Blue Flag-label: 20 zwemvijvers en jachthavens krijgen label voor duurzaam toerisme, de volledige Belgische kust volgt in 2020Op donderdag 16 mei reikten GoodPlanet Belgium, Toerisme Vlaanderen en Aquafin het label uit aan 20 Belgische laureaten op het strand van recreatiedomein De Nekker. Blue Flag is een internationaal kwaliteitslabel voor stranden, zwemvijvers en jachthavens. Deze onderscheiding wordt toegekend op basis van de verdiensten op het vlak van waterkwaliteit, milieubeheer, veiligheid, toegankelijkheid, bewustmaking en educatie.

 

Wie in aanmerking wil komen voor het Blue Flag-label wordt getoetst aan uniforme internationale criteria. Een onafhankelijke Belgische en internationale jury screent de kandidaten. In België wordt het label jaarlijks uitgereikt door GoodPlanet Belgium. Een overzicht van de 20 laureaten vind je op www.blueflag.be

Simon Reijniers, project manager Blue Flag België: “GoodPlanet heeft achter de schermen hard gewerkt om Blue Flag opnieuw op de kaart te zetten in België. We zetten extra in op bewustmaking van de bezoekers van Blue Flag locaties, bijvoorbeeld via de nieuwe infoborden. Bovendien engageerden alle kuststeden en -gemeenten zich om vanaf 2020 Blue Flag uit te rollen. De toekomst van het label in ons land ziet er dus veelbelovend uit.”

Wereldwijd wapperen er dankzij Blue Flag, een project van de Foundation for Environmental Education (FEE), meer dan 4558 blauwe vlaggen in 44 landen: van Zuid-Afrika tot Zweden, van de Bahama’s tot Japan.

“Dit internationaal erkende label versterkt het positieve imago en de reputatie van de toeristische bestemming Vlaanderen in binnen- én buitenland. Want onze internationale bezoekers weten een bestemming die investeert in duurzaamheid zeker te appreciëren. Het behalen van een Blue Flag betekent niet alleen een absolute erkenning en meerwaarde voor de plek zelf, maar ook voor zijn bewoners en ondernemers. Kortom, een mooie stap om Vlaanderen internationaal nog beter op de kaart te zetten als kwalitatieve en duurzame reisbestemming”, zegt woordvoerder Stef Gits van Toerisme Vlaanderen.

 

Blue Flag in Provinciaal Sport- en Recreatiecentrum De Nekker

“We zijn heel trots om dit jaar opnieuw Blue Flag in ontvangst te mogen nemen. Blue Flag is een toonvoorbeeld van duurzaamheid door inspanningen te vragen op verschillende vlakken. Vaak kijkt men naar energieverbruik in enge zin. Hier krijgen we erkenning voor onze inspanningen zowel op gebied van waterkwaliteit als milieubeheer, veiligheid, toegankelijkheid, bewustmaking en educatie”, aldus Jan De Haes, gedeputeerde voor milieu en natuur, waterbeleid, toerisme, recreatie-en groendomeinen.

“Naast het behalen van de vereisten voor de Blue Flag, zet De Nekker ook voor andere infrastructuren in op een kwalitatief milieubeheer. Zo wordt het douchewater van het zwembad ‘De Nekkerpool’ gerecycleerd, gefilterd en opnieuw gebruikt in het zwembad. We investeerden in zonnepanelen en ledverlichting en in 2020 werken we met duurzame wegwerpartikelen in de cafetaria”, zegt Danny De Wit, directeur van Provinciaal Sport- en Recreatiecentrum De Nekker.

 

Blue Flag voor booteigenaars

Ook booteigenaars spelen een belangrijke rol bij het zorg dragen voor mariene ecosystemen. Zij kunnen het Blue Flag-charter ondertekenen op www.blueflag.be. Zo krijgen ze gratis een blauw vlagje toegestuurd om hun engagement zichtbaar te maken.

 

Over GoodPlanet Belgium

GoodPlanet Belgium inspireert jong en oud om een duurzame samenleving te realiseren, door positieve acties te ondernemen en expertise te delen. Jaarlijks bereiken onze 80 medewerkers zo meer dan 500.000 kinderen, jongeren en volwassenen over heel België. www.goodplanet.be

 

Over Toerisme Vlaanderen

Toerisme Vlaanderen draagt bij aan de duurzame ontwikkeling van het toerisme in en naar Vlaanderen met het oog op meer economisch rendement, tewerkstelling en welzijn voor de inwoners van Vlaanderen. Deze missie bevat de vier pijlers waarop de werking van Toerisme Vlaanderen rust:

  • met gerichte investeringen en ondersteuning het toeristisch aanbod in Vlaanderen aantrekkelijker maken
  • bestemming Vlaanderen actief promoten om meer bezoekers aan te trekken
  • volwaardige participatie aan toerisme voor iedere Vlaming mogelijk maken
  • de verdere professionalisering van de sector stimuleren om voor de bezoekers een kwaliteitsvol aanbod te verzekeren

Over Aquafin
Aquafin werkt aan propere waterlopen en een leefomgeving in harmonie met water. Het bedrijf zuivert het huishoudelijke afvalwater in Vlaanderen en werkt mee aan oplossingen voor wateroverlast en droogte op openbaar domein.  Met de steun van Aquafin coördineert GoodPlanet in Vlaanderen het jaarlijks evenement Big Jump en het internationaal kwaliteitslabel voor duurzaam toerisme en duurzame recreatie Blue Flag.

 

Met veel dank aan Provinciaal Sport- en Recreatiecentrum De Nekker voor de samenwerking in het kader van de uitreikingsplechtigheid.

 
Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Project: Open ondernemerschap!

Wens je meer visibiliteit, meer leads naar je onderneming of product?
Gebruik dan onze voordelige bedrijfspagina en wordt door duizenden bezoekers online gevonden!

Wil je gratis ondernemersnieuws plaatsen?
 Meer nieuws over Redactie inVlaanderen Media Support

Bonheiden
20-07-2019

Deze jubileum-editie bouwt verder op de vernieuwingen die vorig jaar op veel bijval konden rekenen.Het podium komt weer centraal te staan in de grote zaal van ’t Blikveld en het publiek zetten we in een op maat gemaakte tent aangebouwd aan het gebouw. De extra aanpassingen die we vorig jaar deden, werden zo hard gesmaakt door ons publiek dat we dit jaar met deze succesformule verder...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media Support
Mechelen
20-07-2019

Mechels IT-consultancybedrijf Elmos ontvangt vandaag een prijs voor zijn deelname aan de actie van Unizo voor Dag van de Medewerker. Met de Dag van de Medewerker wil Unizo positieve en inspirerende acties van werkgevers onder de aandacht brengen. Elmos ontvangt een trofee en een gratis deelname aan het Unizo-traject Jobstap voor zijn uitzonderlijk HR-beleid. De Dag van de Medewerker van Unizo...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media Support
Scherpenheuvel - Zichem
20-07-2019

Op 25 september 2019 viert de hele wereld de vierde verjaardag van de ondertekening van Agenda 2030 van de Verenigde Naties: een langetermijnagenda met 17 doelstellingen die van de aarde een meer duurzame plaats moet maken tegen 2030. Deze doelstellingen worden de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen of Sustainable Development Goals (SDG’s) genoemd: Samen met tientallen andere Vlaamse...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media SupportAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het