Rijbewijs aanvragen kan nu volledig elektronischIn Antwerpen kunnen burgers voortaan hun rijbewijs voor een personenwagen, bromfiets of motor volledig elektronisch aanvragen. Dat is een primeur in Vlaanderen. Bovendien kon dat rijbewijs al langer op een adres naar keuze geleverd worden. Antwerpenaren kunnen er nu dus voor kiezen om voor een nieuw rijbewijs helemaal niet meer langs een stadsloket te passeren.

 

Door een aanpassing in het elektronisch loket op de website van stad Antwerpen kunnen burgers sinds kort een nieuw (voorlopig) rijbewijs B (personenwagen), een rijbewijs AM (bromfiets) of een (voorlopig) rijbewijs A (motor) volledig digitaal aanvragen. Ook wie zijn of haar bestaande papieren rijbewijs - overigens nog geldig tot 2033- wil laten vervangen door een Europees rijbewijs, kan dat helemaal digitaal doen. Antwerpen is de eerste stad in Vlaanderen waar dat mogelijk is.

 

Heel wat minder loketbezoeken nodig

In 2017 werden nog 13.113 afspraken werden geboekt voor het aanvragen van een voorlopig, en 24.829 afspraken voor het aanvragen van een definitief rijbewijs A(M) of B. Met de invoering van de digitale procedure zullen er zo in principe een 38.000 loketbezoeken minder per jaar kunnen gebeuren in Antwerpen. Burgemeester Bart De Wever:  “Voor ons is dit de logische verdere stap naar betere dienstverlening waarbij de stad zich aanpast aan de burger, en niet omgekeerd.”

 

Levering

Daarnaast was het in Antwerpen al langer mogelijk om je rijbewijs (net als je reispas) op een locatie en tijdstip naar keuze te laten leveren. Dat kan op het thuisadres zijn, maar bijvoorbeeld ook op het werk van de aanvrager.

 

C en D via stadsloket

Gaat het om de vervanging van een gestolen of verloren rijbewijs of vraagt de chauffeur een rijbewijs C of D (vrachtwagens en bussen) aan, dan is een afspraak voor een persoonlijke aanvraag aan een stadsloket momenteel wel nog nodig.

 

Het online aanvragen van een rijbewijs of het maken van een afspraak aan loket gebeurt via www.antwerpen.be. Klik hier voor de rechtstreekse link.
 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  09-08-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Stad Antwerpen

Antwerpen
08-11-2018

De stad Antwerpen mag zich Pleegzorggemeente noemen. Samen met Pleegzorg Provincie Antwerpen wil de stad pleegzorg beter bekend maken en pleegzorg op verschillende manieren ondersteunen. In de Huizen van het Kind is er alvast een infoavond voor geïnteresseerde kandidaat-pleeggezinnen. In Antwerpen zijn er meer dan 400 pleeggezinnen. Zij vangen kinderen en jongeren in nood op. Het zijn...


Meer info

Stad Antwerpen
Antwerpen
>>
07-11-2018

In België vinden meer dan 150 woninginbraken per dag plaats. Met de winter in aantocht breekt een inbraakgevoelige periode aan. Wees dus extra waakzaam. Stadsreporter Sam krijgt enkele tips om het risico op een inbraak te verkleinen. Meer info Kijk voor meer anti-inbraaktips op www.tipstegeninbraak.be.


Meer info

Stad Antwerpen
Antwerpen
>>
07-11-2018

In de winterperiode wil iedereen graag veilig op zijn bestemming geraken. Dat kan door samen sneeuw en ijzel te bestrijden. Als bewoner zorgt u voor een veilig voetpad en de stad staat in voor fietspaden en wegen. Hulp nodig bij het sneeuwruimen? 75-plussers en personen met een handicap die zelf geen sneeuw kunnen ruimen, vragen het best hulp. Kan u geen beroep doen op mensen uit uw naaste...


Meer info

Stad Antwerpen
Antwerpen
07-11-2018

Boeken, strips, cd's en dvd's voor een prikje! U vindt ze op de boekenverkoop op zondag 11 november in het Antwerpse bibliotheekmagazijn Kotter. U betaalt slechts 1 euro per boek voor volwassenen. Voor dat bedrag kan u zelfs vijf jeugdboeken, cd’s, dvd’s of strips kopen. Er is geen Bancontact, breng dus zeker contant geld mee. Vergeet ook uw eigen draagtas niet. De...


Meer info

Stad AntwerpenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het