Campagne Toffe Buur(t) gelanceerdMet de campagne Toffe Buur(t) willen de gemeenten Machelen, Grimbergen, Zaventem, Zemst en de stad Vilvoorde buren stimuleren elkaar te ontmoeten.

 

De campagne Toffe Buur(t) is een initiatief van de integratiediensten van de gemeenten Machelen, Grimbergen, Zaventem, Zemst en de stad Vilvoorde. Jaarlijks werken deze gemeenten en stad samen aan een intergemeentelijk project. Diversiteit is immers een thema dat gemeentegrenzen overstijgt. Dit jaar willen we de ontmoetingskansen tussen de inwoners vergoten.

 

We geven de campagne de naam Toffe Buur(t)! Begin bij je buren, omdat iedereen in een toffe buurt wilt wonen en graag naast toffe buren woont. Beter een goede buur dan een verre vriend, zegt het gezegde. Toffe Buur(t) wil buren aanzetten contact te zoeken met elkaar. Het wil dat extra duwtje in de rug zijn om kennis te maken met de buren, om met hen een praatje te slaan, hen uit te nodigen voor een tasje koffie of gewoon om ‘hallo’ tegen elkaar te zeggen.

 

Hoe werkt de campagne?

Vraag je postkaarten en sticker in het gemeentehuis. Vul de postkaarten in en steek ze in de brievenbus van je buren. De buren kunnen op hun beurt het antwoordstrookje invullen en bij hun buren in de bus steken of gewoon even aanbellen om kennis te maken.

 

Spreek je buren aan op straat, of ontmoet elkaar voor een tasje koffie of thee.

 

Kleef een sticker op je brievenbus of hang de affiche op aan je raam. Zo geef je aan dat je open staat voor ontmoeten.

 

De campagne start vandaag en heeft de ambitie om te blijven bestaan. Want samen maken we er een toffe buurt van!
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  19-05-2017

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws te melden?
 Meer nieuws over Machelen

Machelen
07-07-2017

De Strijkwinkel Machelen heeft tijdelijk een nieuw onderkomen. Het oude postkantoor op het voormalige adres gaat plaats maken voor de nieuwe kinderkribbe. De Strijkwinkel is nu gehuisvest in de voormalige kribbe van warenhuis Makro (parking Makro).


Meer info

Machelen
Machelen
20-06-2017

Interview Carl Heyrman, algemeen directeur van AquaFlanders, radio-uitzending 16 juni 2017 bij De Ochtend http://outpost.vrt.be/privemp3/3937751.htm 1. Is er momenteel een probleem voor de drinkwatervoorziening, gelet op de huidige temperaturen en droogte? We hebben allemaal de weerberichten van de laatste weken op de voet gevolgd. Het is inderdaad zo dat de afgelopen 12 maanden...


Meer info

Machelen
Machelen
20-06-2017

De naam zegt het allemaal. We gaan zomeren in Machelen op een groen grasveld, met mooie muziek, dorstlessende drankjes en zalige zonnestralen! Al onze vaste ingrediënten zijn aanwezig. Wij zorgen voor de drankjes, de Machelse verenigingen voor lekkere eetstandjes en er is een grote hoek vol reuzeleuke kinderanimatie. We vergeten natuurlijk ook de muziek niet. Dit jaar hebben we niet...


Meer info

Machelen
Machelen
14-06-2017

De jaarlijkse kermis, braderij en rommelmarkt zullen er weer voor zorgen dat het in het dorpscentrum gonst van de bedrijvigheid en het volk. Zaterdag 17 juni om 18 uur wordt de kermis op het Dorpsplein officieel geopend door het college en de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia. Op zondag 18 juni start om 8 uur de rommelmarkt in de Nieuwstraat en de De Neufforgestraat en om 9 uur de...


Meer info

MachelenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het