Eerste publieke laadpalen voor elektrische wagens in de gemeente Machelen zijn een feitVanaf vandaag zijn er in Machelen vijf publieke laadpalen voor elektrische wagens in gebruik.

Opzet is twintig laadpalen plaatsen tegen 2020. Hiermee geeft de gemeente Machelen uitvoering aan het Burgemeesterconvenant en het klimaatactieplan.

 

“Op 20 mei 2014 werd het Burgemeestersconvenant ondertekend. Hierin engageren we ons als gemeente om tegen 2020 20% minder CO2 uit te stoten op ons grondgebied”, licht schepen Verberckmoes, bevoegd voor Leefmilieu, toe. “Deze doelstelling willen we realiseren via concrete acties en in samenwerking met inwoners, handelaars, bedrijven en onze verenigingen.”

 

Verspreid over 4 jaar zullen er 20 laadpalen voor elektrische wagens geplaatst worden in Machelen en Diegem. De eerste 5 zijn nu al operationeel en vind je in Machelen op het Merelplein, het Dorpsplein en vrijetijdssite Bosveld aan de Heirbaan en in Diegem op het A. De Cockplein en de Kosterstraat.

 

“De aankoop en het gebruik van elektrische wagens begint toe te nemen, mensen beginnen zelf maatregelen te nemen om hun ecologische voetafdruk te verkleinen.  Zo zien we dat er meer gefietst wordt en dat er steeds meer wagens rondrijden met alternatieve aandrijving, zoals hybride wagens, wagens op elektriciteit of zoals al een deel van het gemeentelijk wagenpark, op CNG”, aldus schepen Dirk De Wulf, bevoegd voor Mobiliteit. “Logisch dat wij als gemeentebestuur die ontwikkelingen steunen en investeren in extra plekken om de batterijen op te laden”.

 

Praktisch

Elke elektrische laadpaal is voorzien van twee oplaadpunten. Er kunnen twee voertuigen tegelijkertijd opladen. Het laden kost 0,31 EUR/kWh incl. BTW (transactiekosten: 0,25 EUR incl. BTW). Elektrisch laden kan met behulp van een laadkaart of met behulp van de Smoov app. Elke laadpaal bevat duidelijke pictogrammen met instructies.

 

De plaatsen zijn exclusief voorbehouden voor elektrische wagens en er mag maximaal zes uur geparkeerd worden. Indien je klaar bent met laden, zou het fijn zijn moest je je wagen verplaatsen. Dit noemen wij graag ‘sociaal laden’. Op die manier wordt andere e-rijders de mogelijkheid geboden om hun auto op te laten laden. De parkeerplaatsen zijn voorzien van specifieke borden en belijningen.

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  14-11-2017

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Project: Open ondernemerschap!

Wens je meer visibiliteit, meer leads naar je onderneming of product?
Gebruik dan onze voordelige bedrijfspagina en wordt door duizenden bezoekers online gevonden!

Heb je ondernemersnieuws?
 Meer nieuws over Machelen

Machelen
19-01-2018

Met kleine kindjes zit een ongeluk vaak in een klein hoekje. Een val of stoot is snel gebeurd. Daarom is Eerste Hulp Bij Ongevallen erg belangrijk. Tijdens deze cursus leer je op de juiste manier de eerste zorgen toedienen. Deelname is GRATIS, inschrijven is verplicht! Wanneer? maandag 5 februari van 9.30 u. - 11.30 u. Waar? GC ’t Kwadrant, Kosterstraat 2, 1831 Diegem Info en...


Meer info

Machelen
Machelen
19-01-2018

Sinds 1 januari 2018 is er heel wat veranderd aan stedenbouwkundige en milieuaanvragen. Vanaf dan moeten beide niet meer apart worden aangevraagd. Eén aanvraag ‘omgevingsvergunning’ is voldoende. Deze omvat zowel het stedenbouwkundige aspect als het milieuaspect. Bovendien kan je de aanvraag volledig digitaal doen via www.omgevingsloket.be. De procedure moet hierdoor...


Meer info

Machelen
Machelen
18-01-2018

VIERING GOUDEN BRUILOFT VAN GAVER Jean-Claude, geboren te Ukkel op 31 mei 1948 JONCKHEERE Jeannine, geboren te Brussel 2 op 14 december 1947 gehuwd te Brussel op 20 januari 1968 Adres: Dr. Albert Schweitzerstraat 40 te Diegem Tel. 02 304 70 80 Zij wonen op hun huidige adres sedert 2010, voordien woonden zij in Etterbeek. Kinderen: 3 ...


Meer info

Machelen
Machelen
17-01-2018

Het schepencollege van Machelen heeft kennis gekregen van de beslissing van de Vilvoorde om voertuigen boven de 3.5 ton niet langer langs de Brusselsesteenweg toe te laten vanaf de Vaartdijk tot en met de grens met Grimbergen. Burgemeester Jean-Pierre De Groef: “Het is niet de eerste keer dat Vilvoorde zonder enig overleg probeert alle verkeer uit zijn stad te houden en zich niet bekommert...


Meer info

MachelenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het