Kunstenmaand en kijkdagen ARTDe afdeling beeldende kunst van de Academie Regio Tienen organiseert van woensdag 16 mei t/m woensdag 27 juni ’18 een Kunstenmaand. De week nadien zijn alle ateliers van de hogere graad toegankelijk tijdens de openingsuren en kan je het nieuwe aanbod ontdekken.

KUNSTENMAAND
Kom kunst kijken, doen en ervaren in en rond het Vrijetijdscentrum. Met een Kunstroute, expo van de laureaten lagere en hogere graad, workshops, ART@themovies, Nocturne@ART, kijkdagen en kortfilms.
In het promobusje van ART kan men een hele maand terecht voor informatie over het uitgebreide lesaanbod.
Van woensdag 16 mei t/m woensdag 27 juni ’18.

KIJKDAGEN
De afdeling beeldende kunst van ART organiseert kijkdagen aan het einde van elk schooljaar. Tijdens de opendeurdagen stellen de kinder-, jeugd- en volwassenenateliers (tekenen, schilderen, keramiek, algemene beeldende vorming en atelier non-toxische grafiek) hun creaties tentoon.
Een bezoek brengen kan op zaterdag 16 juni ’18 van 14.00 tot 18.00 uur en op zondag 17 juni ‘18 van 10.00 tot 18.00 uur. Begeleide rondleiding op zaterdag en zondag, telkens van 15.00 tot 15.45 uur. Inschrijven via www.art.tienen.be.

LAUREATENTENTOONSTELLING
De opendeurdagen worden voorafgegaan door de vernissage van de eindejaarstentoonstelling van de hogere graad. Op vrijdag 15 juni ‘18 worden de laureaten van de afdelingen teken- en schilderkunst, keramiek en het oriëntatiejaar om 19.00 uur aan het publiek voorgesteld in het Refugiehuis van de Orde van Malta, Minderbroedersstraat 39 in Tienen. De laureaten van de lagere en middelbare graad stellen tentoon van woensdag 16 mei t/m zondag 24 juni ’18 in de tentoonstelllingsruimte van het VTC.
De laureatententoonstelling hogere graad loopt van zaterdag 16 t/m woensdag 27 juni ’18.
De laureatententoonstelling lagere en middelbare graad loopt van woensdag 16 mei t/m zondag 24 juni ’18.

OPEN ATELIERS
Tot slot organiseert ART open ateliers. Tijdens de open lesweek van maandag 18 t/m vrijdag 22 juni ’18 kan je tijdens de lesuren aanschuiven bij de verschillende ateliers.

Het volledige programma van de Kunstenmaand vindt men op www.art.tienen.be/kunstenmaand-art.
Meer info over de studierichtingen van ART op www.tienen.be/art.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  16-05-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws te melden?
 Meer nieuws over Tienen

Tienen
26-05-2018

Het streetartproject van ART wil meer kunst in het Tiense straatbeeld brengen. Na de muurschildering van een grasmachine op de gevel van de bib en de artistieke aankleding van elektriciteitskasten in het centrum van Tienen, worden nu ook de betonvlakken op de Grote Markt onder (kunstenaars)handen genomen. Vanaf volgende week is de Grote Markt een attractie rijker dankzij het ‘Town Square...


Meer info

Tienen
Tienen
26-05-2018

Onder het motto ‘Beweeg je wijk’ installeerde de stad Tienen in september vorig jaar een beweegtuin op ’t Schip. Vanaf donderdag 24 mei ’18 verhuist de installatie naar het binnenplein van WZC Nazareth in Goetsenhoven om er senioren aan te sporen meer te bewegen. De beweegtuin is een combinatie van toestellen die speciaal ontworpen zijn voor senioren. Er zijn 7 types van...


Meer info

Tienen
Tienen
25-05-2018

Op zondag 3 juni ’18 gaan we de sportieve toer op met Tienen Fietst en Tienen Wandelt. Laat je verrassen door de mooie natuur en trek eropuit met het gezin, de wieler- of wandelvrienden of gewoon in je eentje! Recreatief fietsen langs landelijke en verkeersarme wegen, dat blijft het uitgangspunt van deze 33ste editie van Tienen Fietst. Het Gezinsfietstochtje is een bewegwijzerde rit van...


Meer info

Tienen
Tienen
24-05-2018

STRAATFEEST PAARDENBRUGSTRAAT Op zaterdag 26 mei ’18 worden de Paardenbrugstraat en ‘t Schip afgesloten voor het verkeer vanaf 10.00 tot 23.00 uur wegens een straatfeest. KLEINE BERGSTRAAT AFGESLOTEN Op maandag 28 mei ’18 wordt de Kleine Bergstraat afgesloten voor het verkeer omwille van een verhuis.


Meer info

TienenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het