Creatieve sector stimuleert innovatie bij kmo’s tijdens co-creatietrajecten van ANTWERP. POWERED BY CREATIVES.Gedurende 3 maanden kunnen Antwerpse kmo’s en creatieve experten een innovatietraject van ANTWERP. POWERED BY CREATIVES. doorlopen. Hierin leren ze hoe ze hun bedrijf kunnen aanpassen aan hedendaagse uitdagingen zoals technologische groei, digitale revoluties en veranderende wetgevingen. Tijdens het traject werpt een creatieve ondernemer een blik op de bedrijfsactiviteiten en -processen van de kmo. Zo werken ze samen aan een toekomstgericht bedrijfsmodel. Inschrijven voor deze trajecten is nog mogelijk tot 9 februari.

 

Technologische groei, digitale revoluties en veranderende wetgevingen dwingen bedrijven om zich razendsnel aan te passen. In de innovatietrajecten van ANTWERP. POWERED BY CREATIVES. (APBC) ligt de focus op co-creatie met de creatieve sector. Creatieve experten werpen als het ware een frisse blik op de activiteiten en processen van de KMO. “Hiermee willen we de lokale kmo’s in provincie Antwerpen meer slagkracht geven. Vandaag, maar ook vooral in de toekomst”, legt gedeputeerde voor economie Ludwig Caluwé uit. “Aangezien de concurrentie vanuit het buitenland groot is, moeten onze Antwerpse bedrijven de (internationale) strijd durven aangaan. Door in te zetten op innovatie willen wij hen hierbij ondersteunen. Cross-overs tussen verschillende sectoren zullen het verschil maken.”

 

Creatieve ondernemers zijn getraind om innovatie in een bedrijf binnen te brengen. Zo moedigen zij bijvoorbeeld aan om via design thinking meer vanuit de eindgebruiker te denken, wat resulteert in nieuwe producten, diensten of processen. “Creatieve expertise creëert een unieke meerwaarde”, legt schepen voor economie Caroline Bastiaens uit. “Vorig jaar hebben we dankzij Europese steun met APBC 15 kmo's gematcht aan creatieve ondernemers. Dat co-creatietraject heeft deze kmo’s innovatiever en ook toekomstgerichter gemaakt. Dat is cruciaal voor onze stad want lokale kmo’s vormen een belangrijke basis van de economie en die willen we behouden en versterken.”

 

Nieuwe trajecten

Een van de deelnemers uit de 15 trajecten van vorig jaar is Franca Products NV uit Lier. “Dankzij het innovatietraject maakte ik een nieuwe start met mijn bedrijf”, vertelt Alain Van den Bergh van Franca Products. “Na afloop had ik een andere kijk op de huidige en toekomstige positie en doelstellingen van mijn onderneming. Ik kan het elke zaakvoerder aanraden.”

 

Ook verlichtingsproducent ETAP stapte mee in een co-creatietraject met ontwerper Stefan Schöning. Hun verhaal lees je hier:

https://www.ondernemeninantwerpen.be/nieuws/%E2%80%9Ccocreatie-heeft-ons-denkkader-verruimd%E2%80%9D

 

Vanaf februari 2018 gaan nieuwe trajecten van start in Antwerpen, Mechelen en Turnhout. Doordat de innovatietrajecten georganiseerd worden binnen een Europees subsidiedossier, kunnen kmo’s aan interessante voorwaarden instappen. Geïnteresseerde kandidaten kunnen zich inschrijven door te mailen naar info@apbc.be.

 

Meer informatie over de aankomende trajecten vinden geïnteresseerden terug op de website: www.apbc.be/cocreatie.

 

Over ANTWERP. POWERED BY CREATIVES.

ANTWERP. POWERED BY CREATIVES. is een samenwerkingsverband tussen de provincie Antwerpen, de stad Antwerpen, De Winkelhaak, Universiteit Antwerpen, Antwerp Management School, Sint-Lucas Antwerpen en de Karel de Grote-Hogeschool.

 

Over ANTWERP. POWERED BY CREATIVES. CONNECTING THE DOTS.

ANTWERP. POWERED BY CREATIVES. CONNECTING THE DOTS. is een samenwerking tussen ANTWERP. POWERED BY CREATIVES., stad Mechelen, stad Turnhout en SPK (Strategische Projectenorganisatie Kempen). Het project loopt gedurende twee jaar en ontvangt 520.654,44 euro subsidies van Europa via het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).


 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  13-01-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws te melden?
 Meer nieuws over Antwerpen

Antwerpen
>>
19-01-2018

Elke derde zondag van de maand vindt het Strip- en Boekenplein plaats. Dan kan u voordelig tweedehands boeken kopen op het De Coninckplein. Ook bib Permeke is open op zondag. Stadsreporter Telli geeft u een rondleiding in het filmpje.


Meer info

Antwerpen
Antwerpen
19-01-2018

Tijdens de storm van gisteren kreeg de brandweer honderden oproepen te verwerken. Maar nog veel meer mensen zullen schade opgelopen hebben. We geven enkele tips voor wie nog geen actie ondernomen heeft. De storm is nog niet als 'ramp' erkend. Dus spreek in eerste instantie uw eigen verzekeringsmaatschappij aan. Neem zelf maatregelen om verder schade te voorkomen Hou zeker de...


Meer info

Antwerpen
Antwerpen
19-01-2018

Elke dag zijn er in België 200 woninginbraken. Vooral in de winter neemt het aantal inbraken toe. Deze negen tips helpen u om uw woning eenvoudig te beveiligen. Zorg dat uw woning goed zichtbaar is. Installeer een goede binnen- en buitenverlichting. Vermijd te hoge begroeiing in de voortuin. Help de inbreker niet. Berg ladders en gereedschap op. Sluit uw berghok met...


Meer info

Antwerpen
Antwerpen
18-01-2018

Op zaterdag 20 en zondag 21 januari kunnen zwemliefhebbers hun hart ophalen tijdens de 16de editie van de Flanders Swimming Cup in Olympisch zwemcentrum Wezenberg. Naast de beste Belgische zwemmers, zoals o.a. Pieter Timmers, zakken ook heel wat internationale toppers af naar Antwerpen. Toeschouwers zijn meer dan welkom. Antwerpenaars die willen zwemmen, kunnen tijdens het evenement terecht in...


Meer info

AntwerpenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het