Speelbos Biesbesbos wordt uitgebreid met ruim 1,2 haDe gemeente Boechout gaat, in samenwerking met Kempens Landschap, een belangrijk perceel bos huren in het centrum van Boechout. Het perceel sluit aan bij het speelbos Biesbesbos en is gelegen aan de fietsostrade Antwerpen-Lier (net voorbij de Spoorweglei). Hierdoor wordt het speelbos uitgebreid met 12.344,94 m² tot 5,5 ha.

 

Naast het speelbos aan de Alexander Franckstraat en de voormalige gronden van Van Male de Ghorein, nu het speelbos en het Vijverhof Gasthuiszusters, bevindt zich een prachtig park- en bosdomein van ongeveer 12.300m². Dit historische parkdomein is eigendom van de familie Van der Auwera. De gemeente toonde reeds lange tijd belangstelling om deze gronden veilig te stellen, met het oog op een uitbreiding van het speelbos, dat reeds in beheer is bij Kempens Landschap en de gemeente. Door een uitbreiding van het speelbos met de gronden van de familie Van der Auwera kan zo in totaal ongeveer 6 ha groene, publieke ruimte gecreëerd worden in het centrum van Boechout.

 

Het domein van de familie Van der Auwera wordt getypeerd door een historische padenstructuur, een vijver en een schuilkelder. De familie is bereid om een overeenkomst met de gemeente en Kempens Landschap aan te gaan, volgens een gelijkaardige constructie als destijds werd opgesteld voor het speelbos. Dit houdt in dat de gronden zullen verhuurd worden aan Kempens Landschap met het oog op publieke openstelling.

 

De prijszetting is gebaseerd op de huurprijs per hectare van het speelbos, dit komt voor de gronden Van der Auwera neer op een huurprijs van circa 195,85 euro/maand of 2350,20 euro/jaar. De gemeente draagt 20% bij in de huurprijs, dit komt neer op circa 39,17 euro/maand of 470,04 euro/jaar.

 

Het bos wordt gehuurd voor een termijn van 20 jaar en zal uitsluitend gebruikt worden als speelbos. Het onderhoud is in handen van de gemeente, die een toegankelijkheids-reglement zal opstellen.

Kempens Landschap krijgt als huurder het recht van voorkoop op de gronden, met uitzondering t.a.v. de rechtstreekse afstammelingen (echtgenoot, kinderen en kleinkinderen) van de eigenaar, die steeds voorrang krijgen.

 

 

Foto en grafisch plan
Grondplan nieuwe uitbreiding

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  11-10-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Boechout

Boechout
16-10-2018

Na de gemeenteraadsverkiezingen van zondag hebben PRO Boechout&Vremde, Groen-Gangmaker en CD&V beslist om opnieuw samen een bestuursploeg te vormen. Er werd een akkoord bereikt tussen de drie coalitiepartners over de verdeling van de mandaten: PRO Boechout&Vremde draagt Koen T’Sijen voor de derde keer voor als burgemeester. Els Augustinus, Rudi Goyvaerts en Philip Verstappen...


Meer info

Boechout
Boechout
06-10-2018

Wil je Boechout eens op een unieke manier bewonderen? Zijn er gebouwen in onze gemeente die je nog nooit aan de binnenkant hebt gezien? Dan is Boechout Trailt op 7 oktober zeker iets voor jou. Atletiekclub Sgola heeft i.s.m. de gemeente twee parcours voor zowel lopers als wandelaars uitgestippeld door enkele mooie Boechoutse gebouwen en via unieke plekjes. Er is een parcours van 6 en een van 10...


Meer info

Boechout
Boechout
06-10-2018

Klaar voor een feestweekend! De jaarmarkt betekent weer feest in Boechout! Zowel dit weekend als volgende week dinsdag valt er weer heel wat te beleven in ons dorp. Er zijn dit jaar heel wat muzikale zoals Gene Thomas (14 uur) en Les Copines (15 uur) in de tent aan de Appelkant. Voor het vuurwerk zorgt onze Boechoutse wereldkampioen en 'mister vuurwerk' Cliff Hooge. En eindelijk is...


Meer info

BoechoutAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het