Doortocht Tour de France in Lennik op 6 juli 2019Op zaterdag 6 juli 2019 doorkruist de Tour de France de gemeente Lennik. De straten op het parcours worden op 6 juli vanaf 8 uur ’s morgens tot 15 uur in de namiddag volledig parkeervrij en afgesloten voor alle verkeer.

 

Het parcours loopt in Lennik over: de Brusselsestraat, Alfred Algoetstraat, Markt, Kroonstraat, Negenbunderstraat en Lombeeksesteenweg.

 

Rond 10.45 uur passeert als eerst de publiciteitskaravaan; het einde van de karavaan is voorzien rond 11.15 uur. De wedstrijd zelf passeert rond ca. 12.45 uur door Lennik.

 

De hinder zal het grootst zijn voor automobilisten: op het parcours rijden of het parcours dwarsen zal niet meer mogelijk zijn vanaf 8 uur. Om met de auto van ‘noord’ naar ‘zuid’ of omgekeerd te rijden moet via de autosnelwegen worden gereden. Lokaal kunnen automobilisten wel tot aan het parcours rijden.

 

Ter hoogte van het kruispunt van de Assesteenweg met de Negenbunderstraat zal een door de politie bewaakte doorsteek zijn, maar deze is voorbehouden voor de hulp- en veiligheidsdiensten.

 

Fietsen op het parcours zal ook niet mogelijk zijn, tenzij naast de rijbaan op een vrijliggend fietspad. Alleen voetgangers kunnen langs het parcours lopen en mogen dit ook dwarsen vóór en na de publiciteitskaravaan en de eigenlijke wedstrijd (rode en groene vlag).
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  08-06-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Lennik

Lennik
11-08-2019

De gemeente heeft recent vernomen dat een petitie is gelanceerd om enkele bezorgdheden rond de komende wegenwerken in de Schapenstraat aan te kaarten. Dit burgerinitiatief toont aan dat er een grote betrokkenheid is met dit belangrijke project, toch geven we graag wat meer context en duiding, specifiek over de parkeervoorzieningen rond de schoolsite van het Sint-Godelieve-Instituut.In ieder geval...


Meer info

Lennik
Lennik
28-05-2019

Op vrijdag 24 mei namen opnieuw 2500 leerlingen van de Lennikse scholen deel aan de jaarlijkse Pajot Jogging. Opzet van het loopevenement is om op 1 uur tijd een zo groot mogelijke afstand af te leggen.Onder een stralend zonnetje werden opnieuw knappe prestaties neergezet. Proficiat aan alle deelnemers!#sportersbelevenmeer


Meer info

Lennik
Lennik
02-05-2019

Voor de inrichting richt het gemeentebestuur zich tot alle inwoners, de verschillende verenigingen en adviesraden. Beslis mee en kom op donderdag 9 mei om 20 uur naar de workshop in jeugdhuis Qw1i. Samen werken we aan bijkomend toegankelijk groen en een heus speelbos in het centrum van Lennik. De in te richten terreinen zijn gelegen langs de Alfred Algoetstraat tussen het waterbufferbekken en de...


Meer info

LennikAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Limburg | Kempen | Vlaams Brabant | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het