Opening HYPER fysio 22/11Met veel trots stellen we u Hyper voor, een innovatieve en multidisciplinaire kinesitherapiepraktijk in Temse. In dit document ontdekt u waar we voor staan, wie we zijn en wat we aanbieden. Het is onze ambitie om een blijvende, positieve impact te hebben op onze patiëntenWe hopen dat een patiënt met hernieuwde ambitie en kracht de praktijk zal verlaten.

 

“HYPER”:

“Hyper” is een kinesitherapiepraktijk, geleid door twee jonge, ambitieuze kinesisten, die door middel van de nieuwste technieken, een multidisciplinaire aanpak en innoverende toestellen, een positieve lange-termijn impact willen hebben op hun patiënten en atleten.

 

What’s in a name: “HYPER”:

“HYPER” is:

 • H : Health. Health staat voor het multidisciplinaire aspect van ons centrum. We bieden de mogelijkheid aan om de algemene gezondheid van de patiënt aan te pakken zodat deze op lange termijn blessure- en pijnvrij kan blijven. We geloven dat bewegen noodzakelijk is voor een gezonde geest en een gezond lichaam. Deze boodschap willen we ook overbrengen aan onze patiënten. We denken hier in de eerste plaats aan podologie, medische pedicure, voedingsadvies, doktersadvies,… Hiervoor is reeds plaats gecreëerd binnen de praktijkruimte.

 

 

 • P: Performance. We willen niet enkel curatief werken maar ook preventief en correctief. Concreet willen we atleten, maar ook minder sportieve patiënten, deskundig begeleiden om blessures te voorkomen. Performance duidt op het sterker maken van patiënten in hun sportactiviteiten, hobbies of dagelijkse leven. Door het opsporen en van zwakke schakels in het lichaam en hier bewust op te trainen, willen we vermijden dat er op lange termijn blessures of herval ontstaan. We stimuleren hierbij een actieve levensstijl die in perfecte balans is met rust en recuperatie.

 

 

 • R: Rehab. Rehabilitation of revalidatie. Als kinesitherapeuten staan we in voor het opnieuw “valide” maken van een atleet of patiënt na een blessure of medische ingreep. Dit wordt verwezenlijkt door een globale aanpak van het lichaam aan te bieden. De revalidatie moet gezien worden als een kans om het lichaam sterker en meer belastbaar te maken dan voorheen.

 

Het “team”:

 

Olivier Meul:

Opleidingen:

1.  Master of science: revalidatiewetenschappen en kinesitherapie VUB Brussel - 2015

2. Manipulatie en weke delen technieken aan IAO (international college of osteopathy)

3. RedCord Therapy, Dry needling, performance trainer (exos), Mulligan taping.

 • Ervaring:
 • : 3 jaar bij “REV.training” (David Bombeke)
 • : 3 jaar K.Lierse S.K. (2j als hoofd medische staf)
 • : 3 maand Chinese Super league (voetbal: Beijing Renhe)
 • : Consultant en opvolging revalidatie’s Wadi degla Caïro Egypt. (voetbal: eerste nationale Egypte)
 • Instructeur manuele therapie Performance Center “IGNITE” (Caïro, Egypte)

 

 • Taalkennis:
 •  :Nederlands, Engels, Frans en basis Duits

 

 

 

Britt Alderweireldt:

 • Opleidingen:

1. Master of Science: revalidatiewetenschappen en kinesitherapie aan Universiteit Gent - 2013

2. Postgraduaat Manuele Therapie aan UGent - 2014

3. RedCord Therapy, Dry Needling, Pre- en postnatale kinesitherapie, Pilates instructeur.

 • Ervaring:
 • : 3,5 jaar REV-training Beveren (David Bombeke)
 • : 2 jaar Centre Asclepia Saint-Cyr-Sur-Mer (Frankrijk)
 • : Begeleiding 2e provinciale voetbal.
 • : Persoonlijke Kinesitherapie profvoetballer Lassana Diarra (PSG, Frankrijk)
   
 • Taalkennis:
 •  :Nederlands, Engels, Frans en basis Duits

 

Vier kernpunten:

 

Manuele therapie:

 

Een sessie start steeds met een grondige anamnese, inspectie en het gebruik van manuele technieken. Het belangrijkste aspect binnen het manuele gedeelte is het oplossen of verbeteren van restricties.

Dit gebeurt door middel van manipulaties en/of mobilisaties indien het gaat over articulaire restricties. Om een verstoorde spiertonus of andere spierproblemen op te lossen maken we gebruik van Dry Needling en manuele weke delen technieken.

Tijdens de sessies dienen zwakker schakels opgespoord te worden en worden de klachten van de persoon in alle facetten van het dagelijkse leven in kaart gebracht.

