Lezing maag- en darmspecialist Luc Colemont: ‘Geef darmkanker geen kans’ woensdag 24 mei om 20 uur in MortselBoechout heeft samen met Mortsel, Lint en Kontich maag- en darmspecialist dokter Luc Colemont uitgenodigd voor de lezing ‘Geef darmkanker geen kans’. Darmkanker treft jaarlijks heel wat nieuwe patiënten en ook wij, als gemeente, willen onze inwoners over de ziekte informeren zodat ze tijdig kan worden opgespoord.

Darmkanker komt vooral voor bij vijftigplussers, maar ook jonge mensen kunnen de ziekte krijgen. In Vlaanderen komen er jaarlijks meer dan 5000 patiënten met darmkanker bij. Ieder jaar verliezen 2000 families in Vlaanderen een dierbare aan de ziekte.

Informatie, voorlichting, screening en preventie zijn enorm belangrijk. Darmkanker kan immers vroegtijdig opgespoord worden door een eenvoudige test van de stoelgang.

Tijdens deze lezing zal dokter Luc Colemont, de kracht achter de vzw Stop Darmkanker, heel wat vragen beantwoorden.
Hij legt onder meer uit wat de iFOB-test is, wat het verschil tussen een poliep en divertikel is, wat de risicofactoren en symptomen van darmkanker zijn, of darmkanker erfelijk is en welke behandelingen er worden toegepast.

Praktisch:
Deelname is gratis, maar inschrijven is nodig op gezondheid@mortsel.be of via 03 444 17 75.
Locatie: Mark Liebrechtschouwburg, Heilig-Kruisstraat 16 in Mortsel. 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  19-05-2017

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws voor de cultuuragenda?
 Meer nieuws over Boechout

Boechout
25-04-2018

Het thema van de Week van de Amateurkunsten is dit jaar ‘KUNST buiten’. Speciaal voor de ‘Dag van de Dans’ organiseert de Boechoutse afdeling een grote dansketting door de straten van Vremde op zaterdag 28 april. Zo wil de organisatie samen met de Boechoutenaren de langste dansketting van Vlaanderen maken. Danspunt vzw nodigt alle steden en gemeenten zaterdag uit om een...


Meer info

Boechout
Boechout
13-04-2018

Al voor de elfde keer op rij kunnen kinderen van 2 tot 14 jaar tijdens de Buitenspeeldag een hele woensdagnamiddag buiten ravotten en sporten. Ook in Boechout is er die dag heel wat te ontdekken.


Meer info

Boechout
Boechout
13-04-2018

Boechout is een prachtig groen dorp met veel open ruimte. Een dorp dat in de schaduw van een groot, stedelijk gebied ligt. Zal dat altijd zo blijven? Een aantal vragen dringen zich op. Wat is het gewestplan en wat betekent het voor onze gemeente? Waarom ligt Boechout in het grootstedelijk gebied en Vremde in het landelijk gebied? Hoe gaan we daar mee om? Met hoeveel mensen wonen we eigenlijk...


Meer info

Boechout
Boechout
13-04-2018

Op de Dag van de Dans, 28 april, nodigt Danspunt alle steden, gemeenten en dorpen uit om deel te nemen aan de Dansketting. Ook in onze gemeente wordt er die dag volop gedanst. In Boechout slaan het team van de Week van de Amateurkunsten (WAK), de gemeente en de cultuurraad de handen in elkaar om zich samen met de inwoners al dansend een weg te banen door Vremde. We leren eerst een eenvoudige...


Meer info

BoechoutAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het