Goed gezin(d)sdag op 6 meiIn het kader van de 'Week van de Opvoeding' organiseert Huis van het Kind Tienen, samen met Kind en Gezin en tal van Tiense organisaties, de 'Goed Gezin(d)svoormiddag'. Op zondag 6 mei ’18 kunnen kinderen en hun (groot)ouders op het binnenplein van het Vrijetijdscentrum genieten van een voormiddag boordevol leuke workshops, animatie, een theatervoorstelling en nog veel meer!


Het thema van de ‘Week van de Opvoeding’ is dit jaar ‘Opvoeden is samenspel’. De wereld is groot en we maken er allemaal samen deel van uit. Kinderen laten opgroeien tot echte wereldburgers, betekent dat we hen van jongs af aan een stem geven en hen de superdiverse kleurrijke wereld waarin we leven laten meemaken.


Deelnemen aan de Goed gezin(d)svoormiddag is gratis. Inschrijven hoeft niet.

PROGRAMMA GOED GEZIN(D)SVOORMIDDAG OP ZONDAG 6 MEI

De Fluistermachine (alle leeftijden)
Hikke Takke Toe
Met een fluistermachine gaat een fluisteraar al fluisterend iedereen de weg wijzen. Sommigen zullen zich er geen fluit van aantrekken, anderen zullen goedgezind vertrekken!
Vrijetijdscentrum – zondagsmarkt
Doorlopend van 10.00 tot 12.30 uur


Kunst met krijt (alle leeftijden)
’t Ooievaarsnest / De Klimop
Schuilt er een ware Picasso in jou? Heb je zin om een krijtkunstwerk te maken met een spuitbus? Of maak je liever een stoeptekening, het kan allemaal. Heb jij al inspiratie?
Vrijetijdscentrum - inkom binnenplein
Doorlopend van 10.00 tot 13.00 uur


Vlaamse Kermis (alle leeftijden)
Pleegzorg
Jong en oud(er) kunnen zich uitleven op de Vlaamse kermis met volksspelen zoals eendjes vissen, ringwerpen en sjoelen.
Vrijetijdscentrum - binnenplein
Doorlopend van 10.00 tot 13.00 uur


Bouwen aan een goede kindertijd (alle leeftijden)
Huis van het Kind Tienen
In Tienen is er een Huis van het Kind: een huis voor alle (groot)ouders, kinderen en jongeren, een huis vol volk. Allemaal met hetzelfde doel: bouwen aan een goede kindertijd voor alle kinderen en jongeren in Tienen. Kom binnen in ons huis, leer de vele bewoners kennen en ontdek de 4 magische bouwstenen voor een goede kindertijd. Je krijgt hier een overzicht van alles wat er op de Goed Gezin(d)svoormiddag te beleven valt. Wanneer je naar huis gaat, maken we nog een gekke foto van je goedgezinde snoet.
Vrijetijdscentrum - binnenplein
Doorlopend van 10.00 tot 13.00 uur


Grimeren (alle leeftijden)
Sarah Van Dael
Eruitzien als een prinses, een schattig poesje of een gevaarlijke draak of tijger? Wat is er leuker dan geschminkt worden, als herinnering aan een leuke Goed Gezin(d)svoormiddag!
Vrijetijdscentrum - binnenplein
Doorlopend van 10.00 tot 13.00 uur


Kijken, observeren en voelen (0- tot 3-jarigen en hun ouders)
De Hartjes & Kind en Gezin
Vanaf de geboorte zijn kinderen bezig met het ontdekken van de wereld. Dit doen ze door te observeren en vooral door te voelen. Heb je zin om samen met je kindje verschillende materialen, kleuren en structuren te ontdekken? Kom langs!
Vrijetijdscentrum - Tintel
Doorlopend van 10.00 tot 13.00 uur


De wondere wereld van de zintuigen (kindjes van 3 maanden tot 1 jaar en hun ouders)
Solidariteit voor het gezin
Verken samen met je baby de wondere wereld van de zintuigen of knutsel een rammelende rammelaar. Kom dat zien, horen en voelen!
Vrijetijdscentrum - vergaderlokaal 4
Doorlopend van 10.00 tot 13.00 uur


Hopla (3- tot 6-jarigen en hun ouders)
De Schuur/Cas & co
Samen met de (groot)ouders de ‘Hopla-koffer’ ontdekken en droevig, blij of boos zijn … Niets lucht zo op. Een korte initiatie om met je kleuter te praten over gevoelens en emoties.
Vrijetijdscentrum - crealokaal
Doorlopend van 10.00 tot 13.00 uur


