Aftellen naar De Zomer is van MechelenStraf zomerprogramma van 24 juni t.e.m. 27 augustus

Op 24 juni start de langste en gratis festivalzomer in Mechelen. Sfeer verzekerd met festivals als Ottertrotter, Parkpop, Dijlefeesten en Maanrock. Maar ook de sport-, cultuur- en zomerbarliefhebbers komen aan hun trekken. Belangrijke nieuwigheden dit jaar zijn de goede doelen-werking, een extra dag Ottertrotter, een nieuwe locatie en formule voor de Dijlefeesten en nog meer samenwerking met Mechelse partners.

 

Mechelen stoomt zich klaar voor een fantastische zomer met heel wat primeurs en nieuwigheden. De Zomer is van Mechelen kent geen leeftijd en zorgt voor een heel gevarieerd programma: “Met het diverse programma proberen we iedereen te betrekken. De zomer moet en zal van iedereen zijn. Jong en oud, cultuurfans of sportievelingen, tot de rasechte festivalgangers, iedereen komt aan zijn of haar trekken. De respons op onze goede doelen-actie was alvast overweldigend. Dat maakt er ook figuurlijk een warme zomer van”, aldus Kristof Calvo, voorzitter van mmMechelen Feest.   

 

Feesten voor het goede doel

De Zomer is van Mechelen staat dit jaar helemaal in het teken van vijf goede doelen. Na een eerste ronde werden 15 verenigingen gekozen. Tijdens de tweede fase kreeg iedereen opnieuw de kans om éénmaal z’n stem uit te brengen voor zijn/haar favoriete vereniging. Meer dan 6000 Mechelaars beslisten mee via www.dezomerisvanmechelen.be. Volgende vijf verenigingen kregen het meest aantal stemmen en worden dus deze zomer gesteund: Dierenbescherming Mechelen, Prinses Harte, Mechelen Mondiaal Duurzaamheid, Barts Weg en Villa Clementina. Van elke consumptie op de festivals gaat een deel van de opbrengst naar deze goede doelen. Daarnaast worden er verschillende acties opgezet om geld in te zamelen.

 

“De Maanrockrally geeft de aftrap en schenkt de opbrengst van de dj contest - een bedrag van 300 euro - aan het goede doelen-spaarpotje. Hiermee is het eerste bedrag al binnen”, vertelt schepen van Jeugd Greet Geypen. 

Twee dagen lang Ottertrotter

Op 24 juni geeft Ottertrotter de aftrap van de zomer, met niet één maar twee dagen feest in domein Tivoli. In samenwerking met Cuba Libre Mechelen wordt zaterdagavond een zwoele avond vol samba- en salsamelodieën. Een ideale afwisseling tussen livebands en dj’s zorgt voor de perfecte aftrap van het festival. En op zondag wordt het feestje verder gezet. Al vroeg in de ochtend kan je starten met een Fair Trade ontbijt (inschrijven via www.mechelen.be/fairtrade) en vanaf de middag geniet je van een gevarieerde dag vol livemuziek, dj’s, foodtrucks, workshops en heel wat animatie tot middernacht. Artiesten als o.a. Soul Shakers, Mokoomba, Africaine 808, Tabanka, Los Wemblers De Iquitos, La Dame Blanche, Jean Philippe Kikolas staan op de affiche.

 

Elke donderdag Parkpop

Tussen 29 juni en 17 augustus kan je elke donderdagavond genieten van livemuziek in de oergezellige Kruidtuin. Verwacht Buscemi & Squadra Bossa, Meuris, The Bootleg Sixties, Tiny Legs Tim, Los Bomberos de la Luna & Concertband Heffen, Irie Lion, John Terra, Jali Madi & Bart Peeters. Een heel gevarieerd programma met muziekgenres als house/bossa, Nederlandse rock, blues, swing/big band, Mechelse reggae en hits uit de jaren zestig kan je dus verwachten. De dj’s van Radio Botanique zullen naar jaarlijkse gewoonte het publiek opwarmen en de avond afsluiten met een knal.

