Schepen Hilde Van Overstraeten stopt met de actieve politiek eind dit jaarNa bijna meer dan 30 jaar in de actieve politiek vind ik het stillaan tijd om het iets rustiger te gaan  doen.

Ik zette mijn eerste stappen in de toenmalige PVV door de vele gesprekken thuis over de politiek met mijn vader Willy.  Hij was mijn grote steun en drijfveer om als jongere actief in de politiek te stappen. 

Zo ging ik destijds mee op campagne met toenmalig Staatssecretaris Annemie Neyts, het was zij die me in 1991 vroeg om op de lijst te staan voor de Kamer, samen met mijn vader die toen op de lijst van de provincie stond.

Sindsdien heb ik steeds vol enthousiasme en met veel inzet aan bijna elke verkiezing deelgenomen.

In 2000 werd ik dan ook voor zowel de provincie- als de gemeenteraad verkozen. 

 

Dat ik zou stoppen als provincieraadslid eind 2018 is een beslissing die ik reeds twee jaar geleden nam.  Mijn plan was om mij voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018 een laatste keer voor de volle 200% in te zetten voor onze partij en nadien de fakkel over te dragen aan de jongeren.

 

Helaas mocht het niet zijn. De vele perikelen en spanningen binnen het huidig Open VLD bestuur van Ternat hebben ervoor gezorgd dat ik niet zal deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018.  Ik hou niet van machtsspelletjes en ruziën binnen de partij, daarvoor is het leven veel te mooi en veel te kort. Samen met een aantal mensen heb ik gestreden om de liberale waarden in Ternat te kunnen voortzetten op een waardige manier, maar helaas.

 

Ik kreeg van de kiezer de kans om gedurende de laatste twee legislaturen een gedeeld schepenambt te bekleden met verscheidene bevoegdheden.  Als schepen heb ik me ook dagdagelijks ingezet voor de volledige bevolking van Ternat.

Ik zal mijn schepenambt nog tot eind dit jaar vol overgave uitvoeren.

 

Graag bedank ik alle personeelsleden van de gemeente Ternat voor de fijne samenwerking.  Ook mijn kiezers wens ik hierbij te bedanken voor de kansen die ze me gaven.

 

Als kabinetsmedewerker van Minister Maggie De Block zal ik zeker bij het politieke werk en Open VLD betrokken blijven.  Ook het voorzitterschap van de liberale vrouwen in Ternat wil ik graag verderzetten. Van het liberale toneel verdwijnen doe ik niet maar ik kan nu wel meer tijd besteden aan mijn man, familie en vrienden. 

 

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  12-06-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Project: Open ondernemerschap!

Wens je meer visibiliteit, meer leads naar je onderneming of product?
Gebruik dan onze voordelige bedrijfspagina en wordt door duizenden bezoekers online gevonden!

Wil je gratis ondernemersnieuws plaatsen?
 Meer nieuws over Ternat

Ternat
06-08-2018

Het wordt stilaan een traditie waar velen van jullie naar uitkijken. We zijn dit jaar reeds aan de vierde editie van onze fotozoektocht toe. We hopen zo degenen die een erg druk bestaan leiden, die zich niet altijd kunnen vrij maken op één welbepaalde datum, warm te krijgen om de stapschoenen nog eens uit de kast te halen en op stap te gaan door onze mooie gemeente. Startplaats...


Meer info

Ternat
Ternat
23-07-2018

Op donderdag 26 juli, 14u., wordt de gerenoveerde speeltuin aan de Lijsterlaan in Lombeek officieel geopend door Schepen van Vrije Tijd Rutger Belsack. Het ideale startsignaal voor de kinderen om de nieuwe kabelbaan, glijbaan en vogelnestschommel uit te testen. Met een springkasteel en toffe activiteiten zoals volksspelen, droedels, grimeren en bouwen met bambou op het programma, wordt het een...


Meer info

Ternat
Ternat
01-07-2018

Redevco, investeringsmaatschappij gespecialiseerd in winkelvastgoed, is helemaal op schema met de bouw van The Leaf Shopping Ternat die in de herfst zijn deuren zal openen. Gisteren bracht het vijfde leerjaar van De Kiem uit Lombeek een bezoek aan de werf als afsluiter van het schooljaar om dit zelf te ontdekken. In de herfst van dit jaar zullen de 14 nieuwe retailers van The Leaf Shopping...


Meer info

Ternat
Beersel
20-06-2018

Het lijkt onschuldig. Wat is nu 1 peuk op de grond? Maar wist je dat 1 peuk 500 liter water vervuilt? Een roker die zijn peuk op de grond of in een rioolputje gooit, is zich daar waarschijnlijk niet van bewust. Peuken zijn klein, en toch zorgen ze voor heel wat opruimellende en milieuschade. Samen met de 19 gemeenten (*) wil Intradura rokers alvast hierop wijzen én een alternatief...


Meer info

TernatAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het