Wim Van Rossen zal Open Vld Temse naar verkiezingsoverwinning leiden Open Vld Temse duidt unaniem Wim Van Rossen aan als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober 2018

 Beleidsprioriteit: Temse centrum!

 Liberalen ‘next generation’

 Over Wim

Gisterenavond heeft het lokale afdelingsbestuur van Open Vld Temse Wim Van Rossen unaniem voorgedragen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. “Hij heeft het geknipte profiel om de liberale ploeg naar een verkiezingsoverwinning te leiden”, stelt voorzitter Philippe Heyvaert. Volgende eigenschappen kleven op hem: ploegspeler, politiek ervaren, ruime beroepservaring, dossierkennis, degelijk, visie en maatschappelijk geëngageerd!

 

UITDAGINGEN GENOEG

“Voor de nabije toekomst staan er voor Temse belangrijke uitdagingen op stapel”, zegt Wim. “Centraal staan de wensen van de Temsenaren om in een mooie, veilige en gezonde gemeente te kunnen wonen, werken en winkelen”, vult hij aan. De renovatie van het centrum van onze gemeente zal voor ons een cruciale rol spelen, bij het in de praktijk brengen van die wens!

Verder staat Open Vld Temse voor eerlijke en faire belastingen. We staan achter de taxshift die geld terug geeft aan de burgers. We zijn fel gekant tegen een onredelijke verhoging van de gemeentelijke belasting op eigendom en uitrustingsgoederen, met ca. 33% zoals de CD&V/N‐VA invoerde. Dit kan en moet in Temse beter! Zo moet er dringend werk gemaakt worden van een middenstandsplan.

“Met de gelanceerde enquête ‘temsespreekt.be’ gaan we de rechtstreekse dialoog met de inwoners van Elversele, Temse, Tielrode, Steendorp en Velle aan om ons te inspireren bij het voltooien van ons programma”, besluit hij.

 

LIBERALEN IN TEMSE: THE NEXT GENERATION

Het roer van Open Vld Temse is in handen van jonge en zelfbewuste dertiger‐ en veertigers. Mensen met een diverse achtergrond, opleidingsniveau en beroepservaring met allemaal dezelfde ambitie: Temse, in het hart van Vlaanderen, definitief de 21ste eeuw binnenloodsen. “Wij hebben de vaste wil, kennis en energie om Temse de komende jaren mee vorm te geven. Het is aan deze generatie om mee te bepalen waar Temse binnen 10 tot 25 jaar moet staan. Om dan het weer in vol vertrouwen over te dragen aan een nieuwe generatie”, vat voorzitter Philippe Heyvaert de gedrevenheid van de liberalen in Temse samen. Binnen de liberale partij krijgt deze groep het vertrouwen van de sterkhouders die in de vorige eeuw Temse door de uitdagingen van die tijd hebben geleid.

 

WIE IS WIM?

Wim Van Rossen is een 45‐jarige Burgerlijk Ingenieur, die daarnaast nog het getuigschrift van de universitaire cyclus ‘Master in Industrieel Ondernemingsbeleid’ en het diploma van ‘Leraar’ behaalde.

Op politiek vlak is Wim ervaren. Hij kwam de eerste maal op bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2000 en werd meteen verkozen. In de legislatuur 2000–2006 trad hij op als fractieleider van de liberalen in de Temsese gemeenteraad en was hij gedurende twee jaar (2005 – 2007) voorzitter van het ‘Intergemeentelijk Samenwerkingsverband van het Land van Waas’ (kortweg ‘Interwaas’).

In de legislatuur 2007–2012 oefende hij achtereenvolgens de functies van ‘Voorzitter van de Gemeenteraad’ (2007), ‘Eerste Schepen’ (2007 – 2011) en opnieuw ‘Voorzitter van de Gemeenteraad’ (2011 – 2012) uit. Ondertussen nam hij deel aan de verkiezingen voor het Vlaams Parlement.

Bij de verkiezingen van oktober 2012 werd hij voor de derde opeenvolgende maal rechtstreeks verkozen, deze maal van op de derde plaats met 520 voorkeursstemmen. Vandaag is Wim de Open Vld‐ fractieleider in de gemeenteraad.

Als geboren Steendorpenaar heeft Wim Van Rossen altijd een zwak gehad voor gemeentepolitiek.

Daarbij staat steeds de plaats van de inwoners in hun eigen, vertrouwde omgeving centraal, en dient de gemeentelijke overheid er goed voor te zorgen dat het sociale weefsel van de verschillende wijken en deelgemeenten binnen Groot‐Temse alle kansen blijft krijgen om zich in stand te houden. Dit houdt inspanningen in,
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  13-01-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Project: Open ondernemerschap!

Wens je meer visibiliteit, meer leads naar je onderneming of product?
Gebruik dan onze voordelige bedrijfspagina en wordt door duizenden bezoekers online gevonden!

Heb je ondernemersnieuws?
 Meer nieuws over Temse

Temse
16-01-2018

Dichtste familielid van de IJzerhelden de gebroeders Van Raemdonck Op zondag 14 januari overleed, op 88-jarige leeftijd, Jozefa Van Raemdonck. Zij was het dichtste nog levende familielid van de gebroeders Van Raemdonck. Haar vader, Willy, was de jongste broer van de IJzerhelden. De ouders van Jozefa woonden in de Consciencestraat, in de woning waar het gezin Van Raemdonck zich had gevestigd...


Meer info

Temse
Temse
16-01-2018

Met mogelijkheid tot bezoek site op 7/2 en tot stemmen op voorgestelde initiatieven In 2012 kocht Interwaas het leegstaande ISA-schoolgebouw (1844-2010) en kloostergebouw met zijn terreinen van de Zustercongregatie H. Vincentius a Paulo op de hoek Gasthuisstraat-Pastoor Boelstraat. De hoofdbestemming van de toekomstige site van 10 000 m² zal ‘wonen’ zijn, mogelijks aangevuld...


Meer info

Temse
Temse
10-01-2018

Op donderdag 18 januari opent op de Wilfordkaai in Temse taverne-restaurant Kaai 22 de deuren. Deze opening is meteen het sluitstuk van het project van de renovatie van de Wilfordkaai. De nieuwe horecazaak is gelegen op de verhoogde wandelstructuur rechts van de beeldengroep ‘De Kaailopers’. "Het is een toplocatie aan de oever van de schelde waar ik veel van...


Meer info

TemseAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het