Meer dan 300 deelnemers voor 'Grote Lenteschoonmaak'MEER DAN 300 TIENENAARS MAKEN DE STAD LENTEFRIS
Op zaterdag 16 maart ‘19 is het weer zover: dan wordt Tienen tot in de kleinste hoekjes opgeruimd tijdens de 'Grote Lenteschoonmaak'. Het team van dienst dat zijn onze inwoners. Met meer dan 300 zijn ze, om Tienen samen lentefris te maken.


Tienen investeert heel wat middelen in een propere stad. Dagelijks is het team van de openbare reiniging met elf mensen op pad om vuilbakjes te ledigen, zwerfafval op te kuisen en meldingen van sluikstort op te volgen. Op dinsdag en donderdag worden zij in het stadscentrum bijgestaan door drie medewerkers van de vzw Blankedale. Vorig jaar alleen al haalde het team zo maar eventjes 105.000 kilogram afval op en werden er meer dan 1.600 meldingen van zwerfafval afgevinkt.


Op zaterdag 16 maart ‘19 worden de stadsdiensten bijgestaan door 331 enthousiaste inwoners. Allemaal gaan ze, gewapend met het nodige materiaal, op pad om het zwerfvuil in het stadscentrum en de deelgemeenten op te ruimen. De deelnemende verenigingen zijn Chiryaku Dojo Belgium, Milieuadviesraad Tienen, OpgewekTienen, Tiense Wereldvrouwen, FOS 213 Seniors, Natuurpunt Tienen, Afrika in Tienen, Buurtcomité Slachthuisstraat-Molenstraat, Wijk Veldmuis, Wijkraad Bost, de Grijpen, Park Passionisten, Goetsenhoven Leeft!, groep Abelenhof, Kapellekesvrienden, VeDoVe, Kringwinkel Hageland, brouwerij Vissenaken, Spijshuis Dieu, het Stadsteam en de politieke partijen 0pen VLD, N-VA Tienen, Tienen Vooruit!, sp.a en Groen. Daarnaast schreven ook meer dan 86 particulieren zich in.


Het afval wordt verzameld aan het Vrijetijdscentrum en voorzien van een opvallende spandoek. Zo wordt de problematiek van zwerfvuil extra onder de aandacht gebracht van voorbijgangers.


Deze actie kan rekenen op de steun van Mooimakers, het Vlaamse initiatief tegen zwerfvuil en EcoWerf.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  14-03-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Tienen

Tienen
20-03-2019

KLEINE BERGSTRAAT Op vrijdag 29 maart ’19 wordt de Kleine Bergstraat afgesloten van 08.00 tot 13.00 uur wegens een verhuis.


Meer info

Tienen
Tienen
19-03-2019

1 JAAR BEWEGEN OP VERWIJZING Het project ‘Bewegen Op Verwijzing’ zet sinds maart ’18 mensen aan om meer te bewegen. Met een verwijsbrief van de huisarts op zak, deden al 50 personen uit de regio Tienen-Landen een beroep op een ‘Bewegen Op Verwijzing’-coach. Die coach ondersteunt hen om meer beweging in te bouwen in het dagelijks leven. Wie meer wil bewegen en...


Meer info

Tienen
Tienen
10-03-2019

De stad Tienen zet ook dit jaar verder in op de verbetering van het wegennetwerk. Eind 2018 werd de firma Hoogmartens Wegenbouw uit Opglabbeek aangesteld voor het uitvoeren van herstellingswerken aan wegverhardingen op de Oplintersesteenweg, in de Veeweidestraat, Houtemstraat, Glabbeeksestraat en op de Wulmersumsesteenweg. In de periode van maandag 18 maart t/m donderdag 18 april ‘19...


Meer info

TienenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het