Sp.a Beersel vaart nieuwe koers als sp.a plus!Sp.a en Groen hebben in Beersel 12 jaar goed samengewerkt en werken de komende jaren verder rond thema’s die de Beerselaar nauw aan het hart liggen. Toch besloten beide partijen om in 2018 met aparte lijsten op te komen. De komende beleidsperiode willen zij elk eigen accenten leggen en de Beerselse kiezer een meer bewuste en duidelijker keuze bieden.

Sp.a Beersel zal naar de verkiezingen trekken onder de benaming sp.a plus, maakt partijvoorzitter en lijsttrekker Gert De Ceukelaire bekend: "Ook progressieven die ongebonden willen blijven, zijn welkom bij ons. Zo staat Fatima Boudjaoui, voormalig schepen van sociale zaken in Drogenbos, op de tweede plaats als onafhankelijke kandidaat. Verder stapten ook enkele geëngageerde mensen op de trein die zich eerder met PVDA verbonden voelen, maar bij ons aansluiten omdat deze partij niet opkomt in Beersel. Tegelijk willen we ook inhoudelijk vooruit: onder het nationale motto '#wij zorgen ervoor' nemen we ook een aantal nieuwe, sociaal relevante initiatieven."

Sp.a Beersel vervelt. Ereschepen Michel Ruykens, boegbeeld van de laatste dertig jaar, verlaat de actieve politiek. De leemte die hij na zovele jaren van loyale inzet achterlaat, wordt opgevuld door een vernieuwde ploeg met grote ambities. Gert De Ceukelaire: "Een veel gehoord geluid bij militanten én kiezers is dat sp.a niet meer 'links' genoeg is. Sp.a Beersel wil dat accent wél leggen, en daarmee de traditionele socialistische kiezer sterker aanspreken. Ons doelpubliek blijft uiteraard zeer divers. Wij dienen immers de belangen van alle Beerselaars - tenslotte hebben ook zelfstandigen en managers baat bij een stevig sociaal beleid. Maar wij houden altijd zeer sterk rekening met de belangen en kansen van de mensen met de lagere inkomens. Ook waar het bijvoorbeeld om klimaatkwesties gaat: niet iedereen heeft de middelen om energiebesparende investeringen uit te voeren - en al helemaal niet als huurder. Er bestaan nochtans subsidies en ondersteunende initiatieven om hieraan te verhelpen. Op deze middelen en ook de informatie erover zetten we maximaal in."

Sp.a plus wil ook op andere gebieden een sterk sociaal gelaat tonen: "Armoedebestrijding wordt een grote prioriteit. Wij zetten in op het actief opsporen van armoede, zodat gezinnen die het moeilijk hebben sneller op gepaste wijze kunnen geholpen worden. We maken ook extra middelen vrij voor hulpverlening bij schulden, en werken, onder meer via informatiecampagnes, aan schuldpreventie. En we nemen initiatieven rond betaalbaar wonen, bijvoorbeeld door woningdelen mogelijk te maken en het aanbod van woningen via een sociaal verhuurkantoor te vergroten," aldus Fatima Boudjaoui.

Verder staat sp.a plus voor een sterk en klantgericht bestuur, nabijheid voor de burger - onder meer door een sterke uitbouw van de website en lokale zitdagen van de loketdiensten - en diverse mogelijkheden tot inspraak.

"Onze lijst is trouwens nog in opbouw. Geïnteresserden zijn nog steeds zeer welkom!" sluit Gert De Ceukelaire af met een knipoog.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  10-08-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Beersel

Beersel
01-07-2018

GENE THOMAS doorkruist de hele zomer lang Vlaamse podia met gastartiesten. Gene is de frontman-bezieler, die samen met zijn muzikanten grasduint in de roemrijke geschiedenis van de Nederpop. Maar ook muziek van andere Vlaamse artiesten komt aan bod: Soulsister, The Dinky Toys, Kate Ryan enz. Ze spelen gekende liedjes en meezingers zoals ‘Ik wil je’, ‘Ik hou van u’,...


Meer info

Beersel
Beersel
20-06-2018

De gemeente Beersel heeft een onkruidbestrijdingsmachine aangekocht voor het bestrijden van onkruid op fiets- en voetpaden en verharde oppervlakten in beheer van de gemeente. Door het bestrijden met hete lucht is dit een milieuvriendelijke oplossing en wordt brandgevaar uitgesloten. Hiermee vervangen we het gebruik van schadelijke pesticiden.


Meer info

Beersel
Beersel
19-06-2018

Samen met acht andere Vlaamse steden en gemeenten mag Beersel zich de volgende 6 jaar kindvriendelijke gemeente noemen. Zondagnamiddag reikte minister van Jeugd Sven Gatz voor de derde maal de labels ‘kindvriendelijke steden en gemeenten’ uit. Het label kent zijn oorsprong in de internationale Child Friendly Cities beweging, gestart vanuit de VN en UNICEF. Het lauwert steden en...


Meer info

BeerselAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het