Kunst in het gemeentehuisIn oktober, november en december 2018 stelt kunstenaar Frey Van der Haegen zijn werken tentoon in het gemeentehuis van Lennik.

 

“Met werken waarin de mens centraal staat en in landschappen waar de vrouw ‘moeder natuur’ de blikvanger is, daar voel ik mij als schilder happy bij.

Nu, met als thema De Groote Oorlog, voelt het wel wat anders. Met mijn 68 lentes jong heb ik gelukkig niets van de oorlog gemerkt. Wel door de verhalen van ouders, grootouders en ook door de hedendaagse media, tracht ik door mijn kunst een steentje bij te dragen aan de gedachtenis van deze enorme gruwel. Laat kunst een dam van troost en verzet bouwen tegen zoveel menselijke verspilling.”

Frey Van der Haegen

 

WERKEN
Vluchtelingen I, Vluchtelingen II: traphal
What now?: 1e verdieping – hal
Ontsnapt: 1e verdieping – bank
Wenende klaprozen, Moeder met dood kind: dienst bevolking

FREY VAN DER HAEGEN1
Frey is een geboren en getogen pajotter. Door de jaren heen heeft hij deze mooie streek leren koesteren en bewonderen, voeg daarbij nog de schilderkunst en je treft een gelukkig man aan.
In zijn meeste werken staat de mens centraal, in zijn pajotse landschappen is de vrouw ‘moeder natuur’, die de blikvanger vormt en die zorgt voor dat tikkeltje meer, gepaard met telkens een boodschap.

Kunst is hem alles.
Het thema waarover deze werken gaat is gans anders; Oorlog, De Groote Oorlog.
“Waarom groot? De toestanden die we nu beleven zijn even groot: aanslagen, vluchtelingen, asielzoekers, behoren tot het hedendaagse maar grijpen even erg aan. Alle gevolgen zijn evenredig.”

Leed, verdriet en dood!
Met zijn 68 lentes jong heeft Frey gelukkig niets van de oorlog gemerkt. Maar door de verhalen van ouders en grootouders tracht hij door zijn kunst een steentje bij te dragen aan de herdenking van deze enorme gruwel.
“Laat kunst een dam van troost en verzet bouwen tegen zoveel menselijke verspilling.”
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  11-10-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Lennik

Lennik
05-12-2018

Op vrijdag 7 december 2018 worden in de Frans Van der Steenstraat in Lennik enkele extra snelheidsremmende en flankerende maatregelen genomen. Als proefopstelling worden ter hoogte van de huidige wegversmallingen enkele jerseys geplaatst, die het verkeer extra dienen af te remmen. Om de zichtbaarheid van overstekende voetgangers te verhogen, wordt het parkeervak nabij de Keitse ook tijdelijk...


Meer info

Lennik
Lennik
27-11-2018

De gemeente Lennik zal het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) formeel in gebreke stellen voor het niet uitvoeren van dringende herstellingswerkzaamheden en het gebrek aan structureel onderhoud op de gewestweg N282. Dit brengt immers de verkeersveiligheid in het gedrang. Op verscheidene plaatsen op de Kroonstraat, Markt, Alfred Algoetstraat en Brusselsestraat is het wegdek in slechte staat. De...


Meer info

Lennik
Lennik
20-11-2018

Het is zo ver, je bent nu groot genoeg. Je bent klaar om verder te gaan zonder je tutje. Kom op zaterdag 24 november, om 13 uur naar de geboorteboomgaard aan Den Bleek om je tutje in de tuttenboom hangen en krijg een leuk cadeautje in de plaats. Als het alleen een beetje moeilijk is, willen de sint en zwarte piet je gerust een handje helpen. Neem ook eens een kijkje op www.tuttenboom.be. Hier...


Meer info

LennikAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het