ANPR-camera knipt Kruisbaan - 232 camera's op 70 sites in MechelenVanaf 1 juni wordt doorgaand gemotoriseerd verkeer in de Kruisbaan geweerd. Een anpr-camera zorgt voor de permanente controle. De knip past in de reeks maatregelen tegen het sluipverkeer en overdreven snelheid die in overleg met de bewoners werd gezocht.
 
De site Huyghebaert aan de Europalaan huisvest niet alleen bedrijven, maar kreeg er ook een stuk recreatie bij. Voorwaarde voor deze ontwikkeling was dat de omgevingsimpact qua verkeer en parkeren beperkt zou blijven.
 
“Samen met de bewoners uit de aangrenzende straten Europalaan, Geerdegem-Schonenberg, Kruisbaan en Molenweide bekeken we vorig jaar hoe we dit zouden kunnen  garanderen. Meer nog, we bekeken meteen hoe we de mobiliteit in de buurt konden verbeteren. Dat gebeurde stap voor stap. Resultaat: een gedragen plan met een aantal verkeersmaatregelen. Maatregelen die sluipverkeer weren én zorgen voor veiliger verkeer”, zegt schepen van Mobiliteit Alexander Vandersmissen. “Eén van de oplossingen was een knip in de Kruisbaan. Dat is een oplossing voor het sluipverkeer en voor de overdreven snelheid, die al geruime wordt aangekaart door de bewoners en objectief ook wordt gestaafd door snelheidscontroles. Onze metingen geven aan dat er vaak te snel gereden wordt. Deze ingreep is structureel en zal het snelheidsprobleem definitief van de baan helpen”, zegt burgemeester Bart Somers.
 
Naast de invoering van de anpr-camera in de Kruisbaan, nam het stadsbestuur ook bijkomende mobiliteitsmaatregelen in de omgeving. Zo werd de zone 30 uitgebreid en is ook de maximumsnelheid in de Egide Walschaertsstraat verlaagd. In de Europalaan, Molenweide, Geerdegem-Schonenberg en omliggende straten zijn ook diverse zebrapaden en andere wegmarkeringen (zoals parkeervakken en fietssuggestiestroken) aangebracht of worden binnenkort aangebracht.  Op de langere termijn is ook de aanleg van een vrachtwagensluis in de Europalaan voorzien.
 
De anpr-camera wordt eind deze maand geïnstalleerd ter hoogte van de school Pius X aan de Kruisbaan. “Vanaf 1 juni zal hij effectief in werking treden en is doorgaand gemotoriseerd verkeer door de Kruisbaan niet meer toegelaten. Fietsen, speed pedelecs, taxi’s, hulpdiensten en bussen behouden wel doorgang”, gaat burgemeester Bart Somers verder .
 
Tegelijk wordt ook de nodige signalisatie aangebracht. Met de installatie van de anpr-camera is een eenmalige investering van 40.800 euro gemoeid. Er zijn momenteel op Mechels grondgebied 232 ANPR-camera’s operationeel op 70 sites. Er zijn nog 3 camera’s in bestelling: Europalaan (1 camera), Wollemarkt-Schoolstraatje (1 camera), Mezenstraat (1 camera) .
 
 

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  15-05-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Mechelen

Mechelen
15-05-2019

Bovenop een muzikaal programma met 11 en 21 juli in de Kruidtuin organiseert Mechelen Feest op zaterdag 13 juli een vernieuwde editie van Mechelen Zingt. Dat gebeurt ’s avonds op de Grote Markt en in heel nauwe samenwerking met de handel en de horeca. De krachtenbundeling is de uitkomst van verschillende overlegmomenten die burgemeester Bart Somers en Mechelen Feest voorzitter Kristof Calvo...


Meer info

Mechelen
Mechelen
15-05-2019

Plaats voor 30 studenten tijdens blokVanaf maandag 20 mei kunnen studenten en scholieren een tijdlang terecht in een leegstaande ruimte van het stadhuis van Mechelen. Het stadsbestuur komt hiermee tegemoet aan een nood die er al langer leeft bij jongeren om samen te studeren.De vraag naar en het gebruik van collectieve studeerplekken zit in de lift. Niet enkel bij studenten van het hoger...


Meer info

Mechelen
Mechelen
15-05-2019

“Heel de stad kan meegenieten”Fervente beiaardliefhebbers, maar ook gewoon Mechelaars die van cultuur en muziek houden, worden dit jaar weer getrakteerd op een uitzonderlijk beiaardseizoen. Met de maandagavondconcerten van juni tot september, de Internationale Beiaardwedstrijd Koningin Fabiola van 10 tot en met 14 juli en de Beiaardbokes in september zijn de zomerse beiaardklanken...


Meer info

MechelenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het