 

Samen feesten op 11 en 21 juli

Ook dit jaar worden de Vlaamse en nationale feestdag met een hartverwarmend feest gevierd. Dinsdag 11 juli wordt een geweldige meezingavond met als opwarmer Lien & Bart en Wim Leys en zijn band. Vlaanderen Zingt zorgt er tot slot voor dat je uit volle borst het ene na het andere succesnummer meezingt. Dankzij de zangkrantjes die ter plaatse worden uitgedeeld, mis je geen enkele noot.

 

Op vrijdag 21 juli toveren een retro liveband, mooi uitgedoste vrouwen en stoere kerels de Grote Markt om tot een heuse dansvloer tijdens Bal Populaire. Natuurlijk zijn de prachtige Modernettes met hun beauty boudoir van de partij. Fifties look of niet, neem zeker een bezoekje aan de fotohoek en neem een mooie herinnering mee naar huis.

 

Knallend vuurwerk sluit 11 en 21 juli mooi af.

 

Dijlefeesten: nieuwe datum en locatie

Nog een primeur: na 41 edities verhuist de Dijlefeesten naar een gloednieuwe locatie, én vindt plaats op een nieuwe datum. De Dijlefeesten verschuift naar het midden van de zomer en gaat dit jaar door op 4 en 5 augustus. De nieuwe locatie? Het Cultuurplein aan het Cultuurcentrum (Minderbroedersgang 3). Een reeks jonge, gegeerde muzikanten palmt twee dagen lang verschillende podia in, zowel in- als outdoor. Op de affiche prijken o.a. volgende artiesten: My Baby, Pomrad, Flying Horseman, Rhinos Are People Too, Dvkes, Hypochristmutreefuzz en The Guru Guru.

 

De Dijlefeesten werken dit jaar ook samen met organisatoren van Lunar en Ongehoord. Zij zorgen ervoor dat de feestmodus tot zijn maximum wordt gedraaid. Ook een afterparty staat op het menu. Voorzitter Dijlefeesten, Alain Croon, telt volop af: “Met de Dijlefeesten willen we blijven vernieuwen en dat is dit jaar met groot resultaat. Hoewel het niet meer letterlijk aan de Dijle plaatsvindt, is het is het Cultuurplein er helemaal niet ver af en erg uniek voor een muziekfestival. Bovendien zijn we ook erg enthousiast voor de samenwerking met Lunar en Ongehoord, toch ook wel twee gevestigde concepten in de Dijlestad. De samenwerking met hen kan dankzij de financiële ondersteuning van vzw Prikkelt. De Mechelse jeugdhuizen JH Hoje, JH Joppe en JH Joko en Rojm zullen ook elks een dj laten afvaardigen tijdens het muziekfestival. Feest verzekerd!”.

 

Maanrock: vier podia en meer dan 70 artiesten

Met het muziekfestival Maanrock van 25 tot 27 augustus wordt de zomer in stijl afgesloten. Drie dagen voluit genieten van muziek, cultuur, dans, straatanimatie en lekker eten met vier podia en meer dan 70 artiesten. Voor de grootste podia, het Groot Podium op de Grote Markt en het Feestpodium op de IJzerenleen, liggen ondertussen al namen vast.

 

Eerder al aangekondigd: Stan Van Samang, Basement Jaxx (dj-set), Starsailor, André Brasseur, Fleddy Melculy, Faisal, Murdock, Meskens in Motown, Equal Idiots, The Lighthouse, DVTCH NORRIS.

 

Worden nu toegevoegd aan het lijstje: Soulsister, Van Echelpoel, Discobaar A Moeder, Merdan Taplak Orkestar, Michael Midnight, Michael Schack, Jeroen Delodder – The Greatest Switch, Safidj Smos, Nukov & Yelmet, Trish, Only The Lonelies, Junior Goodfellaz, Baz & Wits, Dub Club Jack, Larsson, Radio Rommy, de oerwout dj, dj Rooney, dj Benoeli, Larsson de winnaar van Maanrockrally 2016 Frie Maline en de winnaar van de dj Rally Willy Ocean.

 

Nog meer te beleven

Beachvolley, de wekelijkse beiaardconcerten, Mechelen Kinderstrand, het Maneblussers Na-Tour Criterium, de vele zomerbars, D.ART kunstroute en poëziefestival Vice Versa, Feest in de Wijk, een dansnamiddag voor senioren … Binnen en buiten het centrum van Mechelen valt er heel de zomer lang oneindig veel te beleven. Op vakantie gaan? Dat doe je gewoon in Mechelen zélf!

