Halloween in TienenSpannend! Dit jaar viert niet alleen de Leuvensestraat Halloween op dinsdag 31 oktober ’17, ook de stadsdiensten doen mee. Griezel met de Romeinen in de oude stadsgevangenis, ontdek de duistere kantjes van Tienen, tracht te ontsnappen uit de bib, of pik een griezelig filmpje mee.


PROGRAMMA ERFGOEDSITE
Griezelen met de Romeinen in museum het Toreke – Grote Markt 6
Het eerste bezoek start om 19.00 uur, daarna kan je elk halfuur aansluiten (inschrijven verplicht)
Voor een akelige ‘Night at the Museum’ moet je op de vooravond van Allerheiligen in het Toreke zijn! Ga de confrontatie aan met de veerman Charon die de overledenen over de rivier de Styx naar het rijk der schimmen brengt. Kan jij godin Fortuna misschien troosten? Kortom, durf jij afdalen in het ‘Rijk der Schimmen’ om er de Romeinse goden en andere duistere figuren te ontmoeten?


Wandeling ‘De duistere kantjes van Tienen – Van daders en slachtoffers’ – Torekesplein
Begeleide wandelingen om 19.00 en om 20.00 uur (inschrijven verplicht)


Heksenverbrandingen, een beul die zelf slachtoffer wordt, lepreuzen die gestigmatiseerd worden … Een gynaecoloog die beschuldigd wordt van moord, Jodenvervolging door de eeuwen heen, burgers die aan de schandpaal worden genageld, kinderen die spelen met menselijke beenderen en soldaten die brand willen stichten in het Begijnhof … De geschiedenis van één of andere ‘bananenrepubliek’? Neen, de duistere kanten van Tienen. Deze wandeling wordt begeleid door de Tiense Gidsenbond.


Inschrijven
Inschrijven voor beide activiteiten is gratis, maar wel verplicht en kan in de Streekshop/Toeristisch infokantoor, Grote Markt 6 in Tienen, tel 016 80 57 38, of toerisme@tienen.be. Deelnemen kan vanaf 12 jaar.


FILM IN CC DE KRUISBOOG
Film ‘Spokenjagers’ – 14.30 uur, theaterzaal CC De Kruisboog, Sint-Jorisplein 20
Speciaal voor Halloween vertoont CC De Kruisboog de spannende film ‘Spokenjagers’. De elfjarige Tom is nogal bang aangelegd. Dat wordt er niet beter op als hij thuis in de kelder een spook ontdekt. Gelukkig is Hugo een ASG, een Alledaagse Spookgedaante. Hij doet geen vlieg kwaad, maar heeft wel dringend Toms hulp nodig. Hugo kan namelijk niet terug naar het spookhuis waar hij woont. Daar is een gevaarlijke Oude IJsgeest komen wonen, die midden in de zomer de hele stad bevriest. Zal het deze stoere spokenjagers lukken de stad te redden?


Tickets
Inkom bedraagt 4 euro voor volwassenen en 3 euro voor -26-jarigen en 55-plussers. Tickets via CC De Kruisboog, tel 016 80 56 96, dekruisboog@tienen.be, www.dekruisboog.be.
 

ESCAPE GAME IN DE BIBLIOTHEEK
Halloween in de bib: een griezelig Escape Game! – 19.00 uur, stadsbibliotheek, Grote Markt 3

Kinderen van 10 tot 12 jaar kunnen deelnemen aan een griezelige escape game in de bib van Tienen:
• een mysterieus boek dat al 100 jaar in de bib ligt;
• 6 opdrachten die je binnen de tijd moet uitvoeren;
• akelige griezels die rondlopen en je verhinderen om te slagen in je opdracht;
• en dit alles terwijl je opgesloten bent in de duistere bib vol enge schaduwen.


Ontsnap je op tijd? Let op: niet geschikt voor angsthazen of bange wezels. Meedoen op eigen risico en met goedkeuring van je ouders. Vriendjes en vriendinnetjes meenemen mag altijd, samen sta je sterk!


Inschrijven
Inschrijven is gratis en kan in de bib, Grote Markt 3, tel 016 80 56 70, of bibliotheek@tienen.be.

HALLOWEEN IN DE LEUVENSESTRAAT
Ook de handelaars van de Leuvensestraat vieren dezelfde avond Halloween. In de straat kan je vanaf 18.00 uur op spokentocht tussen drank- en eetstandjes en genieten van verschillende attracties en opzwepende muziek.
Op verschillende plaatsen kunnen kinderen en grote spoken zich laten grimeren door leerlingen van het PISO. Ter hoogte van The Shop is er een Halloween dansspektakel met C&P Energy en Estupendo salsa. Verschillende handelaars zijn ook geopend voor laatavondshopping.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  13-10-2017

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws te melden?
 Meer nieuws over Tienen

Tienen
08-12-2017

Gisterenavond beslisten de politieraden van de politiezones LAN (Landen, Linter, Zoutleeuw) en Tienen-Hoegaarden om over te gaan tot een vrijwillige fusie van beide politiezones. Deze beslissing kwam er na een haalbaarheidsstudie die in januari van dit jaar werd opgestart. Het is de bedoeling om de nieuwe politiezone formeel van start te laten gaan op 1 januari 2019. Eind 2016 stemden de...


Meer info

Tienen
Tienen
08-12-2017

Het belooft een gezellige eindejaarsperiode in Tienen te worden. Na het grote succes van de eerste editie, stelt de stad Tienen opnieuw het programma van ‘Wintermagie in Tienen’ voor. Naast een overdekte ijspiste, een Skibar, tal van evenementen en een eindejaarsactie van de handelaars, neemt nu ook het Glazen Huis zijn intrek op de Grote Markt. Tienen glijdt letterlijk het nieuwe...


Meer info

Tienen
Tienen
08-12-2017

Voortaan moet je je niet meer naar het stadhuis te begeven voor de aanvraag van een uittreksel uit het strafregister, maar kan je dit digitaal via deze website doen. Inloggen met je identiteitskaart is wel vereist. De dienst burgerzaken maakt iedereen er op attent dat voor een model 2 (bestemd voor activiteiten waarmee je in contact komt met minderjarigen) een extra controle door de politie...


Meer info

Tienen
Tienen
07-12-2017

LAAT JE VEILIG VERVOEREN VAN OUD NAAR NIEUW Als je met oudjaar een leuk feestje wil bouwen, of lekker wil gaan eten op restaurant, dan is het natuurlijk erg belangrijk dat je veilig thuis geraakt nadien. Je kan zelf BOB zijn voor je vrienden en familie, maar je kan ook een beroep doen op De Lijn of JATienen. De chauffeurs van De Lijn zorgen voor een veilige rit zonder parkeerstress. Voor 3 euro...


Meer info

TienenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het