Voorstelling ‘Dat komt er nou van’ (3- tot 7-jarigen)
De Blauwe Schavuit
Beer ontfermt zich over drie eieren. Als er kleine eendjes komen piepen, denken ze dat Beer hun mama is. Tot grote hilariteit van het publiek moet Beer nu voor drie kuikentjes zorgen. Hij leert ze zwemmen en eten. Alleen vliegen is moeilijker. Zal dat Beer ook lukken?
Vrijetijdscentrum – grasplein
Start 10.30, 11.30 en 12.30 uur - duur 30’


Gekke kapsels (3- tot 8-jarigen)
De Gezinsbond
Bij de stand van de Gezinsbond kunnen de kinderen zich een gek kapsel laten aanmeten. Ze krijgen een kleurrijk stickervel met complimentjes die blijven plakken … Je kan aan deze stand ook kennismaken met het aanbod van de Gezinsbond.
Vrijetijdscentrum - binnenplein
Doorlopend van 10.00 tot 13.00 uur


Springparadijs (3- tot 8-jarigen)
Jeugddienst Tienen
De Fish, Pinguïn, het kleuterspringkasteel en de Pleejmobiel … Schoentjes uit, benen insmeren en springen maar, tot je tong op de grond hangt!
Vrijetijdscentrum - binnenplein
Doorlopend van 10.00 tot 12.00 uur


Knutselfrutselcreahoekje (3- tot 12-jarigen en hun ouders)
CKG De Schommel
Samen met mama of papa knutselen en leuke gezelschapsspelen spelen. Keuze genoeg!
Vrijetijdscentrum - vergaderlokaal 1 en 2
Doorlopend van 10.00 tot 13.00 uur


Groente- & fruitkalender (4- tot 12-jarigen en hun ouders)
StadsAkker
Samen met papa of mama aan de slag gaan en een mooie kalender vol groenten en fruit knutselen. Zo weet je precies wanneer de aardbei, wortel, prei of framboos jarig is.

Vrijetijdscentrum - vergaderlokaal 3
Doorlopend van 10.00 tot 13.00 uur
 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  16-04-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Tienen

Tienen
10-01-2019

Van maandag 21 januari t/m vrijdag 1 februari ’19 worden de leerlingen van de tweede graad secundair onderwijs in de ‘Mobibus’ gesensibiliseerd over verkeersveiligheid en mobiliteit. Van maandag 28 januari tot vrijdag 1 februari ‘19 organiseert de dienst preventie van de stad Tienen ‘Verkeersweken’ i.s.m. de Tiense scholen GO! Atheneum Tienen en PISO en het...


Meer info

Tienen
Tienen
09-01-2019

Vandaag kan je als actieve 50-plusser bijna dagelijks de benen strekken in Tienen dankzij de 50 + Sportelclub. Op donderdag 10 januari ’19 organiseert de sportdienst een info- en ledennamiddag in zaal Manege in Tienen voor al wie meer wil weten over de activiteiten. In 2018 waren er 682 50-plussers aangesloten. Hoewel de 50 + Sportelclub zich in eerste instantie vooral naar de...


Meer info

Tienen
Tienen
05-01-2019

Op maandag 7 januari ’19 wordt het nieuwe stadsbestuur in Tienen geïnstalleerd. Volgens het nieuwe decreet ‘Lokaal bestuur’ is de samenstelling van de gemeenteraad voortaan dezelfde als deze van de raad voor maatschappelijk welzijn. Onder de 31 voorgedragen raadsleden zijn er 15 nieuwe gezichten. Op 22 december ‘17 werd het nieuwe decreet ‘Lokaal...


Meer info

Tienen
Tienen
04-01-2019

BOSTSESTRAAT AFGESLOTENOp zaterdag 5 januari ‘19 wordt de Bostsestraat vanaf het kruispunt met de Huidevettersstraat van 19.00 tot 21.00 uur afgesloten wegens een verhuis.DR. J. GEENSSTRAAT AFGESLOTENOp vrijdag 11 januari ’19 wordt de Dr. J. Geensstraat ter hoogte van nummer 6 afgesloten tussen 09.00 en 12.00 uur voor het plaatsen van een kraan. De bushalte op de Grote Markt wordt...


Meer info

TienenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het