Schepen Hilde Van Overstraeten stopt met de actieve politiek eind dit jaarNa bijna meer dan 30 jaar in de actieve politiek vind ik het stillaan tijd om het iets rustiger te gaan  doen.

Ik zette mijn eerste stappen in de toenmalige PVV door de vele gesprekken thuis over de politiek met mijn vader Willy.  Hij was mijn grote steun en drijfveer om als jongere actief in de politiek te stappen. 

Zo ging ik destijds mee op campagne met toenmalig Staatssecretaris Annemie Neyts, het was zij die me in 1991 vroeg om op de lijst te staan voor de Kamer, samen met mijn vader die toen op de lijst van de provincie stond.

Sindsdien heb ik steeds vol enthousiasme en met veel inzet aan bijna elke verkiezing deelgenomen.

In 2000 werd ik dan ook voor zowel de provincie- als de gemeenteraad verkozen. 

 

Dat ik zou stoppen als provincieraadslid eind 2018 is een beslissing die ik reeds twee jaar geleden nam.  Mijn plan was om mij voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018 een laatste keer voor de volle 200% in te zetten voor onze partij en nadien de fakkel over te dragen aan de jongeren.

 

Helaas mocht het niet zijn. De vele perikelen en spanningen binnen het huidig Open VLD bestuur van Ternat hebben ervoor gezorgd dat ik niet zal deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018.  Ik hou niet van machtsspelletjes en ruziën binnen de partij, daarvoor is het leven veel te mooi en veel te kort. Samen met een aantal mensen heb ik gestreden om de liberale waarden in Ternat te kunnen voortzetten op een waardige manier, maar helaas.

 

Ik kreeg van de kiezer de kans om gedurende de laatste twee legislaturen een gedeeld schepenambt te bekleden met verscheidene bevoegdheden.  Als schepen heb ik me ook dagdagelijks ingezet voor de volledige bevolking van Ternat.

Ik zal mijn schepenambt nog tot eind dit jaar vol overgave uitvoeren.

 

Graag bedank ik alle personeelsleden van de gemeente Ternat voor de fijne samenwerking.  Ook mijn kiezers wens ik hierbij te bedanken voor de kansen die ze me gaven.

 

Als kabinetsmedewerker van Minister Maggie De Block zal ik zeker bij het politieke werk en Open VLD betrokken blijven.  Ook het voorzitterschap van de liberale vrouwen in Ternat wil ik graag verderzetten. Van het liberale toneel verdwijnen doe ik niet maar ik kan nu wel meer tijd besteden aan mijn man, familie en vrienden. 

 

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  12-06-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Project: Open ondernemerschap!

Wens je meer visibiliteit, meer leads naar je onderneming of product?
Gebruik dan onze voordelige bedrijfspagina en wordt door duizenden bezoekers online gevonden!

Heb je ondernemersnieuws?
 Meer nieuws over Ternat

Beersel
20-06-2018

Het lijkt onschuldig. Wat is nu 1 peuk op de grond? Maar wist je dat 1 peuk 500 liter water vervuilt? Een roker die zijn peuk op de grond of in een rioolputje gooit, is zich daar waarschijnlijk niet van bewust. Peuken zijn klein, en toch zorgen ze voor heel wat opruimellende en milieuschade. Samen met de 19 gemeenten (*) wil Intradura rokers alvast hierop wijzen én een alternatief...


Meer info

Ternat
Ternat
18-06-2018

Vorige vrijdag werden de processierupsen in Ternat bestreden door een boomverzorger uit Herentals. Het betrof onder andere 12 eiken langsheen de Assesteenweg in Ternat. 1 Eik was al volledig opgegeten door de rupsen. Ook enkele particlieren in de Bosstraat en de Processiestraat werden het slachtoffer van de processierups. Vorig jaar ontsnapte de gemeente Ternat nochtans aan deze toch wel...


Meer info

Ternat
Ternat
16-06-2018

De renovatie van het sportcentrum Ternat is in haar laatste fase terecht gekomen. Vanaf 1 september 2018 nemen we de sporthal, gevechtsportzaal, danszaal opnieuw in gebruik. Het zwembad zal vanaf 2 januari 2019 beschikbaar zijn voor verenigingen, scholen en publiek. Heel wat verenigingen komen vanaf 1 september (eindelijk) terug naar hun vertrouwde omgeving. Met het vooruitzicht dat het...


Meer info

Ternat
Ternat
12-06-2018

Na bijna meer dan 30 jaar in de actieve politiek vind ik het stillaan tijd om het iets rustiger te gaan doen. Ik zette mijn eerste stappen in de toenmalige PVV door de vele gesprekken thuis over de politiek met mijn vader Willy. Hij was mijn grote steun en drijfveer om als jongere actief in de politiek te stappen. Zo ging ik destijds mee op campagne met toenmalig Staatssecretaris Annemie...


Meer info

TernatAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het