Decemberwinkel viert zijn 10de editieVoor de 10de keer opent de Decemberwinkel naar jaarlijkse gewoonte de deuren. 20 kunstenaars brengen een meer dan uitgebreide collectie van kunst- en ambachtelijk vervaardigde voorwerpen. En dit voor de tweede maal vanuit de sfeervolle kapel van “’t Missiehuis” in KALMTHOUT.

Tijdens de eindejaarsperiode schieten de pop-ups de grond uit. Christmas shopping is a must.

De Decemberwinkel is anders. Reeds voor de 10de keer organiseert het team achter vzw Kunstpresent de Decemberwinkel: betaalbare kunst, originele cadeautjes en allerlei moois voor jezelf of je interieur, rechtstreeks van de kunstenaar.

20 kunstenaars

Dit jaar verkopen 20 kunstenaars hun uitgebreide collecties vanuit de leegstaande kapel van ‘DVC Sint-Jozef / Heder’, Missiehuislei 46 te Kalmthout. De ultieme sfeer die de kapel uitademt laat de aangeboden werken uitermate tot hun recht komen. Je vindt er kunstobjecten, sieraden, serviesgoed, verlichting, kleine meubels, decoratie, schilderijen, accessoires voor groot en klein, lederwaren, tekeningen …  Allerlei moois om te geven of te houden!

 

        

Only 4 saxes, jazzconcert

Op zaterdagavond 8 december weergalmen de klanken van het saxofoonkwartet ‘Only 4 Saxes’ door de kapel. Het kwartet is opgericht in 2002 en bestaat uit 4 leden, allen verbonden met Kalmthout. Het repertoire dat zij brengen is een dwarsdoorsnede van wat heet: het lichtverteerbare genre. Arrangementen van klassieke werken worden afgewisseld met originele jazzy composities. En omdat het bijna Kerst is, zal een vleugje ‘Jingle Bells’ niet ontbreken.

Het concert begint om 20.00u en gaat door in de Decemberwinkel. Grotere meubels en breekbare zaken worden aan de kant gezet zodat u kan genieten van een swingende avond vol passie met uitbundige en sfeervolle muziek. Tickets zijn online te bestellen via www.decemberwinkel.be

 

Goede doel: de nieuwe kinderboerderij!

Jaarlijks wordt er ook een bijdrage geschonken aan een door Kunstpresent gekozen goed doel. De kunstenaars schenken een werk voor de tombola en de bewoners van Heder maken kaarsen. De opbrengst van de prachtige natuurfoto’s uit de omgeving, samen met de vrije giften voor drankjes en hapjes in de bodega, gaat integraal naar Heder,  voor de realisatie van hun kinderboerderij.

 

De  Decemberwinkel wordt jaarlijks georganiseerd in een leegstaand pand in Kalmthout. De bedoeling van deze winkel is om professionele kunstenaars uit de regio een platform te bieden. Vooral jonge en beginnende kusntenaars geven zij hiermee een duwtje in de rug. Zij kunnen hun werk tentoonstellen en verkopen. Voor de deelnemende kunstenaars wordt de mogelijkheid gecreëerd om workshops, tentoonstellingen en andere initiatieven aan te kondigen. Het streefdoel is kunst beschikbaar en bereikbaar te maken voor iedereen. Prijzen variëren van ca. €3 voor accessoires en handwerkjes tot €2000 voor de grotere kunstwerken.

Praktische info:

Adres: Missiehuislei 46 – 2920 Kalmthout

Open: 1 t/m 23 december 2018

woensdag tot en met zondag 10-18u

zaterdag 8 december doorlopend 10-22u

Meer weten? Alle info: www.decemberwinkel.be
Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Redactie inVlaanderen Media Support

Genk
>>
20-05-2019

KRC Genk huldigt de 4de landstitel.Wij van inVlaanderen.be willen de spelers, het bestuur en het hele team rond KRC Genk bedanken voor de mooie momenten tijdens het voetbaljaar 2018-2019Samen KRC Genk!テつテつHeeft u ook heuglijk nieuws te melden of bentテつuテつgetuige van eenテつnieuwsfeit?テつProfiteer dan mee van de kracht van de beste reclame.Wij bieden u de mogelijkheid om zelf zonder kosten...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media Support
Brussel
+2
19-05-2019

In de marge van de Algemene Vergadering van burgercoöperatie Bronsgroen heeft REScoop Vlaanderen haar memorandum burgerenergie aan Minister Lydia Peeters overhandigd. In aanloop naar de verkiezingen van 26 mei vragen we als vereniging van Vlaamse burgercoöperaties voor energie maar één ding: rechtstreekse toegang tot de beschikbare hernieuwbare energiebronnen in onze...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media Support
Genk
>>
18-05-2019

Duizenden Racing Genk-fans gaan uit de bol tijdens het kampioenenfeest Geniet mee van onze reportage ...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media Support
Genk
>>
18-05-2019

De 4 de landstitel is een feit ! Geniet mee ...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media SupportAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het