Stand van zaken WildersportcomplexIn afwachting van de analyse en de beoordeling van de onderzoeken en het definitieve verslag van de deskundigen blijft de sporthal al zeker gesloten tot het eind van deze maand.

Op dinsdag 3 april heeft het studiebureau D+A en het Technisch Centrum voor Houtbouw de kwaliteit van de spanten in de sporthal van het Wildersportcomplex onderzocht.

De deskundigen onderworpen de spanten niet alleen aan een visueel onderzoek, maar ook aan een booronderzoek. Op basis van de uitgevoerde onderzoeken en testen wordt een verslag opgemaakt dat we tegen het eind van deze maand mogen verwachten.

Daarnaast werd ook de dakdichting onderzocht door de firma Imperbel. Het onderzoek wees uit dat de dakdichting niet lekt en dat bijkomende belasting door vocht kan worden uitgesloten.

Zodra de resultaten en aanbevelingen van het verslag van de aangestelde deskundige bekend zijn, kan de herstelprocedure worden opgestart en zal beslist worden wanneer de sporthal terug opengesteld kan worden. Intussen danken we de sportclubs en de sporters voor hun begrip.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  19-04-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Sint-Pieters-Leeuw

Sint Pieters Leeuw
13-08-2018

In het wildersportcomplex startte de aannemer vorige week met het herstellen van de gebarsten spant. De gebarsten spant wordt chemisch en mechanisch verankerd. Ook de andere, onaangetaste, spanten zullen preventief worden verstevigd. Het gemeentebestuur streeft er nog steeds naar om op 1 september alle verenigingen opnieuw hun intrek te laten nemen in de sporthal.


Meer info

Sint-Pieters-Leeuw
Sint Pieters Leeuw
01-08-2018

Het bibliotheekfiliaal in Vlezenbeek sluit even haar deuren en start in september met een bibliotheekpunt en afhaalpunt in De Merselborre. In het cultureel centrum De Merselborre zal een mooie, actuele collectie ter beschikking zijn, vooral gericht op kinderen en oudere bezoekers. Voor het uitlenen van de boeken lassen wij een overgangsfase in. Voorlopig zal alles blijven zoals voordien en...


Meer info

Sint-Pieters-Leeuw
Sint Pieters Leeuw
13-07-2018

Het straattheaterfestival StraPatZen is inmiddels gekend in de hele streek. StraPatZen brengt jaarlijks het eerste weekend van augustus straattheater uit binnen- en buitenland naar de dorpskern van Sint-Pieters-Leeuw en Wambeek. Dé gezinsactiviteit bij uitstek! Sint-Pieters-Leeuw is inmiddels toe aan haar zevende editie. Het deelnemersaantal stijgt jaarlijks en het gemeentebestuur tracht...


Meer info

Sint-Pieters-Leeuw
Sint Pieters Leeuw
06-07-2018

Het besluit van de burgemeester met het toegangsverbod tot de Zuunbeek en de wachtbekkens blijft nog steeds van kracht. De reden hiervoor is een botulisme-uitbraak. Botulisme is een ziekte die wordt veroorzaakt door gifstoffen afkomstig van de bacterie Clostridium botulinum. Dit is een bacterie die overal in het milieu kan voorkomen, vooral in de vorm van sporen (= ééncellige...


Meer info

Sint-Pieters-LeeuwAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het