Nieuwe namen voor veertien wijkpaadjes in Sint-JozefVerschillende wijkpaadjes in Sint-Jozef Rijkevorsel hebben een speelse naam gekregen, denk maar aan het Kortjakjepad, Ozewiezewozepad of Hoddebedotpad. De nieuwe benamingen, gekozen door de inwoners van Rijkevorsel, zijn gebaseerd op oude rijmpjes, spelletjes of liedjes.

 

In 2016 kregen een aantal wijkwegjes in het centrum van Rijkevorsel reeds een speelse naam. Dit jaar werd een vervolg gebreid aan het project met een zoektocht naar nieuwe namen voor de wijkpaadjes van Sint-Jozef Rijkevorsel. Paadjes die dagdagelijks gebruikt worden voor verplaatsingen naar het werk, school of winkel.

 

De inwoners van Rijkevorsel konden de afgelopen maanden stemmen op hun favoriete benamingen. De werkgroep trage wegen - een afvaardiging van het gemeentebestuur, de directie van GVBS Het Kompas en de vrijwilligers van de Heemkundige Kring en Toerisme Rijkevorsel - wees de meest gekozen benamingen toe aan tien wijkpaadjes. Vier andere trage wegen in Sint-Jozef kregen een historische of reeds ingeburgerde naam mee.

 

Naam trage weg

Omschrijving ligging

Bikkelpad

Verbinding Dellenweg-Pastoor Lambrechtsstraat

De Roet

Aan Poelberg

Hoddebedotpad

Speelplein Dellenweg

Hopsasapad

Verbinding Scherpengeertstraat-Eikendreef

Kortjakjepad

Verbinding Wolfbergstraat-Elzenweg

Minnekepoespad

Verbinding Gemeentebos-Vlimmersebaan

Oude Merksplassebaan

Pad van Sint-Jozef (omgeving Site Sas) naar het jaagpad

Ozewiezewozepad

Verbinding Pioenstraat-Pastoor Lambrechtsstraat (achter judolokaal)

Pannenhuispad

Verbinding Vlimmersebaan-Krekelenberg

Piepelingenpad

Gemeentebos

Steltloperspad

Verbinding Eikendreef met Hoge Heideweg

Twee-emmertjes-waterpad

Pad langsheen ‘de Venmeir’

Voituurdreef

Verbinding Eikendreef-De Roet

Witte-zwanenpad

Verbinding Vlimmersebaan-Brug 7

 

Inwandeling wijkpaadjes op vrijdag 15 juni en zaterdag 16 juni

 

De geboorte van zoveel nieuwe namen willen we natuurlijk graag in de kijker zetten! Daarom worden er twee wandelingen georganiseerd.

 

Op vrijdagvoormiddag 15 juni zullen alle 217 leerlingen van de lagere school van GVBS Het Kompas een wandeling doen langs de wijkpaadjes. Het vertrek is voorzien na de eerste speeltijd rond 10.30 uur. Voor de jongste groepen wordt een beperkte omloop rond de school voorzien. De oudere leerlingen mogen zich verwachten aan een iets fiksere staptocht. Tijdens de wandeling zullen de leerlingen op een ludieke manier kennismaken met de oude rijmpjes en spelletjes.

 

Op zaterdag 16 juni is iedereen welkom op de officiële openingswandeling, uitgestippeld door Toerisme Rijkevorsel. Het vertrek is voorzien om 14.00 uur aan de Sint-Jozefkerk. Ben je ook benieuwd welke speelse naam aan welk weggetje werd gegeven? Wandel dan met ons mee op zaterdag 16 juni.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  13-06-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws te melden?
 Meer nieuws over Rijkevorsel

Rijkevorsel
11-06-2018

Op zaterdag 9 juni 2018 werd het splinternieuwe gebouw van de Kinderclub Sint-Jozef en De Schakel officieel geopend met een heus tuinfeest. Alle inwoners waren welkom om de prachtige nieuwbouw – met een hapje en een drankje - te ontdekken. Ondertussen konden de kinderen zich uitleven op de Vlaamse kermis. Al sinds begin mei genieten de kinderen en het personeel van de buitenschoolse...


Meer info

Rijkevorsel
Rijkevorsel
01-06-2018

Op de begraafplaats in het centrum van Rijkevorsel is de gemeente bezig met het inrichten van een sterretjesweide. Het moet een serene gedenkplek worden voor ouders die hun kindje al vroeg in de zwangerschap verloren hebben, zodat ze het verlies van hun kind een plaats kunnen geven. Ouders van een doodgeboren kindje hebben vaak geen fysieke plaats waar ze heen kunnen om hun verdriet te...


Meer info

Rijkevorsel
Rijkevorsel
18-04-2018

Sinds begin 2018 werkt de gemeente Overijse opnieuw aan het RUP. Hiervoor werd ook een participatietraject opgestart. Nadat het vorige RUP deels geschorst werd door de Raad van State, ligt het voorlopig vastgestelde plan voor de dorpskernvernieuwing van Maleizen uit 2013 terug op tafel. Hiervoor werd een bewonersparticipatietraject opgestart. Tijdens twee workshops in februari en maart,...


Meer info

RijkevorselAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het