Halloween in TienenSpannend! Dit jaar viert niet alleen de Leuvensestraat Halloween op dinsdag 31 oktober ’17, ook de stadsdiensten doen mee. Griezel met de Romeinen in de oude stadsgevangenis, ontdek de duistere kantjes van Tienen, tracht te ontsnappen uit de bib, of pik een griezelig filmpje mee.


PROGRAMMA ERFGOEDSITE
Griezelen met de Romeinen in museum het Toreke – Grote Markt 6
Het eerste bezoek start om 19.00 uur, daarna kan je elk halfuur aansluiten (inschrijven verplicht)
Voor een akelige ‘Night at the Museum’ moet je op de vooravond van Allerheiligen in het Toreke zijn! Ga de confrontatie aan met de veerman Charon die de overledenen over de rivier de Styx naar het rijk der schimmen brengt. Kan jij godin Fortuna misschien troosten? Kortom, durf jij afdalen in het ‘Rijk der Schimmen’ om er de Romeinse goden en andere duistere figuren te ontmoeten?


Wandeling ‘De duistere kantjes van Tienen – Van daders en slachtoffers’ – Torekesplein
Begeleide wandelingen om 19.00 en om 20.00 uur (inschrijven verplicht)


Heksenverbrandingen, een beul die zelf slachtoffer wordt, lepreuzen die gestigmatiseerd worden … Een gynaecoloog die beschuldigd wordt van moord, Jodenvervolging door de eeuwen heen, burgers die aan de schandpaal worden genageld, kinderen die spelen met menselijke beenderen en soldaten die brand willen stichten in het Begijnhof … De geschiedenis van één of andere ‘bananenrepubliek’? Neen, de duistere kanten van Tienen. Deze wandeling wordt begeleid door de Tiense Gidsenbond.


Inschrijven
Inschrijven voor beide activiteiten is gratis, maar wel verplicht en kan in de Streekshop/Toeristisch infokantoor, Grote Markt 6 in Tienen, tel 016 80 57 38, of toerisme@tienen.be. Deelnemen kan vanaf 12 jaar.


FILM IN CC DE KRUISBOOG
Film ‘Spokenjagers’ – 14.30 uur, theaterzaal CC De Kruisboog, Sint-Jorisplein 20
Speciaal voor Halloween vertoont CC De Kruisboog de spannende film ‘Spokenjagers’. De elfjarige Tom is nogal bang aangelegd. Dat wordt er niet beter op als hij thuis in de kelder een spook ontdekt. Gelukkig is Hugo een ASG, een Alledaagse Spookgedaante. Hij doet geen vlieg kwaad, maar heeft wel dringend Toms hulp nodig. Hugo kan namelijk niet terug naar het spookhuis waar hij woont. Daar is een gevaarlijke Oude IJsgeest komen wonen, die midden in de zomer de hele stad bevriest. Zal het deze stoere spokenjagers lukken de stad te redden?


Tickets
Inkom bedraagt 4 euro voor volwassenen en 3 euro voor -26-jarigen en 55-plussers. Tickets via CC De Kruisboog, tel 016 80 56 96, dekruisboog@tienen.be, www.dekruisboog.be.
 

ESCAPE GAME IN DE BIBLIOTHEEK
Halloween in de bib: een griezelig Escape Game! – 19.00 uur, stadsbibliotheek, Grote Markt 3

Kinderen van 10 tot 12 jaar kunnen deelnemen aan een griezelige escape game in de bib van Tienen:
• een mysterieus boek dat al 100 jaar in de bib ligt;
• 6 opdrachten die je binnen de tijd moet uitvoeren;
• akelige griezels die rondlopen en je verhinderen om te slagen in je opdracht;
• en dit alles terwijl je opgesloten bent in de duistere bib vol enge schaduwen.


Ontsnap je op tijd? Let op: niet geschikt voor angsthazen of bange wezels. Meedoen op eigen risico en met goedkeuring van je ouders. Vriendjes en vriendinnetjes meenemen mag altijd, samen sta je sterk!


Inschrijven
Inschrijven is gratis en kan in de bib, Grote Markt 3, tel 016 80 56 70, of bibliotheek@tienen.be.

HALLOWEEN IN DE LEUVENSESTRAAT
Ook de handelaars van de Leuvensestraat vieren dezelfde avond Halloween. In de straat kan je vanaf 18.00 uur op spokentocht tussen drank- en eetstandjes en genieten van verschillende attracties en opzwepende muziek.
Op verschillende plaatsen kunnen kinderen en grote spoken zich laten grimeren door leerlingen van het PISO. Ter hoogte van The Shop is er een Halloween dansspektakel met C&P Energy en Estupendo salsa. Verschillende handelaars zijn ook geopend voor laatavondshopping.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  13-10-2017

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws te melden?
 Meer nieuws over Tienen

Tienen
18-10-2017

Tien jaar geleden werd ‘het Bavetje’ opgericht om de nood aan kinderopvang in het centrum van Tienen in te vullen. Op zaterdag 28 oktober ’17 kan je de werking van deze opvang ontdekken tijdens een opendeurdag. Met de oprichting van ‘het Bavetje’ kwam de dienst voor onthaalouders tegemoet aan een dringende vraag naar occasionele kinderopvang. Het doel was...


Meer info

Tienen
Tienen
17-10-2017

VOORBEREIDENDE NUTSWERKEN HERAANLEG GROTE MARKT Gilainstraat tijdelijk afgesloten Eind oktober gaat Eandis van start met de voorbereidende nutswerken voor de heraanleg van de Grote Markt die in 2018 van start gaat. Dit betekent dat in de periode van woensdag 25 oktober t/m vrijdag 3 november volgende verkeersmaatregelen van kracht zijn in het onderste gedeelte van de Gilainstraat (tussen het...


Meer info

Tienen
Tienen
17-10-2017

HOTDOGS, VOETBAL EN MUZIEK TIJDENS ‘DAG VAN DE JEUGDBEWEGING’ Op vrijdag 20 oktober ’17 is het de ‘Dag van de Jeugdbeweging’. Ook in Tienen wordt dit gevierd met hotdogs, een levensgrote kicker en muziek van lokale dj’s op de Grote Markt. Vrijdag 20 oktober ‘17 fietst, tramt, treint en bust heel jeugdbewegend Vlaanderen in jeugdbewegingshemden, t-shirts...


Meer info

Tienen
Tienen
13-10-2017

De stad Tienen schrijft een studie uit om de handelskern in het centrum duidelijk af te bakenen. Op die manier kunnen de handelaars aanspraak maken op subsidies en kunnen er gerichte maatregelen genomen worden om de leegstand aan te pakken. In het stadscentrum van Tienen staan er 58 handelspanden leeg. Dit is elf procent van het totaal aantal winkelpanden. De helft hiervan staat langer dan drie...


Meer info

TienenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het