Viskok van het Jaar 2019 is Michael Vanderhaeghe van Hostellerie Saint Nicolas uit Elverdinge-Ieper



Nationale Horecawedstrijd met zeeduivel

19.11.2018

Michael Vanderhaeghe van Hostellerie Saint Nicolas uit Elverdinge-Ieper maakte het lekkerste en origineelste gerecht klaar met zeeduivel, de Vis van het Jaar 2018, op de Nationale Horecawedstrijd op 19 november in de demonstratiekeuken van Horeca Expo in Gent. De wedstrijd was voorbehouden aan professionele koks. De wedstrijd is een initiatief van VLAM en wordt ondersteund door alle Belgische restaurateursverenigingen en de NorthSeaChefs. 

 

De wedstrijd
Al voor de 30ste keer, organiseert VLAM een receptenwedstrijd rond de Vis van het Jaar voor professionals. Professionele koks dienen een recept in te sturen, dat wordt beoordeeld door een leesjury. De vijf beste recepten worden geselecteerd voor de finale, die traditiegetrouw plaatsvindt op Horeca Expo in Gent. Tijdens de Horeca Expo zetten de laureaten hun beste beentje voor en maakten hun recept met zeeduivel.

De vakjury, samengesteld uit vertegenwoordigers van de belangrijkste restaurateursverenigingen en voorgezeten door NorthSeaChef Filip Claeys, beoordeelde de techniek in de keuken, de bereiding en de presentatie.

Laureaten

Deze laureaten zaten in de finale:

Ayrton Verhaegen, restaurant Kelderman in Aalst

Gilles Pauwels, Bistro Julien in Lovendegem

Sander Verdegem, restaurant Patrick Devos in Brugge

Xander Verzelen, restaurant L’Improviste By David Selen in Waregem

Michael Vanderhaeghe, Hostellerie Saint Nicolas in Elverdinge-Ieper

 

Prijzen

Michael Vanderhaeghe, de winnaar van de wedstrijd ging naar huis met de 'Viskok van het Jaar'-trofee en -diploma, een cheque ter waarde van € 750, een waardebon van € 250 te besteden bij ISPC aangeboden door Horeca Expo, en een dinerkaart voor twee personen bij Peter Goossens, Restaurant Hof van Cleve in Kruishoutem. De laureaten ontvingen elk: een 'Viskok van het Jaar'-diploma en een dinerkaart voor twee personen in restaurant De Jonkman in Brugge. 

Zeeduivel, Vis van het Jaar 2018

VLAM koos samen met de Vlaamse visserijsector voor zeeduivel als Vis van het Jaar 2018. Zeeduivel is een relatief ‘onbekende’ vis bij de Vlaming. Hij wordt het ganse jaar op regelmatige basis aangevoerd als bijvangst van tong en pladijs. Het is een stevige vis zonder graten met een zachte, zoete smaak die je op allerlei manieren kan klaarmaken: op de barbecue, in stoofpotjes of ook in vissoepen.

 




Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.




Project: Open ondernemerschap!

Wens je meer visibiliteit, meer leads naar je onderneming of product?
Gebruik dan onze voordelige bedrijfspagina en wordt door duizenden bezoekers online gevonden!





Wil je gratis ondernemersnieuws plaatsen?
 



Meer nieuws over Redactie inVlaanderen Media Support

Lummen
18-02-2019

Op dinsdag 19 februari a.s. omstreeks 15u30 wordt de OLV-Beuk van Lummen vereerd met een bezoek van de vermaarde Britse tree hunter, Rob McBride. Hij is erg geïnteresseerd in de boom omwille van diens opvallend blootliggend wortelstelsel, iets wat hij nooit eerder gezien heeft. Het is i.k.v. de wedstrijd ‘European Tree of the Year 2019’ dat Rob McBride op bomenjacht is en mee...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media Support
Antwerpen
18-02-2019

De VLM roept de landbouwers bij de start van het bemestingsseizoen op om doordacht te bemesten: met de juiste mestsoort en de juiste bemestingstechniek, volgens de juiste dosis en op het juiste tijdstip (het zogenaamde ‘4J’ principe). Uit het mestrapport blijkt dat het tijdstip van bemesten voor verbetering vatbaar is. Het begin van de uitrijperiode is voor veel teelten niet het...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media Support
Mechelen
>>
18-02-2019

De ooievaars zijn terug in het land. Na 6 maanden overwinteren in warmere oorden is de grootste ooievaarskolonie van België terug thuis in ZOO Planckendael. En het moeten niet altijd baby’s zijn, dit jaar brachten de ooievaars de lente mee! Wat zijn we blij dat we hen opnieuw in groten getale mogen verwelkomen. De terugkeer van onze belangrijke gasten werd grondig voorbereid. ZOO...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media Support
Antwerpen
18-02-2019

Op donderdag 21 februari opent CRU zijn nieuwe vestiging op de Antwerpse Groenplaats. De versmarkt is 765 m² groot en er gaan 25 medewerkers aan de slag. 21 van hen verhuizen mee vanuit CRU Wijnegem, dat begin januari de deuren sloot. CRU Groenplaats gaat voor een intense beleving van de ambachten in combinatie met praktische zelfbediening. In de bakkerij en eethoek kunnen klanten elke dag...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media Support



Advertenties



Klik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het