Visit Antwerpen lanceert Expeditie A, een kinderspeurtocht in de stadDe kinderspeurtocht Expeditie A wil kinderen op een speelse manier laten kennismaken met Antwerpen. Vos Antigoon neemt de jonge deelnemers en hun (groot)ouders mee langs onverwacht mooie plekjes, indrukwekkende gebouwen en verrassend groene hoekjes in Antwerpen. Onderweg krijgen de kinderen sluwe vragen en speelse opdrachten voorgeschoteld over de koekenstad.

 

Visit Antwerpen ontwikkelde Expeditie A voor kinderen vanaf 6 jaar. De jongste kinderen kunnen de zoektocht oplossen met een beetje hulp van de (groot)ouders, die zelf ook nog interessante Antwerpse weetjes kunnen ontdekken. Oudere kinderen kunnen zelf aan de slag.

 

De hele wandeling duurt ongeveer 3 uur, opdrachten inbegrepen. Het start- en eindpunt is de Grote Markt. De wandeling situeert zich voornamelijk in de historische binnenstad en biedt de keuze uit 3 of 5 km (de laatste inclusief voetgangerstunnel heen en terug).

 

Een greep uit de zoektocht: In welk jaar werd de Brabofontein gebouwd ? Zoek de gedenkplaat van Quinten Metsijs op de gevel van de kathedraal. Hoeveel trappen moet je op om helemaal tot bovenop de toren van de kathedraal te komen ? Onderweg geeft Vos Antigoon leuke ‘WEETJEWATJES’ mee, zoals het verhaal van Nello & Patrasche, de eerste wolkenkrabber van Europa, de voetgangerstunnel, de Schelde… Ondertussen kunnen de kinderen ook rebussen en woordpuzzels oplossen.

 

Onderweg wordt op tijd aan de nodige pauzes gedacht: leuke rust-/picknickplaatsen of speeltuinen staan op het plan. Uiteraard kan de wandeling ook in twee of drie keer gedaan worden. Achteraan in het expeditieboekje staan nog enkele leuke opdrachten voor thuis, zodat de kinderen nog kunnen nagenieten.

 

“Met deze speurtocht onder begeleiding van Vos Antigoon maken we een bezoek aan Antwerpen tot een heuse beleving voor de allerkleinsten. Expeditie A, een handig gidsje met uitdagende opdrachten, leuke quizvragen en mooie en kleurrijke illustraties brengt onze stad op een speelse manier onder de aandacht bij families en kinderen. En hopelijk komen ze na een aangenaam verblijf met plezier nog eens terug naar Antwerpen of raden ze onze stad  aan als kindvriendelijke bestemming bij anderen”, vertelt schepen voor toerisme Koen Kennis.

 

Expeditie A kost 5 euro en is verkrijgbaar aan de balies van Visit Antwerpen aan de Grote Markt en in het station Antwerpen-Centraal.

 

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  10-07-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Stad Antwerpen

Antwerpen
08-11-2018

De stad Antwerpen mag zich Pleegzorggemeente noemen. Samen met Pleegzorg Provincie Antwerpen wil de stad pleegzorg beter bekend maken en pleegzorg op verschillende manieren ondersteunen. In de Huizen van het Kind is er alvast een infoavond voor geïnteresseerde kandidaat-pleeggezinnen. In Antwerpen zijn er meer dan 400 pleeggezinnen. Zij vangen kinderen en jongeren in nood op. Het zijn...


Meer info

Stad Antwerpen
Antwerpen
>>
07-11-2018

In België vinden meer dan 150 woninginbraken per dag plaats. Met de winter in aantocht breekt een inbraakgevoelige periode aan. Wees dus extra waakzaam. Stadsreporter Sam krijgt enkele tips om het risico op een inbraak te verkleinen. Meer info Kijk voor meer anti-inbraaktips op www.tipstegeninbraak.be.


Meer info

Stad Antwerpen
Antwerpen
>>
07-11-2018

In de winterperiode wil iedereen graag veilig op zijn bestemming geraken. Dat kan door samen sneeuw en ijzel te bestrijden. Als bewoner zorgt u voor een veilig voetpad en de stad staat in voor fietspaden en wegen. Hulp nodig bij het sneeuwruimen? 75-plussers en personen met een handicap die zelf geen sneeuw kunnen ruimen, vragen het best hulp. Kan u geen beroep doen op mensen uit uw naaste...


Meer info

Stad Antwerpen
Antwerpen
07-11-2018

Boeken, strips, cd's en dvd's voor een prikje! U vindt ze op de boekenverkoop op zondag 11 november in het Antwerpse bibliotheekmagazijn Kotter. U betaalt slechts 1 euro per boek voor volwassenen. Voor dat bedrag kan u zelfs vijf jeugdboeken, cd’s, dvd’s of strips kopen. Er is geen Bancontact, breng dus zeker contant geld mee. Vergeet ook uw eigen draagtas niet. De...


Meer info

Stad AntwerpenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het