Eén op twee werkzoekenden vindt match op TalentenmarktOp de Talentenmarkt in Geel zijn vandaag tweehonderd werkzoekenden over de vloer gekomen. Opvallend: bij één op de twee werkzoekenden was er een match met een bedrijf. “Zij wandelen buiten met een afspraak. Dat is een succes”, zegt Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen.  

 

Het is de tweede keer dat de Talentenmarkt wordt georganiseerd. “Dit is geen gewone jobbeurs. De 25 bedrijven die hier staan, zeggen voluit dat ze verder kijken dan enkel een cv. Ze letten op mensen die goesting en de juiste attitude hebben”, zeggen Els Van Zeir en Vicky Van Wesemael, projectcoördinatoren van Welt bij Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen.

Welt is een gratis traject van Voka, in samenwerking met VDAB, werkgevers, jobcoaches en arbeidsbemiddelaars. Bedrijven kunnen zich aansluiten als ze van hun werkvloer een opleidingsvloer willen maken.

Vandaag – vrijdag 14 september – waren er tweehonderd werkzoekenden op de Talentenmarkt in Geel. “Eén op de twee is buitengestapt met een afspraak bij een bedrijf. Dat is een succes. De 25 bedrijven die hier staan hebben elk drie tot vier kandidaten gevonden. Die gaan ze nu uitnodigen voor een nieuw gesprek”, zeggen Van Zeir en Van Wesemael.  

  

Helft minder kandidaten

De grafiek van VDAB – de zogenaamde spanningsindicator – toont in één oogopslag hoe groot de druk in deze periode is voor bedrijven om personeel te vinden. 

 

 

 

Een bedrijf – in het arrondissement Turnhout – dat op dit moment een vacature uitschrijft, mag rekenen op gemiddeld zes kandidaten. In 2014 waren er - voor diezelfde vacature – nog twaalf kandidaten. Maar door het grote aanbod aan jobs, kunnen werknemers kiezen.

“Je moet als bedrijf dus echt opvallen, wil je personeel aantrekken. Employer branding heet zoiets. Ondernemingen hebben niet meer de luxe om te wachten tot de juiste kandidaat zich komt aanmelden. Een bedrijf moet er zelf uitspringen. Want de vijver van werkzoekenden is in amper vier jaar een pak kleiner geworden”, zegt Renilde Craps, gedelegeerd bestuurder van Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen.

 

Als werkgeversorganisatie kijkt Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen niet toe langs de zijlijn. Na de Talentenmarkt in Geel, staat er op 26 oktober in Turnhout al een nieuwe editie gepland.  
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  14-09-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Project: Open ondernemerschap!

Wens je meer visibiliteit, meer leads naar je onderneming of product?
Gebruik dan onze voordelige bedrijfspagina en wordt door duizenden bezoekers online gevonden!

Wil je gratis ondernemersnieuws plaatsen?
 Meer nieuws over VOKA MECHELEN

Mechelen
19-09-2018

Voka – KvK Mechelen-Kempen ziet voordelen maar telewerk is niet voor iedereen mogelijk Eén op de drie Belgen mag van zijn werkgever thuiswerken. Dat blijkt uit de jaarlijkse bevraging van SD Worx bij 2.500 Belgische werknemers. We scoren beter dan Frankrijk (23%) en Oostenrijk (25%) en doen even goed als de Britten (30%) en de Duitsers (31%). In Nederland mag 40% zijn job...


Meer info

VOKA MECHELEN
Lier
18-09-2018

“Stad kan leegstand verhelpen door zelf panden op te kopen” Politici tonen hun plannen voor 14/10 op kopstukkendebat in Lier Organisatie van Voka – KvK Mechelen-Kempen en Unizo provincie Antwerpen “De stad kan de leegstand in het centrum van Lier verhelpen door zelf panden op te kopen. Een autonoom gemeentebedrijf kan die rol op zich nemen.” Dat zei...


Meer info

VOKA MECHELEN
Mechelen
11-09-2018

Druk op bedrijven om werknemers te vinden dubbel zo hoog Met Talentenmarkt wil Voka – KvK Mechelen-Kempen “anders rekruteren” Een bedrijf dat nu een vacature uitschrijft, kan op gemiddeld zes kandidaten rekenen voor die vacature. Vier jaar geleden waren er dat nog twaalf of dubbel zoveel. Dat blijkt uit cijfers van VDAB, voor bedrijven uit de 27 gemeenten van het...


Meer info

VOKA MECHELENAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het