Afscheid Lucienne Dewinter - 56 jaar uitbaatster Wasserij Sneeuwwitje DiegemLucienne Dewinter werd woensdagavond 4 juli  op gepaste wijze bedankt voor haar jarenlange inzet en in de bloemetjes gezet door schepen van Middenstand Rony Debeerst en het bestuur van de Verenigde Handelaars & Zelfstandigen van Diegem.

 

De 76-jarige Lucienne Dewinter uit Diegem gaat met pensioen. Gedurende 56 jaar stond ze elke dag zeventien uur in haar wasserij Sneeuwwitje, waar ze jaren met plezier instond voor de was van particulieren en verenigingen.

 

Ze kocht haar wasserij in Diegem in 1962, waar ze al snel naam maakte door haar vriendelijke en goede service. Ze deed haar werk dan ook met veel plezier en heeft in al die jaren veel mooie momenten meegemaakt en veel mensen leren kennen. Op het hoogtepunt werkte ze samen met vier medewerksters, de laatste jaren werkte ze er samen met haar dochter Nadia.

 

Behalve de was van vele inwoners en verenigingen van Diegem en omliggende gemeenten, deed Lucienne ook tientallen jaren de was van Diegem Sport. Ook de tenues van nationale vrouwenvoetbalploegen, van de Red Flames tot de jeugdploegen, gingen door haar handen. Dat schept een band en dat contact zal ze heel erg missen.

De laatste weken voor haar pensioen mocht ze ook nog de uitrustingen wassen van de nationale voetbalploeg van Costa Rica, die een vriendschapsmatch kwam spelen tegen België.

 

Nu de installatie van de wasserij aan vervanging toe was, vond Lucienne het tijd om er mee te stoppen. De vernieuwing van het wassalon zou teveel geld kosten.

 

Met een bang hart kijkt ze naar de toekomst. Ze zal proberen haar dagen te vullen met werken in de tuin en misschien tv kijken, want daar had ze tot nu nooit tijd voor. Lucienne zal nu ook meer tijd met haar familie kunnen doorbrengen.

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  06-07-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Machelen

Machelen
19-07-2018

Machelen is al jaren lid van VERA en gaat ook in de toekomst verder op dit pad. “Er zijn tal van voordelen aan verbonden,” legt schepen Marco Verberckmoes uit. “We willen in Machelen niet besparen op ICT maar met ICT. Daar is VERA een enorme hulp bij.” VERA is het Vlaams-Brabantse autonoom provinciebedrijf en steunpunt voor e-government. Het begeleidt lokale overheden,...


Meer info

Machelen
Machelen
14-07-2018

Klimmen, klauteren, schommelen, wippen, … Mogelijkheden te over in de nieuwe speeltuin aan Vrijetijdssite Bosveld. Kom hem samen met het college van burgemeester en schepenen en de dienst Vrije tijd feestelijk openen aanstaande dinsdag 17 juli om 13.30 uur! De natuurlijk ogende speelweide werd subtiel geïntegreerd in het parklandschap. Er worden zoveel mogelijk verschillende...


Meer info

Machelen
Machelen
28-06-2018

Delegatie zoneringsopdracht biedt mogelijkheid om verloederde zone uit het slop te trekken Het college van burgemeester en schepenen van Machelen ontving op maandag 18 juni de delegatie voor de zonering van de reconversiezone Machelen. Op die manier vertrouwt het kabinet van Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege de zoneringsopdracht toe aan het gemeentebestuur. Machelen kan nu zelf...


Meer info

MachelenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het