Nieuw e-loket levert documenten onmiddellijk af!De gemeente breidt haar online dienstverlening uit. Vanaf 10 januari kunnen inwoners attesten en uittreksels van de dienst Burgerzaken digitaal aanvragen en betalen. In de meeste gevallen wordt de aanvraag automatisch verwerkt en kan het document onmiddellijk worden gedownload of uitgeprint.

 

Voordelen voor iedereen

Het bestuur koos voor een e-loket omdat het verschillende voordelen met zich meebrengt, zowel voor het bestuur en de medewerkers, als voor de inwoners.

 

Inwoners kunnen loketbezoeken vermijden en moeten ook niet meer onnodig vakantie opnemen. Via het e-loket kan je  documenten 24/24u-7/7d afhalen én doorgeven aan derden. De meeste attesten en uittreksels worden onmiddellijk na betaling digitaal  ontvangen. Voor sommige uittreksels blijft een tussenkomst van de dienst Burgerzaken nodig. In dat geval wordt het document zo spoedig mogelijk digitaal gezonden. De afgeleverde documenten zijn volledig rechtsgeldig, zowel de digitale als de afgedrukte versie.

 

Door het e-loket kunnen de aanvragers de drukte en de wachtrijen aan de loketten vermijden.

 

In 2016 ontving het bestuur 3570 aanvragen voor attesten/uittreksels uit bevolkingsregisters, 113 uit de registers van de burgerlijke stand en 1241 uit het strafregister. Op termijn zullen er hiervoor minder mensen naar de loketten komen, waardoor de medewerkers aan de loketten andere taken in handen kunnen nemen.

 

Tarieven attesten/uittreksels blijven hetzelfde

Aangezien je voor één bepaald document slechts één tarief mag hanteren, blijft het tarief voor een digitaal document hetzelfde als bij afhaling aan het loket.

 

Communicatie en promo

Om het e-loket zo snel mogelijk ingang te laten vinden, wordt een promotiecampagne gevoerd. De nieuwe online dienstverlening wordt dan ook aangekondigd via infoLeeuw, de elektronische nieuwsbrief en Facebook. Daarnaast worden er ook affiches uitgehangen in de gemeentelijke gebouwen en worden er flyers ter beschikking gesteld, die uiteraard ook aan de loketten meegegeven zullen worden met de inwoners.

 

Last but not least:  het bestuur beloont de 50ste, 100ste en 150ste aanvrager graag met een mand vol lekkere streekproducten.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  10-01-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws te melden?
 Meer nieuws over Sint-Pieters-Leeuw

Gent
15-01-2018

Aftrap campagne #bibvooriedereen In Brussel (Muntpunt), Gent (De Krook), Lanaken, Sint-Pieters-Leeuw, Turnhout en Wevelgem worden op 19 januari om 11u de bibliotheekgebouwen letterlijk omarmd door bibliotheekgebruikers en sympathisanten. Daarmee start de campagne #bibvooriedereen, die nog tot 23 april handtekeningen verzamelt onder het bibliotheekcharter. De ondertekenaars willen toekomstige...


Meer info

Sint-Pieters-Leeuw
Sint Pieters Leeuw
09-01-2018

Twee jaar geleden investeerde Sint-Pieters-Leeuw in de technologie van ‘automatische nummerplaat herkenning’ of ANPR. Op donderdag 18 januari organiseert de gemeente een infomoment over de werking van deze intelligente camera’s, het netwerk en enkele strategieën. Iedereen is welkom om 20 uur in de raadzaal van het gemeentehuis, Pastorijstraat 21, 1600 Sint-Pieters-Leeuw.


Meer info

Sint-Pieters-Leeuw
Sint Pieters Leeuw
19-12-2017

Eén van de doelstellingen is om de bewoners van het woonzorgcentrum een zo groot mogelijke autonomie te laten behouden . Om dit te bereiken is actieve therapie onontbeerlijk. Met een gloednieuw fietslabyrint kunnen de bewoners interactieve fietstochten maken doorheen een groot aantal steden en natuurgebieden. We kozen bewust voor een aantal steden in eigen land maar ook een fietsritje...


Meer info

Sint-Pieters-LeeuwAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het