Lezing maag- en darmspecialist Luc Colemont: ‘Geef darmkanker geen kans’ woensdag 24 mei om 20 uur in MortselBoechout heeft samen met Mortsel, Lint en Kontich maag- en darmspecialist dokter Luc Colemont uitgenodigd voor de lezing ‘Geef darmkanker geen kans’. Darmkanker treft jaarlijks heel wat nieuwe patiënten en ook wij, als gemeente, willen onze inwoners over de ziekte informeren zodat ze tijdig kan worden opgespoord.

Darmkanker komt vooral voor bij vijftigplussers, maar ook jonge mensen kunnen de ziekte krijgen. In Vlaanderen komen er jaarlijks meer dan 5000 patiënten met darmkanker bij. Ieder jaar verliezen 2000 families in Vlaanderen een dierbare aan de ziekte.

Informatie, voorlichting, screening en preventie zijn enorm belangrijk. Darmkanker kan immers vroegtijdig opgespoord worden door een eenvoudige test van de stoelgang.

Tijdens deze lezing zal dokter Luc Colemont, de kracht achter de vzw Stop Darmkanker, heel wat vragen beantwoorden.
Hij legt onder meer uit wat de iFOB-test is, wat het verschil tussen een poliep en divertikel is, wat de risicofactoren en symptomen van darmkanker zijn, of darmkanker erfelijk is en welke behandelingen er worden toegepast.

Praktisch:
Deelname is gratis, maar inschrijven is nodig op gezondheid@mortsel.be of via 03 444 17 75.
Locatie: Mark Liebrechtschouwburg, Heilig-Kruisstraat 16 in Mortsel. 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  19-05-2017

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws voor de cultuuragenda?
 Meer nieuws over Boechout

Boechout
24-05-2017

Zondag 28 mei – George van Raemdonckpark Op zondag 28 mei vindt in Boechout de tiende editie van het gratis evenement ’t Waait in ’t Park plaats. De milieuraad en de cultuurraad bundelen opnieuw de krachten om de Dag van het Park ook in onze gemeente te vieren en er een ontspannende en ‘lekkere’ familiedag met woord en muziek van te maken. Iedereen is tussen...


Meer info

Boechout
Boechout
18-05-2017

Woensdag 24 mei wordt het nieuwe wijkkantoor van de gemeente Boechout, politiezone Minos, officieel ingehuldigd.


Meer info

Boechout
Boechout
12-05-2017

Zaterdag 13 mei om 14 uur De nieuwe foyer van De Ark in Boechout, een woning voor volwassenen met en zonder een mentale beperking, is helemaal klaar. Burgemeester Koen T’Sijen opent het nieuwe huis nu zaterdag 13 mei om 14 uur officieel. Iedereen is die dag welkom om kennis te maken met De Ark en haar werking. De Ark is een gemeenschap waar mensen met en zonder mentale beperking samen...


Meer info

BoechoutAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het