Mechelen viert vijf jaar Shopping ShuttleDe Schopping Shuttle wordt vijf jaar en dat moet gevierd worden. Wie zaterdag 10 augustus naar Mechelen afzakt, zal er niet naast kunnen kijken. Speciaal voor deze gelegenheid zullen de busjes van de Shopping Shuttle rondrijden met een grote strik op de motorkap. Passagiers mogen zich verwachten aan cupcakes en vijf gelukkigen winnen een VIP-pakket voor twee personen op Maanrock.


Zaterdag 10 augustus worden de passagiers van de Shopping Shuttle in de bloemetjes gezet. De gratis service bestaat immers vijf jaar. De gebruikers van de minibusjes zullen daarom extra in de watten gelegd worden.
 
“Mechelen is een aangename winkelstad en moet dat ook blijven. Daarom heeft de
stad in het verleden al initatieven genomen zoals gratis randparkings, een autoluwe winkelstraat en recenter de heraanleg van De Bruul. Een andere belangrijke investering is de Shopping Shuttle. Met gemiddeld zo’n 1 000 passagiers per zaterdag, mag dit gerust een geslaagd project genoemd worden. Na vijf jaar zijn de minibusjes een vertrouwd beeld in de straat en een belangrijke troef voor de winkels in het stadcentrum”, klinkt het bij schepen van Economie Greet Geypen.
 
500 cupcakes
 
Voor deze speciale gelegenheid wordt de halte van de Grote Markt in een cadeauverpakking gestoken. Aan deze halte worden ook 500 cupcakes uitgedeeld aan de passagiers van de Shopping Shuttle. Dit is een initiatief van Mechelen Meemaken vzw. Wie een cupcake met één van de vijf gouden stickers bemachtigt, wint een VIP-pakket voor twee personen op Maanrock.
 
“Het is een leuke actie die ervoor zorgt dat de Shopping Shuttle nog eens extra in de spotlights staat. Naast de economische impact voor onze handelaars in het centrum is deze gratis service ook belangrijk voor de leefbaarheid in de binnenstad. Al de mensen die Mechelen bezoeken, kunnen zich op een randparking parkeren om met het nodige comfort naar het centrum af te zakken. Hierdoor creëren we minder verkeersbewegingen en wordt de binnenstad dus aangenamer en veiliger. De Shopping Shuttle heeft zowel voordelen voor onze inwoners, als voor onze bezoekers”, aldus schepen van Mobiliteit Alexander Vandersmissen. 
 
“De Shopping Shuttle is een duidelijke meerwaarde voor handel en horeca. Onze klanten geraken zo op een vlotte en gemakkelijke manier tot aan het winkelcentrum van onze stad en geeft onze handel een extra stimulans wat wij alleen maar kunnen toejuichen”, zegt Geert Milis, voorzitter van Mechelen MeeMaken.
 
De Shopping Shuttle rijdt op zaterdag van 9u tot 19u en op koopzondagen van 11u tot 19u. 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  08-08-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Mechelen

Mechelen
22-08-2019

Twee nieuwe horecazaken in Mechelen staan op het punt om de eerste gasten te verwelkomen.Tinèlle en Barbib, respectievelijk een gastronomisch restaurant en een gezellige bar, uitgebaat door topchef Ken Verschueren en dat in de prachtige historische setting van Het Predikheren. Beide concepten betekenen elk op hun manier een grote meerwaarde voor de stad Mechelen.


Meer info

Mechelen
Mechelen
22-08-2019

Groter volume moet zwerfvuil op drukke plaatsen vermijdenDe stad Mechelen neemt vanaf vandaag zestien nieuwe, grotere vuilnisbakken in gebruik op het openbaar domein. Een aantal daarvan bevinden zich deels onder de grond.“Het gaat om de vervanging van zestien vuilnisbakken van 60 liter door exemplaren van 120 en 200 liter. Het ruimere volume moet zwerfvuil op de grond als gevolg van een te...


Meer info

Mechelen
Mechelen
22-08-2019

Rondom de Onze-Lieve-Vrouw-over-de-Dijlekerk staan de zeven afbeeldingen die de smarten (pijnen) van Maria verbeelden. Deze worden ook wel staties genoemd. Vanaf juni bekeken twee restauratrices grondig de materialen en de schade van alle staties. Nu worden de gekozen restauratietechnieken uitgetest op één ervan. Aan de hand van alle verzamelde informatie wordt een bestek opgemaakt...


Meer info

Mechelen
Mechelen
22-08-2019

De laatste voorbereidingen op het festivalterrein voor Maanrock 2019 zijn volop bezig. Iedereen telt af naar het driedaags muziekfestival dat plaatsvindt van 23 t.e.m. 25 augustus in de Mechelse binnenstad. Het festival wordt pas morgen afgetrapt, maar we weten nu al zeker: Mechelen en de Mechelaars spelen deze editie een absolute hoofdrol. Dat onderstreepte de organisatie tijdens de laatste...


Meer info

MechelenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Limburg | Kempen | Vlaams Brabant | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het