Actie Drugs en Alcohol in het verkeer + voertuigencontrole marktkramers de dato 09/02/2019Op zaterdag 09 februari 2019 tussen 09:00 uur en 17:00 uur heeft de lokale politie van Aalst een verkeerscontrole gehouden met het oog op het opsporen van bestuurders die deelnemen aan het wegverkeer terwijl zij rijden onder invloed van drugs of van alcohol.


Tijdens de verkeerscontrole is gewerkt met twee controleteams, dewelke op in totaal zes locaties controles hebben uitgevoerd. Dit met volgend resultaat :
- 1090 bestuurders kregen een samplingtest (pre-test) opgelegd
- bij 22 personen werd alcohol gedetecteerd. Deze chauffeurs dienden een ademtest af te leggen. Ook werden de boorddocumenten van hun voertuig gecontroleerd.
- uiteindelijk bleken 8 bestuurders geïntoxiceerd te rijden (2,02 %) :
• Vier bestuurders zullen een boete ontvangen van 179 euro en drie uur rijverbod. Onder hen iemand die “voorrang van rechtsmacht” geniet, hij zal zich later voor de Procureur-Generaal moeten verantwoorden.
• Vier bestuurders hebben een ademanalyse van >=0,35mg/L afgelegd met een rijverbod van 6 uur, alsook een geldelijke boete tussen 200 euro en 2000 euro tot gevolg. Eén bestuurder moet – gelet op het resultaat van de ademanalyse – zijn rijbewijs onmiddellijk inleveren voor 15 dagen (topresultaat – 1,15mg/UAL of 2,64 promille). Deze bestuurders zullen zich op een later tijdstip moeten verantwoorden voor de politierechter.
• In het kader van drugs in het verkeer zijn er vijf drugtesten afgenomen, drie bestuurders legden een negatieve speekseltest af. Van twee bestuurders werd hun rijbewijs onmiddellijk voor een periode van 15 dagen ingetrokken ingevolge een positieve speekseltest. Het voertuig van één bestuurder werd geïmmobiliseerd wegens het niet drager zijn van zijn rijbewijs en de andere betrof een jong bestuurder met een voorlopig rijbewijs van 18 maand.
• Eén bestuurder ontving een proces-verbaal onmiddellijke inning voor het gebruik van de gsm tijdens het besturen van een voertuig.
• Vijf bestuurders zullen een Onmiddellijke Inning ontvangen wegens het niet dragen van de veiligheidsgordel.
• Eén bestuurder zal een Onmiddellijke Inning ontvangen wegens het negeren van het verkeersbord Fig. D1.
• Vijf bestuurders zullen een GAS-boete ontvangen wegens foutief parkeren.
• Eén bestuurder was op de baan met een niet ingeschreven en niet verzekerd voertuig terwijl hijzelf niet houder was van een geldig rijbewijs.

Betrokkene zijn voertuig werd eveneens geïmmobiliseerd.
 


Met betrekking tot de gerichte voertuigencontrole van de marktkramers zijn volgende vaststellingen verricht :
• Eén marktkramer zal een Onmiddellijke Inning ontvangen wegens het niet dragen van de veiligheidsgordel. Betrokkene kon ook geen vrijstelling van de gordelplicht voorleggen.
• Eén marktkramer zal een Administratieve Inning ontvangen van 400 euro ingevolge overlading.
• Eén marktkramer zal een Onmiddellijke Inning ontvangen wegens het ontbreken van een losbreekrem.
• Eén marktkramer zal een proces-verbaal ontvangen omdat hij houder was van een ongeldig rijbewijs categorie C. Betrokkene dient zich zo snel mogelijk in orde te stellen en zijn proeven voor de medische schifting af te leggen.
• Eén marktkramer zal een proces-verbaal ontvangen wegens het plegen van fraude met de bestuurderskaart. Aan deze inbreuk hangt een kostenplaatje van 2640 euro.


Vanuit de Verkeersdienst wordt een preventieve actie ondernomen waarbij de marktkramers tijdens een wekelijkse marktdag bezocht zullen worden en waarbij hen de nodige informatie verstrekt zal worden inzake deze specifieke materie in de verkeerswetgeving.
Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Redactie inVlaanderen Media Support

Bonheiden
20-07-2019

Deze jubileum-editie bouwt verder op de vernieuwingen die vorig jaar op veel bijval konden rekenen.Het podium komt weer centraal te staan in de grote zaal van ’t Blikveld en het publiek zetten we in een op maat gemaakte tent aangebouwd aan het gebouw. De extra aanpassingen die we vorig jaar deden, werden zo hard gesmaakt door ons publiek dat we dit jaar met deze succesformule verder...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media Support
Mechelen
20-07-2019

Mechels IT-consultancybedrijf Elmos ontvangt vandaag een prijs voor zijn deelname aan de actie van Unizo voor Dag van de Medewerker. Met de Dag van de Medewerker wil Unizo positieve en inspirerende acties van werkgevers onder de aandacht brengen. Elmos ontvangt een trofee en een gratis deelname aan het Unizo-traject Jobstap voor zijn uitzonderlijk HR-beleid. De Dag van de Medewerker van Unizo...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media Support
Scherpenheuvel - Zichem
20-07-2019

Op 25 september 2019 viert de hele wereld de vierde verjaardag van de ondertekening van Agenda 2030 van de Verenigde Naties: een langetermijnagenda met 17 doelstellingen die van de aarde een meer duurzame plaats moet maken tegen 2030. Deze doelstellingen worden de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen of Sustainable Development Goals (SDG’s) genoemd: Samen met tientallen andere Vlaamse...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media SupportAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het