N-VA Scherpenheuvel-Zichem spreekt dalende inbraakcijfers tegenVorige week pakte burgemeester Manu Claes in de media uit met sterk dalende inbraakcijfers in Scherpenheuvel-Zichem. Onterecht, zo blijkt uit cijfers die N-VA-bestuurslid Lieven Simon bovenhaalt: “In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar zijn de cijfers dit jaar zelfs verdubbeld!”

De cijfers van de politiezone Demerdal spreken boekdelen: “In de periode tussen 1 januari 2018 en 3 juni 2018 werden reeds 52 gevallen van inbraak-gerelateerde feiten vastgesteld in Scherpenheuvel-Zichem”, stelt Lieven Simon. “In vergelijking met dezelfde periode in 2017 is dat meer dan een verdubbeling van het aantal vastgestelde feiten.”

Van dalende inbraakcijfers is dus hoegenaamd geen sprake, wel integendeel. Indien deze trend zich verderzet, eindigen we dit jaar opnieuw op het niveau van 2013. Een stijging van bijna 40 % ten opzichte van 2017.

Lieven Simon is duidelijk: “Met cijfers kan je natuurlijk alles proberen te bewijzen. Ik betreur dat onze burgemeester een ‘goednieuwsshow’ brengt op basis van oude cijfers die absoluut niet met de huidige realiteit overeenstemmen. Het aantal inbraken is zelfs met 108 % gestegen tegenover dezelfde periode van vorig jaar.”

De dalende trend in 2017 is overigens een algemene tendens in Vlaanderen en geen verdienste van het stadsbestuur van Scherpenheuvel-Zichem. Al prijzen we wel de inspanningen van onze politiediensten.

De N-VA blijft pleiten voor doorgedreven controles, camera’s en de oprichting van BIN’s (buurtinformatienetwerken) om de inbraken en criminaliteit tegen te gaan. Tegelijk hopen we dat men onze inwoners geen rad voor de ogen draait met achterhaalde cijfers.
Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws te melden?
 Meer nieuws over Redactie inVlaanderen

Scherpenheuvel - Zichem
23-06-2018

De jeugddienst van Scherpenheuvel-Zichem neemt tijdens de zomermaanden zijn intrek in het voormalige zwembad van Scherpenheuvel. Met de nabijheid van gc den egger, de sporthal en kinderopvang Baloe is het gebouw een ideale uitvalsbasis voor de stedelijke vakantiewerking. Er zijn ook heel wat mogelijkheden in en rond het gebouw. In juli en augustus ga je de jeugddienst niet meer vinden in het...


Meer info

Redactie inVlaanderen
Mechelen
23-06-2018

Zaterdagmiddag 23 juni 2018 om 13u overhandigt de Mechelse Migratie Coalitie haar memorandum voor de gelijke behandeling van vluchtelingen en nieuwkomers aan de burgemeester en aan de Mechelse partijvoorzitters op haar World Welcome Day in de prachtige binnentuin van het Pastoraal Diocesaan Centrum in de Merodestraat 18 te Mechelen. Ervaringsdeskundigen van middenveldorganisaties pleiten in hun...


Meer info

Redactie inVlaanderen
Gent
23-06-2018

Moonday viert zijn derde verjaardag op zondag 24 juni. Na een succesvolle en volledig uitverkochte editie in april, samen met hun vrienden van ABSTRKT, kriebelt het bij Moonday om opnieuw het universum te verkennen. De lancering stond aanvankelijk gepland op Dok Noord naast “De Direkteurswoning”. Op algemeen advies van de stadsdiensten wijken ze uit naar een betere locatie...


Meer info

Redactie inVlaanderen
Aalter
23-06-2018

Natuurpunt telt planten- en diersoorten Veel nieuwe soorten langs het kanaal Gent-Brugge Op zaterdag 9 juni organiseerde Natuurpunt een ‘1.000 soortendag’ langs het kanaal Gent-Brugge. In samenwerking met de Vlaamse Waterweg beheert Natuurpunt enkele terreinen langs het kanaal, onder meer in Aalter en Nevele. De bedoeling van deze jaarlijkse activiteit is om zoveel mogelijk...


Meer info

Redactie inVlaanderenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het