Nieuw e-loket levert documenten onmiddellijk af!De gemeente breidt haar online dienstverlening uit. Vanaf 10 januari kunnen inwoners attesten en uittreksels van de dienst Burgerzaken digitaal aanvragen en betalen. In de meeste gevallen wordt de aanvraag automatisch verwerkt en kan het document onmiddellijk worden gedownload of uitgeprint.

 

Voordelen voor iedereen

Het bestuur koos voor een e-loket omdat het verschillende voordelen met zich meebrengt, zowel voor het bestuur en de medewerkers, als voor de inwoners.

 

Inwoners kunnen loketbezoeken vermijden en moeten ook niet meer onnodig vakantie opnemen. Via het e-loket kan je  documenten 24/24u-7/7d afhalen én doorgeven aan derden. De meeste attesten en uittreksels worden onmiddellijk na betaling digitaal  ontvangen. Voor sommige uittreksels blijft een tussenkomst van de dienst Burgerzaken nodig. In dat geval wordt het document zo spoedig mogelijk digitaal gezonden. De afgeleverde documenten zijn volledig rechtsgeldig, zowel de digitale als de afgedrukte versie.

 

Door het e-loket kunnen de aanvragers de drukte en de wachtrijen aan de loketten vermijden.

 

In 2016 ontving het bestuur 3570 aanvragen voor attesten/uittreksels uit bevolkingsregisters, 113 uit de registers van de burgerlijke stand en 1241 uit het strafregister. Op termijn zullen er hiervoor minder mensen naar de loketten komen, waardoor de medewerkers aan de loketten andere taken in handen kunnen nemen.

 

Tarieven attesten/uittreksels blijven hetzelfde

Aangezien je voor één bepaald document slechts één tarief mag hanteren, blijft het tarief voor een digitaal document hetzelfde als bij afhaling aan het loket.

 

Communicatie en promo

Om het e-loket zo snel mogelijk ingang te laten vinden, wordt een promotiecampagne gevoerd. De nieuwe online dienstverlening wordt dan ook aangekondigd via infoLeeuw, de elektronische nieuwsbrief en Facebook. Daarnaast worden er ook affiches uitgehangen in de gemeentelijke gebouwen en worden er flyers ter beschikking gesteld, die uiteraard ook aan de loketten meegegeven zullen worden met de inwoners.

 

Last but not least:  het bestuur beloont de 50ste, 100ste en 150ste aanvrager graag met een mand vol lekkere streekproducten.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  10-01-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws te melden?
 Meer nieuws over Sint-Pieters-Leeuw

Sint Pieters Leeuw
16-03-2018

Donderdagavond gaf de OCMW-raad groen licht voor de opstart van een voedselproject in LDC Negenhof. De VZW Baobab, met Vera Breynaert, Michel van Hoore en Guy Van Ruyssevelt als initiatiefnemers, zet de schouders onder dit voedselproject in samenwerking met het OCMW en de gemeente. Vandaag worden ongeveer 80 gezinnen maandelijks via de Sociale Dienst doorverwezen naar het Centrum voor...


Meer info

Sint-Pieters-Leeuw
Sint Pieters Leeuw
16-03-2018

Deze ochtend startten de werken om de gescheurde spant te onderstutten. Wanneer de spant volledig is onderstut, zal er een onderzoek gebeuren naar de kwaliteit van de andere spanten in de sporthal. Op die manier wil men elk risico vermijden. Op basis van het advies van de stabiliteitsingenieur en de gemeentelijke technische diensten heeft de burgemeester bijgevolg besloten de sporthal nog niet...


Meer info

Sint-Pieters-Leeuw
Sint Pieters Leeuw
15-03-2018

Zwerfvuil is een gedeelde problematiek en daarom slaan de gemeenten Beersel, Sint-Pieters-Leeuw, Dilbeek en Halle ook dit voorjaar de handen in elkaar. We willen immers met z’n allen opnieuw zoveel mogelijk inwoners en verenigingen mobiliseren om een stukje openbaar domein op te ruimen. De actie vertrekt deze keer vanuit het idee dat als iedereen 5 minuutjes uittrekt om de stoep, straat of...


Meer info

Sint-Pieters-Leeuw
Sint Pieters Leeuw
14-03-2018

De lente hangt in de lucht en dat gaat niet onopgemerkt voorbij in het LDC Negenhof. Naar jaarlijkse traditie waait eind maart de lentesfeer binnen in het Negenhof. Talrijke kraampjes en kunstwerken van eigen bodem fleuren het dienstencentrum op. De lentemarkt is een markt waar je terecht kan om geschenken te kopen voor Pasen, communies, moeder- en vaderdag. Je vindt er de nieuwste creaties...


Meer info

Sint-Pieters-LeeuwAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het