Nieuw e-loket levert documenten onmiddellijk af!De gemeente breidt haar online dienstverlening uit. Vanaf 10 januari kunnen inwoners attesten en uittreksels van de dienst Burgerzaken digitaal aanvragen en betalen. In de meeste gevallen wordt de aanvraag automatisch verwerkt en kan het document onmiddellijk worden gedownload of uitgeprint.

 

Voordelen voor iedereen

Het bestuur koos voor een e-loket omdat het verschillende voordelen met zich meebrengt, zowel voor het bestuur en de medewerkers, als voor de inwoners.

 

Inwoners kunnen loketbezoeken vermijden en moeten ook niet meer onnodig vakantie opnemen. Via het e-loket kan je  documenten 24/24u-7/7d afhalen én doorgeven aan derden. De meeste attesten en uittreksels worden onmiddellijk na betaling digitaal  ontvangen. Voor sommige uittreksels blijft een tussenkomst van de dienst Burgerzaken nodig. In dat geval wordt het document zo spoedig mogelijk digitaal gezonden. De afgeleverde documenten zijn volledig rechtsgeldig, zowel de digitale als de afgedrukte versie.

 

Door het e-loket kunnen de aanvragers de drukte en de wachtrijen aan de loketten vermijden.

 

In 2016 ontving het bestuur 3570 aanvragen voor attesten/uittreksels uit bevolkingsregisters, 113 uit de registers van de burgerlijke stand en 1241 uit het strafregister. Op termijn zullen er hiervoor minder mensen naar de loketten komen, waardoor de medewerkers aan de loketten andere taken in handen kunnen nemen.

 

Tarieven attesten/uittreksels blijven hetzelfde

Aangezien je voor één bepaald document slechts één tarief mag hanteren, blijft het tarief voor een digitaal document hetzelfde als bij afhaling aan het loket.

 

Communicatie en promo

Om het e-loket zo snel mogelijk ingang te laten vinden, wordt een promotiecampagne gevoerd. De nieuwe online dienstverlening wordt dan ook aangekondigd via infoLeeuw, de elektronische nieuwsbrief en Facebook. Daarnaast worden er ook affiches uitgehangen in de gemeentelijke gebouwen en worden er flyers ter beschikking gesteld, die uiteraard ook aan de loketten meegegeven zullen worden met de inwoners.

 

Last but not least:  het bestuur beloont de 50ste, 100ste en 150ste aanvrager graag met een mand vol lekkere streekproducten.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  10-01-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws te melden?
 Meer nieuws over Sint-Pieters-Leeuw

Ruisbroek
23-06-2018

Op donderdag 28 juni wordt de toplaag asfalt aangelegd in de stationsstraat en de Paul Gilsonlaan. De voorlopige wegmarkering wordt ook aangebracht en vanaf 30 juni worden de hoofdwegen in Ruisbroek opnieuw opengesteld. Zowel de inwoners als de bezoekers van Ruisbroek zullen niet langer de lokale omleiding moeten gebruiken. Dit is vooral goed nieuws voor de inwoners die langs de lokale...


Meer info

Sint-Pieters-Leeuw
Sint Pieters Leeuw
19-06-2018

Op 29 mei werd de concessieovereenkomst gesloten voor het voormalig gemeentehuis van Vlezenbeek tussen de gemeente Sint-Pieters-Leeuw en mevrouw Cristel Deham uit Dilbeek. Het gebouw wordt in concessie gegeven voor de uitbating van een kleinschalig Ontmoeting-, Co-working- en Innovatiecentrum. Het doel van mevrouw Deham is een authentieke, aangename maar ook leuke ontmoetingsplek...


Meer info

Sint-Pieters-Leeuw
Sint Pieters Leeuw
15-06-2018

Tijdens de week van 18 tot 22 juni laten de bewoners van WZC Zilverlinde van zich horen! Op maandag, dinsdag en donderdag spelen de bewoners hun WK. De afdelingen nemen het tegen elkaar op tijdens een partijtje zitvoetbal. De wedstrijden vinden plaats van 14.15 tot 16 uur. Uiteraard kan het personeel niet achterblijven. Op dinsdag 26 juni speelt het personeel hun WK voetbal van 14.15 tot...


Meer info

Sint-Pieters-Leeuw
Sint Pieters Leeuw
15-06-2018

Woensdag 2 mei 2018 startten de nutswerken langs de Europalaan. Er werd een nieuwe drinkwaterleiding aangelegd. Eind deze week zullen de nutswerken worden afgerond. Huidig fietspad De planning voorzag dat de aannemer, die instaat voor het fietspad en het kruispunt, aansluitend en dus in de vakantieperiode verder zou werken. Noodgedwongen werd de planning aangepast, de aannemer dient...


Meer info

Sint-Pieters-LeeuwAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het