Wanneer   :  Estropov 2018, nieuwe voorstelling De EsMe Myself and The Rest

 

 

Ze dansen in doeken, klimmen op palen, springen en tuimelen en geven het beste van zichzelf. Zoals ieder jaar tonen de leerlingen van Estropov wat circus binnen een schoolcontext kan bieden. Een combinatie van eigen kunnen, samenwerking, theater, acrobatie en pure magie. 

Dit jaar vertelt 'Me, myself and The Rest' over digitale media en hoe jongeren hiermee omgaan.

De voorstellingen zijn te zien in de grote circustent in FORT4, die afgelopen weekend werd opgebouwd. De hele week oefenen de leerlingen er om klaar te zijn tegen de première van zaterdag.

 

Waarom circus

Elk jaar krijgen de leerlingen van De Es de kans om zich te verdiepen in het circusgebeuren. De lessen worden gegeven door ervaren leraren van de circusschool Ell Circo Dell Fuego. Er wordt iedere week geoefend, aansluitend op de gewone lessen.

Elke leerling kiest vrij of in overleg met ouders en leerkrachten. Doorzetten na de keuze is dan wel noodzakelijk. Oefenen in het circus met zijn vele aspecten, heeft immers een grote opvoedende waarde.

Het schoolcircus Estropov is in de eerste plaats een sociaal gebeuren. Leerlingen oefenen samen, moeten elkaar helpen en moed inspreken. Ze zijn veeleisend voor de anderen maar ook voor zichzelf. Leerkrachten en begeleiders zoeken mee naar ideeën en leren zo de leerlingen op een andere manier kennen.

De draaggroep

Circus Estropov is een initiatief georganiseerd door leraren en ouders. Tijdens de voorstellingsweek is er hulp van een uitgebreide ploeg vrijwilligers. Ook voor de organisatie, communicatie, opvolging van de lessen, financiën, catering, technische herstellingen tijdens het schooljaar wordt aangeklopt bij de draaggroep.  

Meer info

16 & 17 juni speelt circus ESTROPOV in het FORT4 te Mortsel. https://estropov.wordpress.com/

 

 

Voorstellingen

16 juni om 14:00, 16 juni om 19:30, 17 juni om 14:00

-3 jaar: gratis // -12 jaar: € 8 // -21 jaar: € 10 // +21 jaar: € 13
Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws voor de cultuuragenda?
 Meer nieuws over Redactie inVlaanderen

Bonheiden
21-06-2018

BONHEIDEN – Twee zussen laten met hun vernieuwende en verfrissende concepten een nieuwe wind door eventland waaien. PineAppleZZ, het eventbureau van Michèle en Charlotte, wil komaf maken met standaard events of feestjes en resoluut kiezen voor hip, trendy en fris. Het is niet uitzonderlijk dat particulieren en bedrijven de uitwerking en organisatie van een feest uitbesteden aan...


Meer info

Redactie inVlaanderen
Geel
21-06-2018

De gemeenteraadsverkiezingen in Geel kondigen zich als bijzonder spannend aan. Ook in de pre-campagne gaat het er soms al behoorlijk pittig aan toe tussen de deelnemende partijen. Toch is de overgrote meerderheid van de Geelse partijen er samen in geslaagd om over de partijgrenzen heen een gezamenlijke denkoefening over burgerparticipatie eensgezind en dus met succes af te sluiten. Een werkgroep...


Meer info

Redactie inVlaanderen
Machelen
20-06-2018

In februari 2017 keurde de gemeenteraad de PPS overeenkomst goed met de firma Matexi voor de kernversterking van het dorpscentrum van Machelen. Behoudens de sloop van oude gebouwen, het bouwen van nieuwe betaalbare woongelegenheden, de bouw van een nieuwe en groter kinderdagverblijf, het voorzien van nieuwe straten en groene plekken en doorsteken in de dorpskern, voorzag deze overeenkomst ook...


Meer info

Redactie inVlaanderen
Harelbeke
20-06-2018

N-VA Harelbeke houdt koers! N-VA Harelbeke wenst bij de komende legislatuurperiode verder te gaan op de ingeslagen weg. Er werd veel verwezenlijkt, maar het werk is niet voorbij. De zaken die door N-VA in werking gesteld werden, vormen de basis voor toekomstige plannen om van Harelbeke een aanlokkelijke en attractieve stad te maken die de inwoners vooropstelt. De partij heeft zich groot gemaakt...


Meer info

Redactie inVlaanderenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het