Stad investeert verder in wegennetwerkDe stad Tienen zet ook dit jaar verder in op de verbetering van het wegennetwerk. Eind 2018 werd de firma Hoogmartens Wegenbouw uit Opglabbeek aangesteld voor het uitvoeren van herstellingswerken aan wegverhardingen op de Oplintersesteenweg, in de Veeweidestraat, Houtemstraat, Glabbeeksestraat en op de Wulmersumsesteenweg.


In de periode van maandag 18 maart t/m donderdag 18 april ‘19 worden de verzakte riooldeksels en de wegverharding vernieuwd en op hoogte gebracht op het fietspad langs beide zijden van de Oplintersesteenweg (gedeelte vanaf de rotonde ter hoogte van de Houtemstraat en de Huiskensstraat). Hiervoor wordt telkens één helft van de rijweg afgesloten voor het verkeer. Tussen de Huiskensstraat en de rotonde ter hoogte van de Houtemstraat, wordt tijdelijk éénrichtingsverkeer richting stadscentrum ingevoerd. Het verkeer richting Oplinter wordt omgeleid via de Slachthuisstraat, het Industriepark, de Utsenakenweg en de Huiskensstraat. Het fietsverkeer naar Oplinter kan de fietsroute Rode Kruislaan-Hamelendreef-Halfboomken-Kopstraat-Huiskensstraat gebruiken. Het busverkeer in de richting van Oplinter zal een omleiding volgen via de Sliksteenvest, Leopoldvest, Slachthuisstraat, Industriepark, Utsenakenweg en Huiskensstraat. Alle haltes langs de omleidingsweg worden bediend en er zal een tijdelijke halte worden geplaatst op de Oplintersesteenweg ter hoogte van de Huiskensstraat. Het busverkeer richting Tienen blijft de huidige reisweg volgen.
Van maandag 29 april tot midden juni 2019 worden de beschadigde betonplaten hersteld in de Veeweidestraat, Houtemstraat en Glabbeeksestraat. Het verkeer zal enkel ter hoogte van de werken hinder ondervinden.


Tot slot volgt het herstel van de beschadigde rijweg in beton en asfalt op de Wulmersumsesteenweg (deel tussen de Oostelijke Ring (R27) en de Bietenweg). De Wulmersumsesteenweg zal van maandag 29 april t/m vrijdag 10 mei ’19 volledig afgesloten worden voor het verkeer tussen de Oostelijke Ring (R27) en de Sint-Maurusweg. Er wordt wel een doorgang voor voetgangers en fietsers (fietsen aan de hand) voorzien. Tijdens het vernieuwen van de asfaltverharding ter hoogte van het kruispunt Wulmersumsesteenweg/Sint-Maurusweg, zal het industrieterrein aan de Sint-Maurusweg bereikbaar zijn voor het autoverkeer (geen vrachtwagens) via een tijdelijke werfweg, parallel met de Oostelijke Ring (inrijden via de Wulmersumsesteenweg). Het terrein verlaten kan enkel via de Onze-Lieve-Vrouw-ten-Steenstraat. Het openbaar vervoer zal tijdens de werken omrijden via de Oostelijke Ring en de Sint-Truidensesteenweg. De haltes gelegen langs de Wulmersumsesteenweg (gedeelte tussen de Bietenweg en de Aandorenstraat) worden tijdelijk niet bediend.


Voor deze herstellings- en onderhoudswerken werd een bedrag van ongeveer 210.000 euro voorzien. De werken zullen uitgevoerd worden door de firma Hoogmartens Wegenbouw uit Opglabbeek. De timing van de werken is steeds onder voorbehoud van gunstige weersomstandigheden. De bewoners en aangelanden van de verschillende straten worden door de aannemer op de hoogte gebracht van de precieze timing en mogelijke hinder. De huisvuilophaling door Ecowerf zal geen hinder ondervinden tijdens de werken.


Voor meer informatie over de wijzigingen van het busverkeer, kan men terecht bij De Lijn: tel 070 220 200, www.delijn.be.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  10-03-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Tienen

Tienen
20-03-2019

KLEINE BERGSTRAAT Op vrijdag 29 maart ’19 wordt de Kleine Bergstraat afgesloten van 08.00 tot 13.00 uur wegens een verhuis.


Meer info

Tienen
Tienen
19-03-2019

1 JAAR BEWEGEN OP VERWIJZING Het project ‘Bewegen Op Verwijzing’ zet sinds maart ’18 mensen aan om meer te bewegen. Met een verwijsbrief van de huisarts op zak, deden al 50 personen uit de regio Tienen-Landen een beroep op een ‘Bewegen Op Verwijzing’-coach. Die coach ondersteunt hen om meer beweging in te bouwen in het dagelijks leven. Wie meer wil bewegen en...


Meer info

Tienen
Tienen
14-03-2019

MEER DAN 300 TIENENAARS MAKEN DE STAD LENTEFRIS Op zaterdag 16 maart ‘19 is het weer zover: dan wordt Tienen tot in de kleinste hoekjes opgeruimd tijdens de 'Grote Lenteschoonmaak'. Het team van dienst dat zijn onze inwoners. Met meer dan 300 zijn ze, om Tienen samen lentefris te maken. Tienen investeert heel wat middelen in een propere stad. Dagelijks is het team van de openbare...


Meer info

TienenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het