Vaak werken we ook met “RedCord” om de neuromusculaire aansturing en de myofasciale ketens te testen en te optimaliseren. Bij langdurige klachten kunnen we hier goede resultaten met boeken door vanuit een “low-load”-perspectief de belasting progressief op te bouwen.

 

 

Oefentherapie:

 

Oefentherapie is steeds gekoppeld aan een check up en manuele behandeling. Zwakke schakels of spiergroepen die uit balans zijn moeten correct behandeld worden met de juiste training. De beste langetermijnresultaten worden volgens ons namelijk bereikt door een bewustwording bij de patiënt en een actieve revalidatie en levensstijl.

Het essentiële is dat alles patiënt-specifiek dient te gebeuren en niet klachten-specifiek. Door een goede screening worden alle oefening individueel aangepast en geëvalueerd.

Het centrum beschikt over een vrije oefenruimte voorzien van ongeveer 300 vierkante meter waar professionele apparatuur aanwezig is voor revalidatie en performance training.

Ook kleedkamers en douches zijn aanwezig voor zowel mannen als vrouwen.

 

 

Multidisciplinair:

 

Op termijn streven we ernaar om onze patiënt een zo breed mogelijk gamma aan te bieden om herval te voorkomen en nog grotere stappen vooruit te zetten als atleet.

Hiervoor is een extra ruimte voorzien zodat er op verschillende momenten in de week podoloog, pedicure, huisarts en diëtiste aanwezig kunnen zijn.

 

Op die manier kunnen we de oorzaak in al zijn facetten opsporen en focussen we ons niet enkel op de actuele klachten.

                          

 

Mindset:

 

Ons doel is om innoverend en doeltreffend te zijn. We willen komaf maken met de passieve hands-on therapie waar patiënten enkel met warmte, elektrotherapie en massage behandeld worden. We proberen de patiënten een comfortabele en ontspannen omgeven aan te bieden zodat iedereen met plezier in het centrum kan vertoeven.Kunstgras en “live” sport-projecties in de oefenruimte zijn hier eevoorbeeld van.

 

Dit kadert ook in onze filosofie van actief leven en bewegen. We willen een andere mindset creëren bij onze patiënten door niet enkel de huidige klachten te verbeteren, maar door middel van dagelijkse beweging een vicieuze cirkel van pijn en inactiviteit te doorbreken. We hopen dat een patiënt met hernieuwde ambitie en kracht de praktijk zal verlaten.
Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Project: Open ondernemerschap!

Wens je meer visibiliteit, meer leads naar je onderneming of product?
Gebruik dan onze voordelige bedrijfspagina en wordt door duizenden bezoekers online gevonden!

Wil je gratis ondernemersnieuws plaatsen?
 Meer nieuws over Redactie inVlaanderen Media Support

Lummen
18-02-2019

Op dinsdag 19 februari a.s. omstreeks 15u30 wordt de OLV-Beuk van Lummen vereerd met een bezoek van de vermaarde Britse tree hunter, Rob McBride. Hij is erg geïnteresseerd in de boom omwille van diens opvallend blootliggend wortelstelsel, iets wat hij nooit eerder gezien heeft. Het is i.k.v. de wedstrijd ‘European Tree of the Year 2019’ dat Rob McBride op bomenjacht is en mee...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media Support
Antwerpen
18-02-2019

De VLM roept de landbouwers bij de start van het bemestingsseizoen op om doordacht te bemesten: met de juiste mestsoort en de juiste bemestingstechniek, volgens de juiste dosis en op het juiste tijdstip (het zogenaamde ‘4J’ principe). Uit het mestrapport blijkt dat het tijdstip van bemesten voor verbetering vatbaar is. Het begin van de uitrijperiode is voor veel teelten niet het...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media Support
Mechelen
>>
18-02-2019

De ooievaars zijn terug in het land. Na 6 maanden overwinteren in warmere oorden is de grootste ooievaarskolonie van België terug thuis in ZOO Planckendael. En het moeten niet altijd baby’s zijn, dit jaar brachten de ooievaars de lente mee! Wat zijn we blij dat we hen opnieuw in groten getale mogen verwelkomen. De terugkeer van onze belangrijke gasten werd grondig voorbereid. ZOO...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media Support
Antwerpen
18-02-2019

Op donderdag 21 februari opent CRU zijn nieuwe vestiging op de Antwerpse Groenplaats. De versmarkt is 765 m² groot en er gaan 25 medewerkers aan de slag. 21 van hen verhuizen mee vanuit CRU Wijnegem, dat begin januari de deuren sloot. CRU Groenplaats gaat voor een intense beleving van de ambachten in combinatie met praktische zelfbediening. In de bakkerij en eethoek kunnen klanten elke dag...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media SupportAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het