Schepen Hilde Van Overstraeten stopt met de actieve politiek eind dit jaarNa bijna meer dan 30 jaar in de actieve politiek vind ik het stillaan tijd om het iets rustiger te gaan  doen.

Ik zette mijn eerste stappen in de toenmalige PVV door de vele gesprekken thuis over de politiek met mijn vader Willy.  Hij was mijn grote steun en drijfveer om als jongere actief in de politiek te stappen. 

Zo ging ik destijds mee op campagne met toenmalig Staatssecretaris Annemie Neyts, het was zij die me in 1991 vroeg om op de lijst te staan voor de Kamer, samen met mijn vader die toen op de lijst van de provincie stond.

Sindsdien heb ik steeds vol enthousiasme en met veel inzet aan bijna elke verkiezing deelgenomen.

In 2000 werd ik dan ook voor zowel de provincie- als de gemeenteraad verkozen. 

 

Dat ik zou stoppen als provincieraadslid eind 2018 is een beslissing die ik reeds twee jaar geleden nam.  Mijn plan was om mij voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018 een laatste keer voor de volle 200% in te zetten voor onze partij en nadien de fakkel over te dragen aan de jongeren.

 

Helaas mocht het niet zijn. De vele perikelen en spanningen binnen het huidig Open VLD bestuur van Ternat hebben ervoor gezorgd dat ik niet zal deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018.  Ik hou niet van machtsspelletjes en ruziën binnen de partij, daarvoor is het leven veel te mooi en veel te kort. Samen met een aantal mensen heb ik gestreden om de liberale waarden in Ternat te kunnen voortzetten op een waardige manier, maar helaas.

 

Ik kreeg van de kiezer de kans om gedurende de laatste twee legislaturen een gedeeld schepenambt te bekleden met verscheidene bevoegdheden.  Als schepen heb ik me ook dagdagelijks ingezet voor de volledige bevolking van Ternat.

Ik zal mijn schepenambt nog tot eind dit jaar vol overgave uitvoeren.

 

Graag bedank ik alle personeelsleden van de gemeente Ternat voor de fijne samenwerking.  Ook mijn kiezers wens ik hierbij te bedanken voor de kansen die ze me gaven.

 

Als kabinetsmedewerker van Minister Maggie De Block zal ik zeker bij het politieke werk en Open VLD betrokken blijven.  Ook het voorzitterschap van de liberale vrouwen in Ternat wil ik graag verderzetten. Van het liberale toneel verdwijnen doe ik niet maar ik kan nu wel meer tijd besteden aan mijn man, familie en vrienden. 

 

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  12-06-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Project: Open ondernemerschap!

Wens je meer visibiliteit, meer leads naar je onderneming of product?
Gebruik dan onze voordelige bedrijfspagina en wordt door duizenden bezoekers online gevonden!

Wil je gratis ondernemersnieuws plaatsen?
 Meer nieuws over Ternat

Ternat
22-11-2018

Sportregio Pajottenland organiseert het event “Kleuterhappening” op zondag 25 november 2018 in het sportcentrum Ternat, Van Cauwelaertstraat 40 . Kindjes van 3 tot 6 jaar kunnen vanaf 14u00 tot 17u00 naar hartenlust spelen in een omgebouwde sporthal. Verwacht je aan een speelparadijs vol springkastelen, fietsjes, speeleilanden, klim- en klauterparcours,... Ingang:...


Meer info

Ternat
Ternat
08-11-2018

Naar jaarlijkse traditie organiseert de milieuraad een plantactie. Deze zaterdag ( 10 november ) zal het bestelde plantgoed worden uitgedeeld aan de mensen die planten besteld hebben. Tussen 9 en 12 uur kunnen de bestellingen worden afgehaald bij plantenkweker Vermeir Marc in de Reukenstraat.


Meer info

Ternat
Ternat
08-11-2018

Een innovatief, duurzaam en future-proof retail park. Ternat, 08 november 2018 – Redevco, de vermogensbeheerder gespecialiseerd in winkelvastgoed, opende deze ochtend haar nieuwste retail park, The Leaf Shopping Ternat. Tegelijkertijd is dit het startschot van een ware feestweek, waarbij klanten dagelijks kunnen genieten van vele animaties en workshops. Het park huisvest 13 winkels en...


Meer info

Ternat
Ternat
05-11-2018

Boekenstoet is een voorleesproject dat zich richt op anderstalige en/of taalzwakke kinderen van 4 tot 9 jaar. Het brengt het plezier van voorlezen bij deze kinderen aan huis: gedurende een periode van enkele maanden ontdekken zij en hun ouders wat verhalen kunnen betekenen dankzij de komst van een voorleesvrijwilliger aan huis. De vrijwilligers lezen niet enkel voor, maar nemen het hele gezin ook...


Meer info

TernatAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het