Noordelijke Singel en Singelfietspad zo goed als klaarNa de heraanleg van de Noordersingel en de zuidelijke kant van de IJzerlaan, is nu ook de Slachthuislaan heringericht met 2 rijstroken in elke richting en een groene middenberm. Aan beide zijdes liggen brede en comfortabele fietspaden die door een parkeerstrook met bomen of door een groenstrook afgescheiden worden van de rijweg. Hiermee is de afwerking van het volledige noordelijke deel van de Singel en het Singelfietspad zo goed als klaar.

 

Na een jaar zijn de werken op de Slachthuislaan vrijwel helemaal klaar. Het doorgaand verkeer kan sinds vrijdag 6 juli terug over 2 rijstroken in elke richting beschikken. Ook de nieuwe voet- en fietspaden zijn klaar en fietsers en voetgangers hebben meer ruimte aan het lichtengeregelde kruispunt met de Kalverstraat. De Slachthuislaan heeft met deze heraanleg hetzelfde uitzicht gekregen als de rest van de Singel en de IJzerlaan.

 

In augustus volgen nog de laatste afwerkingen, zoals de definitieve afslagstrook naar de Kalverstraat en de herstelling van het fietspad aan de kant van het LobroekdokEind dit jaar worden nog 155 nieuwe bomen aangeplant op de Slachthuislaan, wat voor een enorme vergroening van de straat zal zorgen.

 

Belangrijk kruispunt van fietsroutes

“Met de heraanleg van de Slachthuislaan is de laatste missing link op het Singelfietspad weggewerkt en kan men vlot van aan de Schelde tot aan de Noorderlaan fietsen”, vertelt Koen Kennis, schepen voor mobiliteit. “De laatste werkpunten op de route, de kruispunten op de Zuidersingel, worden momenteel uitgewerkt en ingepland. Zo wordt met de heraanleg van de voet- en fietspaden op de Plantin en Moretuslei bijvoorbeeld ook het Singelkruispunt mee aangepakt.”

 

Het Singelfietspad speelt ook een grote rol als belangrijke schakel tussen de fietsostrades naar de stad en de nieuwe verbindingen tot in het centrum. Deze Rode Lopers, een aaneenschakeling van fietspaden en fietsstraten, laten fietsers op een veilige en comfortabele manier doorfietsen naar het centrum van de stad. 

 

Koen Kennis: “Op vrijdag 13 juli opent de nieuwe fietsdoorsteek van aan de fietsbrug over het Albertkanaal naar het nieuwe kruispunt met de Samberstraat. Fietsers kunnen zo rechtstreeks aantakken op de Rode loper Spoor Noord. Deze loopt via de Samberstraat en het Damplein naar Park Spoor Noord en verder via de Lange Dijkstraat en de Rotterdamstraat tot aan de Gemeentestraat. Deze route zal volledig klaar zijn tegen het najaar van 2018.”

 

Feestelijke opening op 8 september

Eind augustus zijn ook de werken op de IJzerlaan helemaal klaar en dat wordt gevierd.  Op zaterdag 8 september 2018, samen met de jaarlijkse Damse feesten, is iedereen welkom om de nieuwe IJzerlaan, de Slachthuislaan en het Singelfietspad te verkennen.

 

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  10-07-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Antwerpen

Antwerpen
20-07-2018

Samen met dakeigenaars en experten wil de stad Antwerpen 4 pilootdaken omvormen tot innoverende, klimaatrobuuste daken met ruimte voor biodiversiteit. Tot en met 10 september kunnen kandidaten die hun dak willen verduurzamen zich aanmelden. Zo maken ze kans op begeleiding en financiële ondersteuning om van hun dak een klimaatrobuust dak te maken. Het stedelijk laboratorium Stadslab2050,...


Meer info

Antwerpen
Antwerpen
>>
20-07-2018

Antwerpen telt sinds kort een extra alternatief om in en naar de stad te rijden: de groene deelfietsen van Mobit. Hoe werkt het? Recent verspreidde Mobit 300 groene deelfietsen over Antwerpen. Met een app vindt en opent u de dichtstbijzijnde fiets. De deelfietsen staan voor u klaar in vaste parkeerzones, waar u ze ook moet terugplaatsen aan het einde van de rit. Bovendien staan de fietsen aan...


Meer info

Antwerpen
Antwerpen
20-07-2018

Tijdens de zomermaanden kan u gratis deelnemen aan verschillende sessies yoga en tai chi. Deze lessen worden georganiseerd in verschillende districten. Ervaring of leeftijd heeft geen belang, iedereen kan meedoen! Ontspannen en toch actief bezig zijn: het kan tijdens een sessie yoga of tai chi. Hebt u altijd al eens willen proeven van deze sporten? Kom dan zeker het aanbod van Zen in de...


Meer info

Antwerpen
Antwerpen
>>
19-07-2018

In deze videoclip van 1 minuut 22 seconden ziet u indrukwekkende beelden van Antwerpen. Een onstuimige stad vol gastronomie, cultuur, innovatie, haven, mode en diamant. Een video om te delen of bij uw favorieten te zetten.


Meer info

AntwerpenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het