Visit Antwerpen lanceert Expeditie A, een kinderspeurtocht in de stadDe kinderspeurtocht Expeditie A wil kinderen op een speelse manier laten kennismaken met Antwerpen. Vos Antigoon neemt de jonge deelnemers en hun (groot)ouders mee langs onverwacht mooie plekjes, indrukwekkende gebouwen en verrassend groene hoekjes in Antwerpen. Onderweg krijgen de kinderen sluwe vragen en speelse opdrachten voorgeschoteld over de koekenstad.

 

Visit Antwerpen ontwikkelde Expeditie A voor kinderen vanaf 6 jaar. De jongste kinderen kunnen de zoektocht oplossen met een beetje hulp van de (groot)ouders, die zelf ook nog interessante Antwerpse weetjes kunnen ontdekken. Oudere kinderen kunnen zelf aan de slag.

 

De hele wandeling duurt ongeveer 3 uur, opdrachten inbegrepen. Het start- en eindpunt is de Grote Markt. De wandeling situeert zich voornamelijk in de historische binnenstad en biedt de keuze uit 3 of 5 km (de laatste inclusief voetgangerstunnel heen en terug).

 

Een greep uit de zoektocht: In welk jaar werd de Brabofontein gebouwd ? Zoek de gedenkplaat van Quinten Metsijs op de gevel van de kathedraal. Hoeveel trappen moet je op om helemaal tot bovenop de toren van de kathedraal te komen ? Onderweg geeft Vos Antigoon leuke ‘WEETJEWATJES’ mee, zoals het verhaal van Nello & Patrasche, de eerste wolkenkrabber van Europa, de voetgangerstunnel, de Schelde… Ondertussen kunnen de kinderen ook rebussen en woordpuzzels oplossen.

 

Onderweg wordt op tijd aan de nodige pauzes gedacht: leuke rust-/picknickplaatsen of speeltuinen staan op het plan. Uiteraard kan de wandeling ook in twee of drie keer gedaan worden. Achteraan in het expeditieboekje staan nog enkele leuke opdrachten voor thuis, zodat de kinderen nog kunnen nagenieten.

 

“Met deze speurtocht onder begeleiding van Vos Antigoon maken we een bezoek aan Antwerpen tot een heuse beleving voor de allerkleinsten. Expeditie A, een handig gidsje met uitdagende opdrachten, leuke quizvragen en mooie en kleurrijke illustraties brengt onze stad op een speelse manier onder de aandacht bij families en kinderen. En hopelijk komen ze na een aangenaam verblijf met plezier nog eens terug naar Antwerpen of raden ze onze stad  aan als kindvriendelijke bestemming bij anderen”, vertelt schepen voor toerisme Koen Kennis.

 

Expeditie A kost 5 euro en is verkrijgbaar aan de balies van Visit Antwerpen aan de Grote Markt en in het station Antwerpen-Centraal.

 

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  10-07-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Antwerpen

Antwerpen
20-07-2018

Samen met dakeigenaars en experten wil de stad Antwerpen 4 pilootdaken omvormen tot innoverende, klimaatrobuuste daken met ruimte voor biodiversiteit. Tot en met 10 september kunnen kandidaten die hun dak willen verduurzamen zich aanmelden. Zo maken ze kans op begeleiding en financiële ondersteuning om van hun dak een klimaatrobuust dak te maken. Het stedelijk laboratorium Stadslab2050,...


Meer info

Antwerpen
Antwerpen
>>
20-07-2018

Antwerpen telt sinds kort een extra alternatief om in en naar de stad te rijden: de groene deelfietsen van Mobit. Hoe werkt het? Recent verspreidde Mobit 300 groene deelfietsen over Antwerpen. Met een app vindt en opent u de dichtstbijzijnde fiets. De deelfietsen staan voor u klaar in vaste parkeerzones, waar u ze ook moet terugplaatsen aan het einde van de rit. Bovendien staan de fietsen aan...


Meer info

Antwerpen
Antwerpen
20-07-2018

Tijdens de zomermaanden kan u gratis deelnemen aan verschillende sessies yoga en tai chi. Deze lessen worden georganiseerd in verschillende districten. Ervaring of leeftijd heeft geen belang, iedereen kan meedoen! Ontspannen en toch actief bezig zijn: het kan tijdens een sessie yoga of tai chi. Hebt u altijd al eens willen proeven van deze sporten? Kom dan zeker het aanbod van Zen in de...


Meer info

Antwerpen
Antwerpen
>>
19-07-2018

In deze videoclip van 1 minuut 22 seconden ziet u indrukwekkende beelden van Antwerpen. Een onstuimige stad vol gastronomie, cultuur, innovatie, haven, mode en diamant. Een video om te delen of bij uw favorieten te zetten.


Meer info

AntwerpenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het