Mobiele vrachtwagensluis / cameradetectie in woonkern Sint-Eloois-VijveSinds enige tijd is er in de dorpskern van Sint-Eloois-Vijve een tonnagebeperking voor het vrachtverkeer. Toch zijn er nog steeds vrachtwagens die dit negeren. Daarom start de stad van midden oktober met een mobiele vrachtwagensluis om het verbod af te dwingen.

 

Het stadbestuur heeft de voorbije jaren heel wat inspanningen geleverd om de woonkern van Sint-Eloois-Vijve aantrekkelijker en leefbaarder te maken. Zo werden het Sint-Elooisplein en de omgeving rond de kerk heraangelegd. Sinds eind augustus is ook de vernieuwde Posterijstraat geopend. Om de leefbaarheid optimaal te houden, is er in de dorpskern al geruime tijd  een tonnagebeperking voor het doorgaand vrachtvervoer.

 

Vrachtvervoer negeert tonnagebeperking

Toch stelt de stad vast dat er nog steeds vrachtwagens deze beperking in de woonkern negeren. Dagelijks passeren er aan het kruispunt Posterij honderden fietsers van Wielsbeke en Sint-Eloois-Vijve naar Waregem. Vrachtwagens creëren gevaarlijke verkeerssituaties op dit kruispunt. Daarom is een repressieve aanpak van dit vrachtverkeer noodzakelijk. De aangewezen route voor vrachtvervoer tussen Wielsbeke en Waregem is immers via de Expresweg.

 

Mobiele camera’s als oplossing

Het stadsbestuur doet een beroep op de firma G4S om in de Posterijstraat en Aloïse Biebuyckstraat een mobiele vrachtwagensluis te plaatsen. Dat zijn twee camerasystemen (met hoogtedetectie) die alle voorbijrijdende vrachtwagens registreren. Een centrale server berekent vervolgens de doorrijtijden en vergelijkt ze met de vastgestelde norm. Vrachtwagenbestuurders die zonder tussenstop door de Posterijstraat en Aloïse Biebuyckstraat rijden, zullen een boete ontvangen via politiezone Mira.

 

De mobiele installatie is vanaf de tweede helft van oktober voor 6 weken operationeel in Sint-Eloois-Vijve. Tijdens deze periode brengt de stad de nodige verkeersborden aan. Tijdens en na het proefproject zal de stad onderzoeken wat het (ontradende) effect is van de mobiele vrachtwagensluis.

 

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  11-10-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Waregem

Anzegem
30-01-2019

Het Lokaal Steunpunt Thuiszorg (LST) Waregem-Anzegem organiseert jaarlijks een infomoment voor mantelzorgers. Dit jaar op 18 maart 2019 en 19 maart 2019. Het LST brengt verschillende zorgverleners (zelfstandig of bij een dienst) uit de thuiszorg samen om te werken rond hun werkveld: thuiszorg. Een voorbeeldartikel: Als mantelzorger is er naast de dagdagelijkse zorg ook de financiële kant...


Meer info

Waregem
Waregem
24-01-2019

Mantelzorgcafé Ont-moetingsmomenten voor mantelzorgers Of je nu zorg draagt voor een kind, partner, buur, ouder of vriend... een mantelzorger, dat ben jij! In 2019 wil het welzijnshuis de Waregemse mantelzorgers vier keer samenbrengen. We bieden hierbij nuttige informatie en de mogelijkheid om andere mantelzorgers te ontmoeten. Waar en wanneer? - maandag 11 februari 2019: zorgen voor...


Meer info

Waregem
Waregem
18-01-2019

De stad zoekt extra medewerkers voor de groendienst en zoekt ook extra onderhoudspersoneel Meer info: burgemeester@waregem.be


Meer info

Waregem
Waregem
18-01-2019

Dit jaar is het thema’ de klimaatflandriens: smeer je kuiten in voor het klimaat!’. Na vele jaren het accent te hebben gelegd op verwarming wil de Vlaamse overheid nu ook sensibiliseren rond mobiliteit en de impact die de wagen heeft op ons klimaat. Streefdoel is meer fietskilometers om het klimaat te sparen.


Meer info

WaregemAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het