Eén op twee werkzoekenden vindt match op TalentenmarktOp de Talentenmarkt in Geel zijn vandaag tweehonderd werkzoekenden over de vloer gekomen. Opvallend: bij één op de twee werkzoekenden was er een match met een bedrijf. “Zij wandelen buiten met een afspraak. Dat is een succes”, zegt Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen.  

 

Het is de tweede keer dat de Talentenmarkt wordt georganiseerd. “Dit is geen gewone jobbeurs. De 25 bedrijven die hier staan, zeggen voluit dat ze verder kijken dan enkel een cv. Ze letten op mensen die goesting en de juiste attitude hebben”, zeggen Els Van Zeir en Vicky Van Wesemael, projectcoördinatoren van Welt bij Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen.

Welt is een gratis traject van Voka, in samenwerking met VDAB, werkgevers, jobcoaches en arbeidsbemiddelaars. Bedrijven kunnen zich aansluiten als ze van hun werkvloer een opleidingsvloer willen maken.

Vandaag – vrijdag 14 september – waren er tweehonderd werkzoekenden op de Talentenmarkt in Geel. “Eén op de twee is buitengestapt met een afspraak bij een bedrijf. Dat is een succes. De 25 bedrijven die hier staan hebben elk drie tot vier kandidaten gevonden. Die gaan ze nu uitnodigen voor een nieuw gesprek”, zeggen Van Zeir en Van Wesemael.  

  

Helft minder kandidaten

De grafiek van VDAB – de zogenaamde spanningsindicator – toont in één oogopslag hoe groot de druk in deze periode is voor bedrijven om personeel te vinden. 

 

 

 

Een bedrijf – in het arrondissement Turnhout – dat op dit moment een vacature uitschrijft, mag rekenen op gemiddeld zes kandidaten. In 2014 waren er - voor diezelfde vacature – nog twaalf kandidaten. Maar door het grote aanbod aan jobs, kunnen werknemers kiezen.

“Je moet als bedrijf dus echt opvallen, wil je personeel aantrekken. Employer branding heet zoiets. Ondernemingen hebben niet meer de luxe om te wachten tot de juiste kandidaat zich komt aanmelden. Een bedrijf moet er zelf uitspringen. Want de vijver van werkzoekenden is in amper vier jaar een pak kleiner geworden”, zegt Renilde Craps, gedelegeerd bestuurder van Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen.

 

Als werkgeversorganisatie kijkt Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen niet toe langs de zijlijn. Na de Talentenmarkt in Geel, staat er op 26 oktober in Turnhout al een nieuwe editie gepland.  
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  14-09-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Project: Open ondernemerschap!

Wens je meer visibiliteit, meer leads naar je onderneming of product?
Gebruik dan onze voordelige bedrijfspagina en wordt door duizenden bezoekers online gevonden!

Wil je gratis ondernemersnieuws plaatsen?
 Meer nieuws over VOKA MECHELEN

Mechelen
07-11-2018

Gymshark, het Britse merk van hippe fitnesskleding en accessoires, gaat in zee met Bleckmann. De samenwerking in België is in augustus bezegeld en levert 125 jobs op voor Bleckmann in Grobbendonk. In piekperiodes komen er zelfs nog eens 400 jobs bovenop. Gymshark is het snelst groeiende bedrijf in de UK. Bleckmann werkt al een tijd samen met grote namen in de fashionindustrie: JBC,...


Meer info

VOKA MECHELEN
Turnhout
28-10-2018

Op de Talentenmarkt in Turnhout zijn vandaag 420 werkzoekenden over de vloer gekomen. Ze konden rechtstreeks solliciteren bij 28 bedrijven zoals Albert Heijn, Bleckmann, Dienstenthuis en Metallo. Ook tientallen vluchtelingen zijn naar de Talentenmarkt gekomen voor hun eerste stappen op de arbeidsmarkt. Het is de derde keer dat de Talentenmarkt wordt georganiseerd. “Dit is geen gewone...


Meer info

VOKA MECHELEN
Mechelen
12-10-2018

Als de stroom volgende maand voor een paar uur uitvalt, dan willen zeven op de tien bedrijven daar een schadevergoeding voor. Dat blijkt uit een rondvraag van Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen bij 90 ondernemingen uit de regio. Nog opmerkelijk: iets meer dan zes op de tien zeggen niet voorbereid te zijn op een mogelijke black-out. Voor de rondvraag heeft Voka – KvK...


Meer info

VOKA MECHELEN
Mechelen
04-10-2018

Op vrijdag 5 oktober worden 112 Vlaamse bedrijven in de spotlights gezet voor het behalen van het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO). Een initiatief van Voka in samenwerking met Liesbeth Homans, Vlaams minister van Sociale Economie, en MVO Vlaanderen. De bedrijven krijgen de erkenning omdat ze vorig jaar bijvoorbeeld hun wagenpark hebben vergroend, hun CO²-uitstoot hebben verminderd of...


Meer info

VOKA MECHELENAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het