Kunst in het gemeentehuisIn oktober, november en december 2018 stelt kunstenaar Frey Van der Haegen zijn werken tentoon in het gemeentehuis van Lennik.

 

“Met werken waarin de mens centraal staat en in landschappen waar de vrouw ‘moeder natuur’ de blikvanger is, daar voel ik mij als schilder happy bij.

Nu, met als thema De Groote Oorlog, voelt het wel wat anders. Met mijn 68 lentes jong heb ik gelukkig niets van de oorlog gemerkt. Wel door de verhalen van ouders, grootouders en ook door de hedendaagse media, tracht ik door mijn kunst een steentje bij te dragen aan de gedachtenis van deze enorme gruwel. Laat kunst een dam van troost en verzet bouwen tegen zoveel menselijke verspilling.”

Frey Van der Haegen

 

WERKEN
Vluchtelingen I, Vluchtelingen II: traphal
What now?: 1e verdieping – hal
Ontsnapt: 1e verdieping – bank
Wenende klaprozen, Moeder met dood kind: dienst bevolking

FREY VAN DER HAEGEN1
Frey is een geboren en getogen pajotter. Door de jaren heen heeft hij deze mooie streek leren koesteren en bewonderen, voeg daarbij nog de schilderkunst en je treft een gelukkig man aan.
In zijn meeste werken staat de mens centraal, in zijn pajotse landschappen is de vrouw ‘moeder natuur’, die de blikvanger vormt en die zorgt voor dat tikkeltje meer, gepaard met telkens een boodschap.

Kunst is hem alles.
Het thema waarover deze werken gaat is gans anders; Oorlog, De Groote Oorlog.
“Waarom groot? De toestanden die we nu beleven zijn even groot: aanslagen, vluchtelingen, asielzoekers, behoren tot het hedendaagse maar grijpen even erg aan. Alle gevolgen zijn evenredig.”

Leed, verdriet en dood!
Met zijn 68 lentes jong heeft Frey gelukkig niets van de oorlog gemerkt. Maar door de verhalen van ouders en grootouders tracht hij door zijn kunst een steentje bij te dragen aan de herdenking van deze enorme gruwel.
“Laat kunst een dam van troost en verzet bouwen tegen zoveel menselijke verspilling.”
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  11-10-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Lennik

Lennik
09-10-2018

Vandaag, 9 oktober was een school uit Anderlecht op uitstap aan het Kasteel van Gaasbeek. Tijdens het middagmaal in het park aan het Kasteel, is omstreeks 13u een vierjarig jongentje in de vijver terecht gekomen. Hij werd er door de aanwezige begeleiders uit het water gehaald. De reanimatie werd onmiddellijk opgestart door de begeleiders en passanten. De hulpdiensten, brandweer, politie en MUG...


Meer info

Lennik
Lennik
26-09-2018

Dat kan! Een test computer is beschikbaar op het gemeentehuis en het OCMW. Daar helpt een medewerker jou graag verder. De gemeente organiseert ook twee oefensessies op donderdag 27 september en op maandag 8 oktober in WCD Den Bleek, telkens van 14 tot 16 uur. Op de gemeentelijke website vind je ook een video die uitlegt hoe je digitaal moet stemmen...


Meer info

Lennik
Lennik
25-09-2018

Op zondag 23 september gaven de CC’s, GC’s en jeugddiensten van Pajottenland-Zennevallei het startschot van UP.lab Claim Your Space. Tal van geïnteresseerde jongeren kwamen een kijkje nemen in de kapel van JC Castelhof te Dilbeek, waar het project officieel werd voorgesteld. Tal van originele ideeën, bedacht door lokale jongeren, passeerden de revue. Het belooft alvast een...


Meer info

LennikAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het