Regenboogvlag wappert aan gemeentehuis ZemstGemeente Zemst hijst tussen 17 mei tot 21 mei de regenboogvlag gehesen aan het gemeentehuis naar aanleiding van de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie (IDAHOT).

Op deze dag in 1990, achtentwintig jaar terug ,haalde de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) homoseksualiteit van haar lijst van geestesziekten. Daarom riep de holebi-en transgendergemeenschap deze dag uit tot de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie (IDAHOT). Op deze dag wordt aandacht gevraagd voor de verdere strijd tegen holebifobie en transfobie.

Reeds enkele jaren slaan Çavaria en alle regenbooghuizen de handen in elkaar om de lokale overheden op te roepen op deze dag de regenboogvlag aan hun gemeente- of stadhuis uit te hangen. Door het hijsen van de regenboogvlag in de periode tussen 17 en 21 mei, toont Zemst zich solidair met de holebi- en transgendergemeenschap en beklemtoont zo dat we deze minderheid in ons beleid een plaats willen geven.

‘Als gemeentebestuur staan we heel dicht bij de mensen, met onze voorbeeldfunctie kunnen we het verschil maken,’ zegt Kristel Van Praet, schepen van gelijke kansen. ‘Door de regenboogvlag uit te hangen, geven we een sterk signaal: de lokale overheid is er voor iedereen, ongeacht seksuele oriëntatie of genderidentiteit. Het is een kleine moeite die een wereld van verschil kan maken.’

Heb je een vraag over holebi’s? Twijfel je over je seksualiteit of genderidentiteit? Ben je bezorgd over je seksuele gezondheid? Dan ben je bij de holebifoon aan het juiste adres. Bel op het gratis nummer 0800 99 533 of chat met een van de vrijwilligers. Ze staan elke maandag, woensdag en donderdag voor je klaar vanaf 18.30 tot 21.30 uur. Zijn ze niet bereikbaar of is de lijn even bezet? Stuur een mailtje op het adres vragen@holebifoon.be.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  17-05-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws te melden?
 Meer nieuws over Zemst

25-05-2018

Julien DIRIX en Agnes LEFEVRE leerden elkaar kennen in het café op zondag bij Agnes thuis. Op 27 januari 1958 traden ze in Melsbroek in het huwelijk. Julien was beenhouwer en Agnes was beenhouwerin. Samen kregen ze drie kinderen, acht kleinkinderen en een achterkleinkind. Julien houdt van oude radio’s en Agnes kookt graag. Samen slaan ze al dansend graag de beentjes uit.


Meer info

Zemst
Zemst
25-05-2018

Jean ‘Fons’ VAN HOVE en Elisa VERDOODT huwden op 19 april 1958 in Weerde. Antoine was arbeider, Elisa huisvrouw. Zij hebben een zoon en een kleinzoon. Antoine houdt van vissen en reizen.


Meer info

Zemst
Zemst
25-05-2018

François ‘Swakke’ DESCHOUWER en Klementina MISSORTEN leerden elkaar kennen in dancing ‘Het Hertenhof’ in Bonheiden. Op 31 mei 1958 huwden ze in Sint-Katelijne-Waver. Swakke was mechanieker, Klementina naaister. Momenteel vult Swakke zijn dagen met vissen, terwijl Klementina graag leest en wandelt. Samen hebben ze twee kinderen, acht kleinkinderen en twee...


Meer info

Zemst
Zemst
25-05-2018

Filip VAN BRUSSEL en Diana WYFFELS ontmoetten elkaar voor het eerst tijdens de vakantieperiode. Op 31 januari 1953 traden ze in Beveren in het huwelijk. Filip was schrijnwerker, Diana werkte als huishoudster, winkelierster en bediende. Dit briljanten koppel kreeg een zoon en twee kleinkinderen. Filip houdt van vissen en Diana van wandelen en fietsen.


Meer info

ZemstAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het