N-VA LAAT SCHERPENHEUVEL-ZICHEM BRUISEN!N-VA Scherpenheuvel-Zichem heeft op zaterdag  7 juli 2018 een fietstocht georganiseerd doorheen alle deelgemeentes. De rit onder begeleiding van een ervaren stadgids bracht de fietsers langs alle mooie bekende en minder bekende plekjes van onze gemeente. “Met dit initiatief willen we de toeristische, recreatieve & culturele troeven van onze gemeente veel sterker in de verf zetten”, zegt Pieter Boudry, bestuurslid N-VA Scherpenheuvel-Zichem. “Het huidig bestuur laat teveel kansen onbenut.  Er is nood aan een professioneel stadsmarketingbeleid die Scherpenheuvel-Zichem terug als unieke toeristische trekpleister op de kaart zet.” 

Een professioneel stadsmarketingbeleid moet terug voor een bruisende gemeente zorgen. Het bedevaart seizoen doet de gemeente elk jaar heropleven, maar dit kan aantrekkelijker & professioneler worden uitgebouwd.  Scherpenheuvel-Zichem is ook méér dan de basiliek alleen, daarom willen we ook onze andere toeristische, culturele, sportieve en recreatieve troeven meer en beter in de verf zetten: de natuur, de fietsroutes, de wandelwegen, de horeca, de geschiedenis,  de kermissen, de buurt & volksfeesten…

Op de website van Scherpenheuvel wordt hier nu amper aandacht aan besteed. Een overzichtelijke site met top 10 van bezienswaardigheden, een overzichtelijk aanbod wat de toeristische dienst aanbiedt, mogelijk maakt, wat & waar de belangrijkste zaken of evenementen zijn,…zet onze gemeente terug op de toeristische, wandel & fiets-kaart van de Vlamingen. Dit moet ook actiever worden gepromoot binnen en buiten Vlaanderen, met aantrekkelijke folders en campagnes, om zo het toerisme terug te doen groeien.

Dit gaat hand in hand met een proactieve en professionele communicatie en een stads-app, zowel naar inwoners als toeristen. De gemeente kan meer communiceren over plannen en beslissingen, en het kan haar inwoners ook meer betrekken om zo het engagement, initiatieven en ideeën van ondernemers, buurten, verenigingen, sportraden of cultuurraden ten volle te benutten. Een modern informatica-platform kan ervoor zorgen dat er veel betere communicatie is in en over onze gemeente.  Hierin kan ook ons Buurt Informatie Netwerk (BIN) initiatief worden geïntegreerd om zo meldingen over vb zwerfvuil of onveiligheid te communiceren. Daarom moet er ook stads-wifi komen & de gaten in de netwerk connectie moet worden opgelost.

Horeca en toerisme gaan hand in hand. Daarom moet de horeca een actieve rol spelen in het promoten van het toeristische aanbod van onze stad door deze informatie ter beschikking te stellen. Vanuit het stadsbestuur moeten we een faciliterende rol opnemen door initiatieven financieel & organisatorisch te steunen, mogelijk te maken. We moeten zaken meer “in the picture” te plaatsen om zo onze restaurants, café’s, winkels en B&B’s meer op te waarderen met een sterk, fris & kwalitatief imago. Door subsidies willen we lokale volksfeesten, cultureel erfgoed en wijkfeesten ondersteunen en versterken om zo meer mensen samen te brengen. We stellen ook voor om een jaarlijkse stadsreceptie voor alle inwoners te organiseren, het openen van het bedevaartseizoen op 1 mei tot een echt stads-feest te hervormen, alsook een professionalisering van de kerstmarkt met échte kerststalletjes en sfeermakers in aantrekkelijke stadskern setting rond de basiliek.

Daarom is het ook belangrijk dat de randparkings gratis blijven, voor zowel de bewoners als voor de toeristen. Dit samen met een uitgebouwde  fietsverhuur hub in het centrum, met mogelijkheid tot reserveren en huren van fietsen aan de poort van het Merode gebied.  Wandelroutes en fietsroutes op de historische pelgrims & bedevaart routes moeten actief worden uitgewerkt & gepromoot binnen een “Alle Wegen leiden naar Scherpenheuvel”-plan om zo Scherpenheuvel-Zichem als dé recreatie stad van het Hageland neer te zetten.

Er is heel veel werk aan de winkel, maar met N-VA in het bestuur zal hier werk van worden gemaakt.
Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Redactie inVlaanderen Media Support

Maaseik - Neeroeteren - Opoeteren
13-11-2018

Het Groot Dictee Heruitgevonden is een idee van de Stedelijke Bibliotheek van Mechelen. Vorig jaar vond het een eerste keer plaats bij de initiatiefnemers, met zestig deelnemers. Op 7 december 2018 om 20.00 uur wordt het gespeeld in een zestigtal bibliotheken tegelijk, verdeeld over heel Vlaanderen en Brussel. Ook de bibliotheek van Maaseik doet mee! Het Groot Dictee der Nederlandse taal was een...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media Support
Genk
13-11-2018

14u.-16u. Infobord Parking Luysmolen, Luysenweg 2, Bocholt Vanaf de Luysmolen neemt een Verkenner je mee op sleeptouw langs de A-beek. Hij dompelt je op interactieve wijze onder in de vele functies die water heeft in Kempen~Broek. Eindigen doet hij met de kracht van het Luysendrupke. Prijs: € 2 per persoon of € 5 per gezin. Inschrijven, is niet nodig.


Meer info

Redactie inVlaanderen Media Support
Mechelen
13-11-2018

Tijdens het weekend van 7, 8 en 9 december 2018 slaan huiskamergalerie yoHanneke en het herenhuis van IXOR de handen in elkaar en organiseren een gezamenlijk kerstevent. Voor een ”anders dan anders kadootje” tijdens de kerst kunt u op beide locaties terecht voor “KunstKado” (het herenhuis van IXOR – Schuttersvest 75) en “KOK III – Kunst onder de...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media Support
Deurne
13-11-2018

Aanstaande zaterdag, 17 november, tussen 12u en 17u, staan wij met onze cosplaygroep in samenwerking met Kruidvat en Enchanting Princesses in het Kruidvat te Wijnegem Shopping Center. Daar kan men met de cosplayers op de foto gaan waarbij de opbrengst volledig naar Rode Neuzen Dag gaat!


Meer info

Redactie inVlaanderen Media SupportAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het