Comeback van vast contract in ICT dankzij aantrekkende economieHet ICT-consultancybureau Elmos lanceert ElmosExpert, een dochterbedrijf van Elmos dat zich toelegt op een try&hire-dienst. Het consultancybedrijf merkt dat niet alleen de IT-dienstensector, maar zeker ook de  klanten op zoek zijn naar consultants in vast dienstverband, en wil daar met haar nieuwe business op inspelen.

“Het economisch herstel is al een tijdje aan de gang en de arbeidsmarkt volgt. Dat manifesteert zich eerst in de sector van uitzendkrachten, daarna nemen bedrijven mensen aan met tijdelijke contracten. De volgende stap is dat ze weer meer mensen in vaste dienst nemen. In dat stadium lijken we nu te zitten, zegt Liesbeth Debruyn, CEO van Elmos.

Maar ook de kandidaten vragen regelmatig naar een job met een optie tot vast. Bepaalde kandidaten willen zekerheid, hechten belang aan een goede worklife balance en willen niet te ver van huis werken. Bovendien “vinden” klanten en consultants elkaar geregeld en willen ze een rechtstreekse samenwerking. “In plaats van dit als bedreiging te zien, willen we hierin een actieve rol spelen. Op korte termijn levert dit op, want het is een nieuw verdienmodel. Maar ook op lange termijn, want zo bouwen we een netwerk op van ‘ex-ElmosExpert medewerkers die klant geworden zijn”, vertelt Liesbeth Debruyn.

Na een trial-periode vast in dienst

ElmosExpert vormt de schakel tussen tijdelijk en vast werk. Gedurende een trial-periode wordt de consultant opgevolgd en gecoacht door ElmosExpert om na het verstrijken van de contractperiode helemaal klaargestoomd te zijn om kosteloos in loondienst te treden bij de klant. “Ons motto is de ‘perfecte klik’ vinden: dé perfecte kandidaat voor dé perfecte job in het perfect bedrijf. En dat kan voor alle functies, zowel business analisten als testers tot .Net developers om maar enkele profielen op te sommen”, aldus Matthias Eraly, Business Unit Manager van ElmosExpert. “We hebben al heel wat aanvragen gekregen, de eerste contracten en starters zijn reeds een feit. Er is een duidelijke nood.”

War for talent tegen gaan

Met deze try&hire divisie wil het ICT-consultancybedrijf de war for talent tegengaan. “We heroriënteren kandidaten. Onze sector leeft al langer in krapte en de druk om talent te vinden neemt alleen maar toe. Daarom leiden we kandidaten op die geen klassieke ICT-opleiding hebben gevolgd, maar wel een gezonde interesse hebben in de sector. We laten de kandidaten vooraf ook screenen door de klant en degenen die aan hun criteria beantwoorden, krijgen een betaalde opleiding. Die mindswitch om niet meer alleen op diploma’s te focussen is nodig.”
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  17-05-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Project: Open ondernemerschap!

Wens je meer visibiliteit, meer leads naar je onderneming of product?
Gebruik dan onze voordelige bedrijfspagina en wordt door duizenden bezoekers online gevonden!

Heb je ondernemersnieuws?
 Meer nieuws over youEngine

Antwerpen
17-05-2018

Rekruteringsbureau Hays stelt ambitieuze groeiplannen voorop. De komende 4 jaar wil het bedrijf zijn personeelsbestand verdubbelen. Momenteel zijn er zo’n 200 mensen tewerkgesteld bij Hays. Binnen vier jaar wil Hays met 400 consultants aan de slag. De groeiplannen van Hays kaderen in een duidelijk groeiende arbeidsmarkt. Na de crisis van 2008 kent de markt een sterke opmars, de...


Meer info

youEngine
Mechelen
05-04-2018

Doet jouw bedrijf ook mee? Mechelen, 5 april 2018 - Het ICT-consultancy bedrijf Elmos uit Mechelen doneert zijn verouderd IT-materiaal aan CoderDojo Belgium, een non-profitorganisatie die gratis programmeerworkshops (doe-het-zelf lessen) geeft aan meisjes en jongens van 7 tot 18 jaar. Bij CoderDojo kunnen kinderen en jongeren alles leren over programmeren: van websites, games, apps tot zelfs...


Meer info

youEngine
Antwerpen
26-03-2018

De economie trekt aan, de vraag naar professionals neemt toe. Het rekruteringsbureau Hays stelt een groei vast van het aantal interimjobs (met optie vast) van 35% ten opzichte van vorig jaar. Tegelijkertijd hebben werkgevers meer en meer moeite om aan geschikt personeel te geraken, wat hun verdere groei kan belemmeren. Hoe trekken werkgevers talent aan - en behouden ze het - in een krappe...


Meer info

youEngineAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het