Rijdt u morgen ook elektrisch?Als het van de European Association for Electromobility, AVERE,  afhangt, zeker wel. De Belgische sectie van dit netwerk voor fabrikanten, toeleveranciers, invoerders en verdelers van elektrische voertuigen (ASBE) geeft u alvast de kans om op zaterdag 18 november een aantal elektrische mobiliteitsoplossingen uit te proberen.

 

ASBE organiseert op vraag van de Vlaamse Overheid, op vrijdag 17 en zaterdag 18 november de Clean Power for Transport (CPT) Roadshow in De Schorre te Boom. Vrijdag is voorbehouden voor professionals uit de sector maar op zaterdag kan het grote publiek gratis deelnemen aan dit informatie- en belevingsevenement rond elektrisch vervoer. Bezoekers van de roadshow krijgen bovendien de kans om een testrit te rijden met een 100% elektrisch voertuig. Nissan die als de pionier van het elektrisch rijden mag worden beschouwd, zorgt voor de gelegenheid voor een primeur en zal op zaterdag aanwezig zijn met de nieuwe Leaf. Dit Nissan-model is nu al wereldwijd de best verkochte elektrische wagen en zijn nieuwste versie kreeg onlangs de internationale prijs van Best of Innovation Winner o.a. omwille van zijn revolutionaire e-pedal technologie.  De nieuwe Leaf heeft overigens dubbel zo veel autonomie als zijn voorganger.

 

 

Volgens Philippe Vangeel, algemeen secretaris van ASBE, krijgen de bezoekers ook een beter inzicht in de evolutie van de recentste oplaadinfrastructuren voor de batterijen van die elektrische voertuigen. “We willen de mensen doen inzien dat ze echt geen excuus meer hebben om niet elektrisch te rijden. Elektrische voertuigen zijn de duurzame mobiliteitsoplossingen van vandaag om de klimaatsverandering te bestrijden, een betere levenskwaliteit en nieuwe groene tewerkstelling te scheppen en ons minder afhankelijk te maken van één soort energievoorraad. Onze vereniging bestaat volgend jaar 40 jaar en van een louter academisch initiatief zijn we geëvolueerd naar een organisatie die elektriciteit als alternatief voor fossiele brandstoffen promoot. Zowel bij de industrie als het publiek bestaat er tegenwoordig een grote luisterbereidheid. Onze op de praktijk gerichte roadshows sluiten hierbij aan,” aldus nog Philippe Vangeel.

 

 

Afspraak op zaterdag 18 november op het provinciaal domein De Schorre. Daar staat naast de Nissan Leaf nog een hele vloot elektrische auto’s, utility voertuigen en fietsen van andere merken op u te wachten om getest te worden.

Ook de politiezone Rupel die al 2 jaar patrouille rijdt met elektrische motorfietsen, verleent zijn medewerking aan het welslagen van dit event.

 

 

Nog meer informatie over deze roadshow vindt u op www.ikrijelektrisch.be

 
Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws te melden?
 Meer nieuws over Redactie inVlaanderen

Hove
21-11-2017

Hove laat zich van zijn lekkerste kant zien. Op zaterdag 25 november loodsen we je langs de lekkerste plaatsen in Hove


Meer info

Redactie inVlaanderen
Antwerpen
21-11-2017

Op 20 november keurde Interreg Vlaanderen-Nederland opnieuw drie projecten uit haar derde oproep goed. Met deze goedkeuring wordt, inclusief cofinanciering, in totaal ruim 11 miljoen euro in de Vlaams-Nederlandse grensregio geïnvesteerd. Hiervan komt 5.4 miljoen euro uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). De teller staat zo op 47 goedgekeurde projecten waarmee in totaal...


Meer info

Redactie inVlaanderen
Huizingen
21-11-2017

Op zondag 26 november openen bijna 700 Belgische ambachtslieden hun deuren voor de 11 de editie van de Dag van de Ambachten. Tijdens voorgaande edities kon het grote publiek via originele en boeiende bezoeken in heel België telkens kennismaken met verschillende ambachtslui die actief waren in allerlei ambachten. Ook te Huizingen valt er dit jaar iets te beleven! Bloemen Deboeck zal op...


Meer info

Redactie inVlaanderen
Brussel
21-11-2017

In het kader van de nationale strategie duurzame ontwikkeling, organiseren de ministers bevoegd voor duurzame ontwikkeling op 22 november een evenement over de uitvoering van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de VN in België. De Agenda 2030 voor Duurzame Ontwikkeling en de bijhorende duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (sustainable development goals- SDG’s) is niet alleen...


Meer info

Redactie inVlaanderenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het