Nederlandse voertuigen nog steeds toegelaten in LEZ



Voertuigeigenaars met een Nederlandse nummerplaat die op de checktool van de lage-emissiezone (LEZ) willen nagaan of hun voertuig in de LEZ mag rijden, krijgen op dit ogenblik een foutmelding. De website krijgt daarom een update waardoor die vanaf donderdag 14 maart opnieuw volledig correct zal zijn.

 

De stad kreeg vandaag een aantal ongeruste vragen van Nederlandse bezoekers. Wanneer zij hun nummerplaat en de datum van eerste toelating controleerden in de LEZ-checktool, kregen zij een foutmelding.

 

Koppeling met Nederlandse databank verstoord

Normaal gezien geeft de website onmiddellijk aan of het voertuig in de Antwerpse LEZ mag rijden of niet. De checktool maakt daarvoor gebruik van de open data van de Nederlandse voertuigendatabank (RDW). Door een aanpassing aan die databank, werkt de gegevensuitwisseling niet.

 

Voorlopig krijgen Nederlandse bezoekers een foutmelding en de boodschap dat de stad aan een oplossing werkt. De stad sleutelt momenteel aan een oplossing om de checktool weer normaal te laten functioneren. Vanaf donderdag 14 maart zouden Nederlandse bezoekers geen hinder meer mogen ondervinden wanneer zij hun kenteken controleren. Zij zullen opnieuw onmiddellijk te zien krijgen of ze de stad in mogen rijden of niet.

 

Geen boetes

Op dit moment kunnen Nederlandse voertuigeigenaars nog steeds manueel nagaan of hun voertuig toegang heeft tot de LEZ. Ze kunnen op de website een aantal extra gegevens over hun voertuig invullen, waarna ze het antwoord te zien krijgen. Nederlandse voertuigen die vandaag of morgen in de LEZ rijden en aan de toegangsvoorwaarden voldoen, hoeven dan ook geen boete te vrezen.



 




Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  14-03-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.




Project: Open ondernemerschap!

Wens je meer visibiliteit, meer leads naar je onderneming of product?
Gebruik dan onze voordelige bedrijfspagina en wordt door duizenden bezoekers online gevonden!





Wil je gratis ondernemersnieuws plaatsen?
 



Meer nieuws over Antwerpen

Antwerpen
>>
22-03-2019

Lijkt een triatlon u niet haalbaar door de grote afstanden? Dan hebben we goed nieuws. Tijdens het Triathlon Festival zwemt, fietst en loopt u minder dan een 1/8ste triatlon. En als u een team zoekt, wordt het nog haalbaarder. Op het Eilandje kan u op zondag 23 juni alleen of in team gaan voor de sportprestatie van uw leven. Doe mee aan het gezellige Triathlon Festival. Voor de fun race...


Meer info

Antwerpen
Antwerpen
22-03-2019

De Britse Ambassade heeft een elektronische gids gemaakt met de laatste informatie en veranderingen die een effect kunnen hebben voor de Britten die in België verblijven na de Brexit-dag. U kan de informatie terugvinden op de website www.gov.uk.


Meer info

Antwerpen
Antwerpen
22-03-2019

Op zondag 31 maart vindt er een vintage- & designmarkt voor en door de bewoners van Antwerpen-Zuid plaats. De binnentuin van seniorenresidentie Domitys en de omliggende straten worden omgevormd tot een hippe inspirerende en circulaire markt. Wie denkt nog een verborgen schat te hebben, kan zijn eigendommen bovendien ter plaatse laten schatten door de experts van veilinghuis Bernaerts....


Meer info

Antwerpen
Antwerpen
21-03-2019

De burgemeester besliste om een horecazaak in de Grote Pieter Potstraat tijdelijk te sluiten. De afterclub moet gedurende vier weekends, in de periode van 23 maart tot en met 14 april, gesloten blijven wegens overlast. De horecazaak die tijdelijk moet sluiten is een afterclub die pas laat opent en volk trekt tot in de vroege uurtjes wanneer alle andere uitgaansgelegenheden al gesloten zijn....


Meer info

Antwerpen



Advertenties



Klik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het