piepen, denken ze dat Beer hun mama is. Tot grote hilariteit van het publiek moet Beer nu voor drie kuikentjes zorgen. Hij leert ze zwemmen en eten. Alleen vliegen is moeilijker. Zal dat Beer ook lukken?
Vrijetijdscentrum – grasplein
Start 10.30, 11.30 en 12.30 uur - duur 30’


Gekke kapsels (3- tot 8-jarigen)
De Gezinsbond
Bij de stand van de Gezinsbond kunnen de kinderen zich een gek kapsel laten aanmeten. Ze krijgen een kleurrijk stickervel met complimentjes die blijven plakken … Je kan aan deze stand ook kennismaken met het aanbod van de Gezinsbond.
Vrijetijdscentrum - binnenplein
Doorlopend van 10.00 tot 13.00 uur


Springparadijs (3- tot 8-jarigen)
Jeugddienst Tienen
De Fish, Pinguïn, het kleuterspringkasteel en de Pleejmobiel … Schoentjes uit, benen insmeren en springen maar, tot je tong op de grond hangt!
Vrijetijdscentrum - binnenplein
Doorlopend van 10.00 tot 12.00 uur


Knutselfrutselcreahoekje (3- tot 12-jarigen en hun ouders)
CKG De Schommel
Samen met mama of papa knutselen en leuke gezelschapsspelen spelen. Keuze genoeg!
Vrijetijdscentrum - vergaderlokaal 1 en 2
Doorlopend van 10.00 tot 13.00 uur


Groente- & fruitkalender (4- tot 12-jarigen en hun ouders)
StadsAkker
Samen met papa of mama aan de slag gaan en een mooie kalender vol groenten en fruit knutselen. Zo weet je precies wanneer de aardbei, wortel, prei of framboos jarig is.

Vrijetijdscentrum - vergaderlokaal 3
Doorlopend van 10.00 tot 13.00 uur
 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  16-04-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws te melden?
 Meer nieuws over Tienen

Tienen
24-04-2018

Vanaf maandag 14 mei '18 werkt de dienst burgerzaken uitsluitend via afspraak. Dit betekent dat bezoekers niet meer in de wachtrij moeten gaan staan bij een bezoek aan de dienst. De stad Tienen wil zo haar dienstverlening verbeteren en moderniseren. “De stad Tienen is al langer op zoek naar een manier om de wachtrijen bij de dienst burgerzaken te beperken”, licht schepen van...


Meer info

Tienen
Tienen
21-04-2018

65-plussers zijn op donderdag 24 mei ’18 welkom op het ‘Seniorenevenement’ in Tienen. Ze krijgen er o.m. informatie over het aanbod van socioculturele verenigingen en zorginstellingen en kunnen er genieten van een optreden van Frank Galan. “21,5 % van onze inwoners is 65 jaar of ouder. Hiermee vormen zij een belangrijke groep binnen onze bevolking”, licht schepen...


Meer info

Tienen
Tienen
19-04-2018

DR. J. GEENSSTRAAT GEDEELTELIJK AFGESLOTEN De Dr. J. Geensstraat wordt tussen de Delportestraat en de Danebroekstraat op woensdag 25 april ’18 van 09.00 tot 18.00 uur (na de ochtendspits) parkeer- en verkeersvrij gemaakt voor bouwwerken. Het kruispunt met de Danebroekstraat blijft open. De bushalte op de Grote Markt wordt tijdelijk niet bediend. ZEEPKISTENRACE OPLINTER N.a.v. een...


Meer info

Tienen
Tienen
17-04-2018

VOKA Regio Tienen en de stad Tienen nodigen de Tiense ondernemers uit voor een bedrijfsbezoek op donderdag 26 april ’18 bij Multiobus. Dit bedrijf is voorloper op het vlak van duurzame energie en wil andere bedrijven inspireren om dezelfde weg in te slaan. Na de miK inspiratielunch in november 2017 rond duurzaam ondernemen in Tienen, tonen VOKA Regio Tienen en de stad Tienen de Tiense...


Meer info

TienenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het