Aarschot maakt zich op voor een geweldige zomerAarschot is klaar voor de zomer! Van juli tot september worden de stad en de deelgemeenten omgetoverd tot een zomers paradijs voor jong en oud. De Zomer van Aarschot biedt iedereen die naar de Parel van het Hageland afzakt een boeiend en bruisend programma. Cultuur, natuur, sport, recreatie en muziek zorgen voor een mozaïek aan kleine en grote activiteiten.


Zomerprogramma
Het zomerprogramma van de stad Aarschot is een combinatie van vaste waarden en nieuwe zomerse evenementen. Daarnaast zijn er een hele zomer lang buurtfeesten, zoektochten, tentoonstellingen, sportkampen, Grabbelpas en Vakantieclub. Heel wat activiteiten vinden plaats in de deelgemeenten, zoals de Wolfsfeesten, Gelrock, de Landbouwdag…


Aarschot zet in op ecologie
Ook de Zomer van Aarschot zet volop in op ecologie. Dit jaar zullen er herbruikbare bekers gebruikt worden op kleine en middelgrote evenementen. Ze worden verdeeld via De Klinker. Op die manier dragen we ons steentje bij in de zorg voor onze planeet.


Een streepje muziek
Met het muzikale programma maakt de bezoeker kennis tijdens de Fundays, het gratis stadsfestival op vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 juli. Op zaterdag 20 en zondag 21 juli
verwachten we alle muziekliefhebbers in het Stadspark voor het tweedaagse jazz- en rootsfestival Jazz en Roots in het Park.
Op vrijdag 9 augustus kan iedereen meebrullen met bekende meezingers tijdens Aarschot Zingt. Van donderdag 15 tot zondag 25 augustus staat het Festival van de Verloren Onschuld op het programma met tal van optredens en andere activiteiten.


Hap Foodtruckfestival
Van vrijdag 2 tot zondag 4 augustus strijken foodtrucks met hun heerlijke specialiteiten neer in het Stadspark voor het Hap Foodtruckfestival.


Sint-Rochusverlichting
Aarschot heeft een rijk religieus erfgoed. Dat uit zich niet alleen in de prachtige eeuwenoude kerken, maar ook in de Sint-Rochusverlichting. Op donderdag 15 augustus worden de Aarschotse gebouwen, pleinen en straten vanaf 21 uur verlicht met duizenden kaarsjes. De Aarschottenaar eert hiermee Sint-Rochus, de pestheilige die de stad in 1667 van de ‘zwarte dood’ bevrijdde. Rochus herleeft in het licht en de vele activiteiten die de stad, de verenigingen en de wijkcomités op 15 augustus organiseren.

Aarschot Kermis met vuurspektakel op donderdag 22 augustus
Aarschot Kermis vindt dit jaar plaats van zaterdag 17 tot maandag 26 augustus. Nieuw dit jaar is de kermisparade met de stadsreus op zondag 18 augustus. Belangrijk om weten is ook dat het jaarlijks vuurwerk vanaf dit jaar terug op de traditionele donderdag van Aarschot Kermis plaatsvindt.


Aarschot Fietst en Wandelt
Fiets- en wandelzoektochten geven je de kans om de stad en haar deelgemeenten een hele zomer lang te ontdekken. Zo is er bijvoorbeeld Aarschot Fietst op zondag 11 augustus. Geniet van de natuurgebieden, werp een blik op wind- en watermolens zoals ’s Hertogenmolens en rust uit in gezellige horecazaken.


September als waardige afsluiter van de Zomer van Aarschot
Ook de maand september heeft heel wat zomerse activiteiten te bieden. Van de Landbouwdag, de Ezelsoor boekenkaftdag en de opening van het culturele seizoen tot de Merodehappening. Op zaterdag 28 en zondag 29 september sluit ‘15 jaar De Klinker’ het zomerprogramma af met tal van leuke activiteiten.

Meer info?
Benieuwd naar meer? Surf naar www.zomervanaarschot.be en laat je verrassen door het uitgebreide programma voor een onvergetelijke Zomer van Aarschot.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  12-06-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Aarschot

Aarschot
15-06-2019

Gisteren zette het stadsbestuur Ingeborg Augustus in de bloemetjes tijdens de gemeenteraad voor haar verdienste als Laureaat van de Arbeid in de categorie Floristen.


Meer info

Aarschot
Aarschot
15-06-2019

De gemeenteraad stemde tijdens de zitting van donderdag 13 juni in met het verlagen van het tarief om te huwen op zaterdag of een brugdag. Vanaf 1 januari 2020 wordt het tarief verlaagd van 323,40 euro naar 150 euro.Schepen van Burgerzaken Annick Geyskens: “We brachten dit voorstel op de gemeenteraad omdat we ons binnen het stadsbestuur niet kunnen vinden in het hoge tarief dat momenteel...


Meer info

Aarschot
Aarschot
15-06-2019

Op donderdag 13 juni 2019 keurde de Aarschotse gemeenteraad enkele aanpassingen aan het nieuwe circulatieplan voor de binnenstad goed. Ook bekrachtigde de gemeenteraad enkele wijzigingen aan het parkeerbeleid.Fietszone aangepastDe fietszone werd aangepast op basis van het advies van de Fietsersbond. De Sint-Niklaasberg, de Leuvensestraat en de Bonewijk maken geen deel meer uit van de fietszone....


Meer info

AarschotAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het