 

Sluit aan bij de M-crew

Wil je graag deel uitmaken van de Zomer is van Mechelen 2017 en een handje toesteken op de verschillende muziekfestivals? Sluit je dan aan bij het enthousiaste team vrijwilligers van de M-crew! Inschrijven kan via www.m-crew.be.

 

Op maandag 22 mei, om 19.30 uur, ben je tevens welkom in de Keldermanszaal (stadhuis) voor de kick-off van de M-crew. Indien je je niet tijdig kan inschrijven, kan je dat perfect die avond zelf ook. Neem dan zeker je identiteitskaart mee.

 

Een warme dankjewel aan de partners

 

Elk editie zijn er extra partners betrokken bij De Zomer is van Mechelen. “Ik ben erg tevreden over de samenwerkingen met Cuba Libre, Ongehoord en Lunar, jonge Mechelse organisatoren die nu ook hun schouders zetten onder delen van het officiële zomerprogramma”, zegt Kristof Calvo nog.

 

“De Zomer is van Mechelen, dat kan natuurlijk niet zonder al onze sponsors, Vrienden van de Zomer, onze vrijwilligers van de M-crew, en iedereen die er deze zomer weer een geslaagde editie van zal maken!”, aldus Kristof Calvo. Dit jaar zetten vier Vrienden van de Zomer hun sterke schouders onder het totaalplaatje: Win For Life, Willemen, Gazet van Antwerpen en Alken-Maes. Maar ook de partners van Maanrock, Ottertrotter en Parkpop willen we ook erg bedanken.”

 

De Vrienden van de Zomer: Win For Life, Willemen, Gazet van Antwerpen en Alken-Maes. Sponsors van Ottertrotter, Parkpop en Maanrock: Thomas More, Studio Brussel, RTV, KBC, Joker, Continental, De Marketiers, Peugeot en Citroën Mechelen.

 

Volledig programma op www.dzivm.be | www.facebook.com/dzivm | #dzivm

 

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  19-05-2017

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws te melden?
 Meer nieuws over Mechelen

Mechelen
>>
22-11-2017

Ken jij iemand of een organisatie die zich vrijwillig inzet in Mechelen en daarvoor een dikke merci verdient? Nomineer die dan voor de Prijs voor de Vrijwilliger! Elk jaar benoemt de stad een Mechelaar en een Mechelse vereniging of organisatie tot ‘Vrijwilliger(s) van het jaar’. Zij staan symbool voor alle onmisbare vrijwilligers die hun schouders onder Mechelen zetten. Je kan een...


Meer info

Mechelen
Mechelen
21-11-2017

“Van 1 tot 4 november 2018 zal de 7e editie van de Brussels Beer Challenge plaatsvinden in Mechelen”. Dat kondigde Björn Siffer, schepen van Toerisme & Cultuur gisteren trots aan op de horecabeurs in Gent. Daar werden de prijzen uitgereikt van de voorbije editie en kon de verzamelde pers en bierprominenten de aankondiging over Mechelen in primeur goed smaken. De Brussels...


Meer info

Mechelen
Mechelen
20-11-2017

Veel personeelsleden van Groep Mechelen verplaatsen zich dagelijks met de fiets. Omdat de stad de veiligheid van het personeel belangrijk vindt organiseert zij op 20, 21, 27 en 28 november infosessies omtrent fietsveiligheid. Vorig jaar deden zich twaalf fiets ongelukken voor bij fietsen van en naar werk. Daarom is er nu een fietsveiligheid-campagne tot leven geroepen door stad en Sociaal Huis....


Meer info

Mechelen
Mechelen
20-11-2017

Zoals ook in de andere sociale woonwijken investeert Woonpunt Mechelen volop in een grondige renovatie van haar patrimonium. Dit geldt ook voor de wijk Otterbeek. Na de vorige renovatiefases, vormen respectievelijk 39 nieuwe appartementen en 15 nieuwe woningen het sluitstuk van de renovatie van de wijk. Daarbij mag ook de plaatselijke kinder- en tienerwerking, zich aan een nieuwbouw verwachten. ...


Meer info

MechelenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het