PillaAr12 geeft met volksfestival kleur aan brugpijlers onder A12-viaductDoorgaans valt er niet veel te beleven onder het viaduct van de A12, maar op zaterdag 30 juni is dat voor een keer anders. Het evenement PillaAr12 tovert de ruimte onder de brug  - maar liefst 2 km lang -  dan om tot een bruisend eendagsfestival. Tijdens het event waarop streetart en urban art centraal staat, geven meer dan 200 artiesten uit binnen- en buitenland de 82 brugpijlers een nieuw kleurrijk jasje. Ook bezoekers kunnen op 30 juni leren werken met een grafitti-spuitbus tijdens een workshop. Verder zijn er foodtrucks, een rommelmarkt, urban sports, een dansnamiddag, kinderanimatie en heel wat muziek. Een dagje eerder, op vrijdag 29 juni, wordt de toon al gezet met een kick-off-festivalavond.

Het viaduct van de A12 (ook bekend als Boomsesteenweg) doorkruist Wilrijk. De ruimte onder de brug wordt hoofdzakelijk gebruikt als parkeerplaats. De vele brugpijlers vormen een aantrekkelijke plek voor streetart. De afgelopen jaren werden verschillende brugpijlers al in een kleurrijk jasje gestoken.

 

Op zaterdag 30 juni krijgen alle 82 brugpijlers echter een ingrijpende facelift. Tijdens het evenement PillaAr12 slaan meer dan 200 artiesten uit binnen- en buitenland de handen in elkaar. Samen geven ze alle pijlers een spectaculair nieuw uitzicht waarbij elke artiest niettemin zijn eigen stijl mag hanteren.

 

Volksfeest voor jong en oud

PillaAr12 is niet enkel een feest voor de liefhebbers van urban art. Op zaterdag 30 juni wordt de volledige zone onder het viaduct, tussen de Krijgslaan en de R11, parkeervrij gemaakt. Op deze strook van 2 kilometer lang vindt die dag een groots volksfeest plaats. Bezoekers kunnen uiteraard de artiesten aan het werk zien terwijl ze de brugpijlers aanpakken, maar mogen ook zelf een spuitbus hanteren tijdens een workshop.

 

Maar PillaAr12 biedt vanaf 10 uur nog veel meer activiteiten voor jong en oud. Een greep uit het aanbod:

  • foodtrucks
  • rommelmarkt
  • urban sports​
  • dansnamiddag met Radio Minerva
  • kinderanimatie met onder meer springkastelen, een voorleeshoek en een stoepkrijtwedstrijd

 

’s Avonds feest en dansen

’s Avonds wordt het unieke festival afgesloten met heel wat dj’s , rappers en muzikanten. Onder meer Merdan Taplak en Soul Shakers zorgen ervoor dat niemand blijft stilstaan. Een dag eerder, op vrijdag 29 juni, is er al een opwarmer in de vorm van een kick-off-festivalavond. Terwijl de eerste artiesten al beginnen met de voorbereiding van hun werk, bouwen dj’s zoals Schuurallures en Pegassi dan al een eerste feestje.

 

"Met 200 artiesten uit alle windstreken zetten we Wilrijk als kleurrijk district verder op de kaart”, weet Wilrijks districtsschepen voor jeugd Hans Ides. “Echte graffiti is kunst en dat is zeker wat de A12 kan gebruiken. Door de unieke samenwerking met Jeugdcentrum Vizit maken we er in Wilrijk meteen een geweldige start van de zomervakantie van voor jong en oud met optredens, rommelmarkt en vele activiteiten."

 

“De nieuwe aankleding van de 82 brugpijlers zal Wilrijk ongetwijfeld een extra landmark opleveren”, vult districtsburgemeester Kristof Bossuyt aan. “Ik ben ook blij dat de artiesten hier en daar verbanden zullen leggen met typisch Wilrijkse troeven, zoals ’t Vlaams Stripcentrum, dat vlak naast het viaduct ligt.”

 

Info

  • Streetart-volksfestival PillaAr12
  • zaterdag 30 juni 2018 van 10 tot 1 uur - kick-off op vrijdag 29 juni van 20 tot 1 uur
  • onder het A12-viaduct (Boomsesteenweg tussen Krijgslaan/Moerelei en R11), Wilrijk
  • vrije toegang
  • meer info op de website www.pillaar.be en de Facebook-pagina van het evenement.

 

PillaAr12 is een initiatief van het Wilrijkse Jeugdcentrum Vizit met de steun van het district Wilrijk en tal van andere partners.

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  14-06-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws te melden?
 Meer nieuws over Antwerpen

Ekeren
24-06-2018

Vandaag is in het Hagelkruispark in Ekeren het gloednieuwe sportcentrum De Schinde feestelijk geopend. Het wordt de nieuwe thuisbasis voor Turnkring Deugd en Moed Ekeren, Atletiekclub Break en voetbalclub ESVO. Met deze extra sportaccommodatie wordt de omgeving van het Hagelkruispark, waar nu al openluchtsportcentrum en zwembad De Schinde gelegen zijn een echte sportcluster. Het nieuwe...


Meer info

Antwerpen
Wilrijk
23-06-2018

De werken aan de fietsdistrictenroute draaien op volle toeren, zo ook de werken op de Groenenborgerlaan in Wilrijk. Maandag 25 juni start een nieuwe fase in deze werken en vanaf maandag 2 juli start het vernieuwen van de fietspaden op de aansluiting van de Groenenborgerlaan met de expressweg R11. Gedurende 2 weken is er geen verkeer mogelijk op de aansluiting met de R11. De werken op de...


Meer info

Antwerpen
Antwerpen
22-06-2018

Na een intensief opleidingstraject van een half jaar ontvingen 9 erkende vluchtelingen vandaag hun certificaat van industrieel elektricien. Volgende week kunnen ze al meteen aan de slag. Het project ‘Elektro Anders’ bood een groep erkende vluchtelingen of subsidiair beschermden die in Antwerpen wonen een opleidings- en begeleidingstraject tot industrieel elektricien aan. Het doel...


Meer info

Antwerpen
Antwerpen
21-06-2018

Heeft u het al gezien? In de stad is op veel plaatsen 'de stralende A' vervangen door een regenboog-A. Zo wil Antwerpen tonen dat ze achter holebi's en transgenders staat. Ook u kan die boodschap mee uitdragen. Haal vanaf 20 juni een regenboogpin en speld ze op. Antwerpen = regenboogstad Op 11 juni is Antwerpen ontwaakt in een regenboogstad. Op heel wat stadslocaties is het...


Meer info

AntwerpenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het