De nieuwe lokale sociaal progressieve partij in Geel is niet langer een Partij Zonder Naam.Geelse Partij Zonder Naam wordt De Brugpartij
De nieuwe progressieve partij van Geel, die begin dit jaar ontstond, is geen Partij Zonder Naam meer. Met ‘De Brugpartij’ heeft ze de naam gevonden waarmee ze naar de lokale verkiezingen wil gaan en nadien een nieuwe wind wil doen waaien in Geel. Mensen opnieuw met mekaar verbinden, is precies wat de partij voor ogen heeft.


Niet lang na de jaarwissel ontstond in Geel een nieuwe politieke partij. De plaatselijke afdelingen van Groen, de sp.a en Beweging.net vormden een centrumlinks front dat door progressieve onafhankelijken wordt versterkt. Het project ging als ‘De Partij Zonder Naam’ door het leven tot er vorig weekend, na een zoektocht waarbij ook de vele mensen in de achterban betrokken werden, een definitieve naam uit de bus kwam. Het is ‘De Brugpartij’ geworden.


“Deze naam is bijzonder toepasselijk voor wat we willen doen en blijven doen”, zegt lijsttrekker Dirk Kennis. “Ze kwam tot stand door Groen, de sp.a en Beweging.net te verbinden met mekaar en met progressieve onafhankelijken. Onze reden van bestaan is dat we de Gelenaar en het beleid opnieuw met mekaar willen verbinden door een brug te slaan over de kloof tussen de burger en de politiek. We gaan daarbij o.a. voor een nieuw dorpenbeleid, dat de afstand tussen de acht Geelse deeldorpen en het centrum zal overbruggen. Het is onze overtuiging dat je in alle beleidsprocessen mensen met mekaar moet verbinden en nieuwe verbonden moet sluiten. Wij zullen voor die bruggen zorgen en we nodigen iedere Gelenaar uit om erover te komen!”
De naam van De Brugpartij is ondanks zijn kennelijke vanzelfsprekendheid erg origineel. Er is op deze wereld geen enkele politieke partij, in eender welke taal, onder die naam bekend.


De Brugpartij werkte de voorbije twee maanden aan een startnota, waarin de voornaamste klemtonen en al enkele concrete voorstellen voor een vernieuwend beleid vervat liggen. Vrijdag startten er vier werkgroepen met betrokken sympathisanten en externe (lokale) experts, die het programma verder zullen voeden en inspireren. Voor die startsessie daagde bijzonder veel volk op. Alle concrete voorstellen zullen op hun haalbaarheid worden afgetoetst. De komende weken wordt het op inhoudelijk vlak erg druk voor De Brugpartij, maar ze kan op veel belangstelling rekenen en op de medewerking van vele Gelenaars die dat bruggen bouwen helemaal zien zitten.
Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Project: Open ondernemerschap!

Wens je meer visibiliteit, meer leads naar je onderneming of product?
Gebruik dan onze voordelige bedrijfspagina en wordt door duizenden bezoekers online gevonden!

Wil je gratis ondernemersnieuws plaatsen?
 Meer nieuws over Redactie inVlaanderen Media Support

Mechelen
12-12-2018

BATTELBOEGEERT organiseert samen op zaterdag 22 december 2018 met Voetbalclub SK Heffen,Jeugdhuis Joppe, Natuurpunt Battel en KDans een kerstmarkt. WAAR? OP HET ARKKADEPLEIN TE BATTEL Iedereen is van harte welkom voor een hapje en een drankje tussen 17 – 22 uur.


Meer info

Redactie inVlaanderen Media Support
Bonheiden
12-12-2018

Eind september besloot de gemeenteraad om de verouderde dienstvoertuigen te vervangen door 2 elektrische deelwagens i.s.m. Partago. Deze wagens zullen overdag worden gebruikt door de medewerkers van de gemeente voor dienstverplaatsingen. Maar ook inwoners kunnen deze wagens gebruiken voor hun verplaatsingen. Inwoners die af en toe een (tweede) wagen kunnen gebruiken, kunnen zo de grote kost van...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media Support
Mechelen
11-12-2018

Word jij die andere kerstman? Maar wel eentje zonder witte baard en rood pak, wèg dus met al die stereotype cadeaus die in een opwelling gekocht worden. Ga eens voor iets anders, iets meer fun, iets speels en ànders... En waar kun je beter inspiratie opdoen dan bij Galeria Inno in de Bruul in Mechelen? Want Galeria Inno heeft altijd de vinger aan de pols als het gaat om nieuwigheden...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media SupportAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het