Bonheiden investeert in elektrische deelwagens voor gemeentepersoneel en inwonersEind september besloot de gemeenteraad om de verouderde dienstvoertuigen te vervangen door 2 elektrische deelwagens i.s.m. Partago.

Deze wagens zullen overdag worden gebruikt door de medewerkers van de gemeente voor dienstverplaatsingen. Maar ook inwoners kunnen deze wagens gebruiken voor hun verplaatsingen. Inwoners die af en toe een (tweede) wagen kunnen gebruiken kunnen zo de grote kost van een eigen aankoop vermijden en genieten van alle comfort van gedeeld elektrisch rijden. Deelwagens winnen steeds meer aan populariteit en zullen ook in Bonheiden mee bouwen aan een duurzame mobiliteit.

 

De wagens zullen vanaf begin 2019 beschikbaar zijn. Het gaat over een Renault Zoé, een comfortabele vijfdeurs en een Nissan eNV200, deze wagen telt tot zeven zitplaatsen maar kan je ook gebruiken om grotere zaken te vervoeren. 

Waarom deze maatregel?

De gemeente ondertekende het Europese burgemeestersconvenant voor klimaat en energie met de ambitie om tegen 2030 40% CO2 uitstoot te besparen over het ganse grondgebied. In kader van dit convenant en met de doelstellingen de lokale luchtkwaliteit te verbeteren voor de inwoners wenst de gemeente het goede voorbeeld te geven binnen het eigen wagenpark.

 

De dienstwagens van de gemeente worden slechts beperkt gebruikt waardoor het rendement van eigen dienstwagens niet rendabel is. Door wagens te delen met burgers kan de gemeente beschikken over een wagenpark dat modern is maar ook efficiënt gebruikt wordt.

 

Barbara Maes: “Eind september werden de resultaten bekend gemaakt van Curieuze Neuzen. Om de luchtkwaliteit in onze dorpskernen te verbeteren moeten we afstappen van fossiele brandstoffen. Door over te schakelen op elektrische deelwagens geeft de gemeente hier alvast het goede voorbeeld”

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  11-10-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Project: Open ondernemerschap!

Wens je meer visibiliteit, meer leads naar je onderneming of product?
Gebruik dan onze voordelige bedrijfspagina en wordt door duizenden bezoekers online gevonden!

Wil je gratis ondernemersnieuws plaatsen?
 Meer nieuws over Bonheiden

Bonheiden
15-10-2018

Tijdens de 'Dag van de jeugdbeweging' willen we in Bonheiden alle kinderen laten proeven van de sfeer en het plezier van een jeugdbeweging. Bovendien moedigen we de kinderen die al in een jeugdbeweging zitten aan om die dag in hun uniform van de jeugdvereniging naar school te gaan. De dag van de jeugdbeweging staat elk jaar met stip aangeduid in de agenda’s van vele jongeren,...


Meer info

Bonheiden
Bonheiden
12-10-2018

Deze ochtend gaven de leerlingen van het basisonderwijs uit Rijmenam hun gemeente vorm in klei. Samen met Myriam Thas van klei-atelier Clay On Wheels bouwden ze hun favoriete plekken uit Rijmenam op kleitegels. Alle 67 werkjes zullen van 8 tot 19 november te bewonderen zijn in ‘het kleinste museum van Vlaanderen’. Dit museum, in de vorm van een oude telefooncel, zal ook tijdens...


Meer info

Bonheiden
Bonheiden
02-10-2018

De zomer is voorbij. Het is weer wachten tot volgend jaar voor je met je handen in de aarde kan wroeten. Of niet? Wist je dat de winter het beste seizoen is om bomen en hagen aan te planten? Zondag 7 oktober vindt ‘Bonheiden Boomt’ plaats in de Gekkoschool (GEmeentelijk Kindgericht KleuterOnderwijs). Op deze infomarkt krijg je professioneel advies over hoe je bomen en hagen in jouw...


Meer info

BonheidenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het