N-VA Scherpenheuvel-Zichem spreekt dalende inbraakcijfers tegenVorige week pakte burgemeester Manu Claes in de media uit met sterk dalende inbraakcijfers in Scherpenheuvel-Zichem. Onterecht, zo blijkt uit cijfers die N-VA-bestuurslid Lieven Simon bovenhaalt: “In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar zijn de cijfers dit jaar zelfs verdubbeld!”

De cijfers van de politiezone Demerdal spreken boekdelen: “In de periode tussen 1 januari 2018 en 3 juni 2018 werden reeds 52 gevallen van inbraak-gerelateerde feiten vastgesteld in Scherpenheuvel-Zichem”, stelt Lieven Simon. “In vergelijking met dezelfde periode in 2017 is dat meer dan een verdubbeling van het aantal vastgestelde feiten.”

Van dalende inbraakcijfers is dus hoegenaamd geen sprake, wel integendeel. Indien deze trend zich verderzet, eindigen we dit jaar opnieuw op het niveau van 2013. Een stijging van bijna 40 % ten opzichte van 2017.

Lieven Simon is duidelijk: “Met cijfers kan je natuurlijk alles proberen te bewijzen. Ik betreur dat onze burgemeester een ‘goednieuwsshow’ brengt op basis van oude cijfers die absoluut niet met de huidige realiteit overeenstemmen. Het aantal inbraken is zelfs met 108 % gestegen tegenover dezelfde periode van vorig jaar.”

De dalende trend in 2017 is overigens een algemene tendens in Vlaanderen en geen verdienste van het stadsbestuur van Scherpenheuvel-Zichem. Al prijzen we wel de inspanningen van onze politiediensten.

De N-VA blijft pleiten voor doorgedreven controles, camera’s en de oprichting van BIN’s (buurtinformatienetwerken) om de inbraken en criminaliteit tegen te gaan. Tegelijk hopen we dat men onze inwoners geen rad voor de ogen draait met achterhaalde cijfers.
Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Redactie inVlaanderen Media Support

Bonheiden
13-12-2018

Het gemeentebestuur van Bonheiden heeft samen met 'Rotary Bonheiden' en vzw 'Wim wint' een elektrische rolstoelfiets aangekocht. De inwoners van onze gemeente kunnen de fiets binnenkort gratis uitlenen. De fiets werd gefinancierd met de opbrengst van het belevingsconcert "Haal het doek maar op" met Andrea Croonenberghs, Wanda Joosten en de KABARETband. Dit concert werd...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media Support
Antwerpen
13-12-2018

De DVV Verzekeringen Trofee strijkt zaterdag 15 december in Antwerpen neer voor de Soudal Scheldecross. Wereldkampioen Wout Van Aert duikt na een deugddoende stage in het Spaanse Calpe op Linkeroever opnieuw het veld in om de degens te kruisen met Mathieu Van der Poel. In de Sack Zelfbouw Ladies Trophy is Nederlands kampioene Lucinda Brand erop gebrand Sanne Cant van een vijfde opeenvolgende...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media Support
Mechelen
12-12-2018

BATTELBOEGEERT organiseert samen op zaterdag 22 december 2018 met Voetbalclub SK Heffen,Jeugdhuis Joppe, Natuurpunt Battel en KDans een kerstmarkt. WAAR? OP HET ARKKADEPLEIN TE BATTEL Iedereen is van harte welkom voor een hapje en een drankje tussen 17 – 22 uur.


Meer info

Redactie inVlaanderen Media Support
Bonheiden
12-12-2018

Eind september besloot de gemeenteraad om de verouderde dienstvoertuigen te vervangen door 2 elektrische deelwagens i.s.m. Partago. Deze wagens zullen overdag worden gebruikt door de medewerkers van de gemeente voor dienstverplaatsingen. Maar ook inwoners kunnen deze wagens gebruiken voor hun verplaatsingen. Inwoners die af en toe een (tweede) wagen kunnen gebruiken, kunnen zo de grote kost van...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media SupportAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het