Voor wie wil ondernemen én innoveren: 1 telefoonnummer, 1 mailadres, 1 duidelijk contactpunt (Vlaio - Voka)“Alle advies om te innoveren onder één dak”  -  Voka tevreden over nieuwe invulling

Agentschap Innoveren & Ondernemen

Eén op de vijf ondernemers die met zijn bedrijf wil innoveren, weet niet waar hij terecht kan voor gericht advies. Het Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen (Vlaio) krijgt daarom een nieuwe invulling. Het komt met een nieuw netwerk dat alle relevante partners samenbrengt. Vanaf nu is er één nummer, één mailadres, één contactpunt voor wie wil innoveren en ontwikkelen. “De stap voor ondernemers naar de overheid kan nu via een ‘one- stopshop’. Dat maakt alles sneller en makkelijker”, zegt Renilde Craps, gedelegeerd bestuurder van Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen.

Voka heeft de voorbije twee jaar 3.074 info- en adviesvragen van ondernemers gekregen. Ze zoeken het vaakst hulp bij het opstarten van een zaak (43 procent). Maar ook info over de groei van hun zaak (37 procent) en de financiering van hun bedrijf (26 procent) zijn veel gestelde vragen.

Vlaanderen wil die ondernemers nu beter helpen. Dat is nodig. Uit een onafhankelijke bevraging bij 600 kmo’s en grotere bedrijven, blijkt dat één op de vijf ondernemers de weg naar gericht advies niet vindt. “Onbekend is onbemind. Ondernemers kunnen dankzij de Vlaamse overheid al op heel wat steun rekenen. Er is nu al een antwoord op al hun vragen. Alleen is het niet altijd duidelijk waar. De informatie is te versnipperd”, zegt Philippe Muyters, Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport.

 

Volle steun

Het Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen krijgt daarom een nieuwe invulling. Er komt één telefoonnummer (0800 20 555), één mailadres (info@vlaio.be), één contactpunt. “We hebben een team van vijftig experten die de ondernemers kunnen verder helpen. Sommige vragen kunnen we zelf oplossen, voor anderen kunnen we doorverwijzen. We gaan de netwerkpartners verbinden en de kennis van elkaars producten, diensten en expertises bevorderen”, zegt Bernard de Potter, administrateur-generaal. “We hebben nu het Vlaio Netwerk met onze partners opgezet. Door alle relevante partners samen te brengen en ervaringen te delen, zorgen we allemaal voor nieuwe ideeën, synergiën en opportuniteiten.”

 

“Elk initiatief dat ondernemerschap makkelijker maakt en stimuleert, verdient onze volle steun. Ondernemers kunnen nu aankloppen bij een ‘one-stopshop’. En dat is nodig want ondernemers hebben nood aan duidelijke en transparante informatie”, zegt Renilde Craps, gedelegeerd bestuurder van Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen en voorzitter van de raad van bestuur van het team van bedrijfsadviseurs. “We zullen in de loop van de komende weken en maanden, samen met Vlaio, deze boodschap tot bij de ondernemers brengen.”

 

Mediacampagne

De ondernemers moeten naar Vlaio komen, maar Vlaio komt ook zelf naar de ondernemers. Om de nieuwe werking te presenteren reist een speciale FAQ-bar — een koffietruck met een bedrijfsadviseur — van Vlaio vanaf vandaag (woensdag) in vijf etappes heel Vlaanderen rond om ondernemers op weg te helpen. Na een bezoek aan Mechelen (Campus, 14 maart) stopt de FAQ-bar nog in Haasrode (Research Park, 15 maart), Genk (C-Mine, 16 maart), Zwijnaarde (Technologiepark, 19 maart) en Ieper (Iepers Businesspark, 20 maart). Er komt ook een mediacampagne op radio en tv.

 

Contact opnemen met VLAIO kan via www.vlaio.be, het gratis nummer 0800 20 555 of info@vlaio.be.

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  14-03-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Project: Open ondernemerschap!

Wens je meer visibiliteit, meer leads naar je onderneming of product?
Gebruik dan onze voordelige bedrijfspagina en wordt door duizenden bezoekers online gevonden!

Heb je ondernemersnieuws?
 Meer nieuws over VOKA MECHELEN

Mechelen
20-03-2018

85 vrouwelijke ondernemers wisselen kennis en expertise uit Morgen 21 maart brengt Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen 85 vrouwelijke ondernemers uit de regio samen voor het Powerevent Women Only in Kasterlee. Op het netwerkevent - op de eerste lentedag - wisselen alle vrouwelijke ondernemers hun kennis en expertise uit. De rode draad op het event is communicatie. En daar weten de...


Meer info

VOKA MECHELEN
Mechelen
07-03-2018

Galapagos (Mechelen) en Belcotec (Geel) bij snelste groeiers op uitreiking Trends Gazellen Biotechbedrijf Galapagos in Mechelen mag zich een jaar lang ambassadeur Trends Gazellen noemen, als één van de snelst groeiende grote bedrijven in de provincie Antwerpen. Bij de middelgrote bedrijven gaat Belcotec in Geel met de titel lopen. Weekblad Trends maakt elk jaar bekend wie de snelst...


Meer info

VOKA MECHELEN
Mechelen
22-02-2018

Real Estate Community breidt uit naar Mechelen Met ruim 130 deelnemers heeft Voka – Kamer van Koophandel Kempen vorig jaar erg succesvol de Real Estate Community gelanceerd. Dit vastgoednetwerk brengt ondernemers en beslissingsmakers uit de vastgoedsector samen om elkaar te inspireren en te versterken. Vanaf dit jaar verwelkomt de Real Estate Community ook ondernemers uit de Mechelse...


Meer info

VOKA MECHELENAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het