Eerste publieke laadpalen voor elektrische wagens in de gemeente Machelen zijn een feitVanaf vandaag zijn er in Machelen vijf publieke laadpalen voor elektrische wagens in gebruik.

Opzet is twintig laadpalen plaatsen tegen 2020. Hiermee geeft de gemeente Machelen uitvoering aan het Burgemeesterconvenant en het klimaatactieplan.

 

“Op 20 mei 2014 werd het Burgemeestersconvenant ondertekend. Hierin engageren we ons als gemeente om tegen 2020 20% minder CO2 uit te stoten op ons grondgebied”, licht schepen Verberckmoes, bevoegd voor Leefmilieu, toe. “Deze doelstelling willen we realiseren via concrete acties en in samenwerking met inwoners, handelaars, bedrijven en onze verenigingen.”

 

Verspreid over 4 jaar zullen er 20 laadpalen voor elektrische wagens geplaatst worden in Machelen en Diegem. De eerste 5 zijn nu al operationeel en vind je in Machelen op het Merelplein, het Dorpsplein en vrijetijdssite Bosveld aan de Heirbaan en in Diegem op het A. De Cockplein en de Kosterstraat.

 

“De aankoop en het gebruik van elektrische wagens begint toe te nemen, mensen beginnen zelf maatregelen te nemen om hun ecologische voetafdruk te verkleinen.  Zo zien we dat er meer gefietst wordt en dat er steeds meer wagens rondrijden met alternatieve aandrijving, zoals hybride wagens, wagens op elektriciteit of zoals al een deel van het gemeentelijk wagenpark, op CNG”, aldus schepen Dirk De Wulf, bevoegd voor Mobiliteit. “Logisch dat wij als gemeentebestuur die ontwikkelingen steunen en investeren in extra plekken om de batterijen op te laden”.

 

Praktisch

Elke elektrische laadpaal is voorzien van twee oplaadpunten. Er kunnen twee voertuigen tegelijkertijd opladen. Het laden kost 0,31 EUR/kWh incl. BTW (transactiekosten: 0,25 EUR incl. BTW). Elektrisch laden kan met behulp van een laadkaart of met behulp van de Smoov app. Elke laadpaal bevat duidelijke pictogrammen met instructies.

 

De plaatsen zijn exclusief voorbehouden voor elektrische wagens en er mag maximaal zes uur geparkeerd worden. Indien je klaar bent met laden, zou het fijn zijn moest je je wagen verplaatsen. Dit noemen wij graag ‘sociaal laden’. Op die manier wordt andere e-rijders de mogelijkheid geboden om hun auto op te laten laden. De parkeerplaatsen zijn voorzien van specifieke borden en belijningen.

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  14-11-2017

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Project: Open ondernemerschap!

Wens je meer visibiliteit, meer leads naar je onderneming of product?
Gebruik dan onze voordelige bedrijfspagina en wordt door duizenden bezoekers online gevonden!

Heb je ondernemersnieuws?
 Meer nieuws over Machelen

Machelen
12-04-2018

De gemeente en OCMW Machelen hebben Theater Spoor 6 uitgenodigd met hun spetterende voorstelling 'Hip Hip Elvis'. Een toneelstuk voor kleuters en lagere schoolkinderen, maar ook voor ouders, oma's en opa's. Een voorstelling die kadert binnen ‘Machelen, toegankelijke gemeente’. Gemeente en OCMW Machelen werken sinds vorig jaar aan het 10-puntenprogramma voor...


Meer info

Machelen
Machelen
29-03-2018

Naar aanleiding van de begrafenisplechtigheid van raadslid Joël Noé op zaterdag 31 maart om 10 uur in de Kerk van Diegem heeft het gemeentebestuur een aantal verkeersmaatregelen genomen. Deze maatregelen zijn nodig aangezien er die dag op het A. De Cockplein een parkeerverbod geldt omwille van de paaskermis en de wielerwedstrijd. De speelplaatsen van de Parochiale Basisschool...


Meer info

Machelen
Machelen
29-03-2018

Het college heeft de bouwvergunning voor het woonproject in De Reinelaan afgeleverd. Hierdoor wordt de bouw van 23 betaalbare en duurzame woongelegenheden mogelijk die het centrum van Diegem versterken. Het project is volledig in overeenstemming met het RUP Diegem-Centrum. Een RUP dat door alle leden van de gemeenteraad unaniem is goedgekeurd. Het eerste ontwerp van de projectontwikkelaar...


Meer info

Machelen
Machelen
29-03-2018

Het nieuwe Bosveldgebouw en de kunstgrasvelden zijn sinds enkele maanden in gebruik, de omgevingswerken zijn zo goed als afgerond. In juni start de heraanleg van de atletiekpiste. Het Bosveldgebouw en de nieuwe kunstgrasvelden zijn sinds enkele maanden in gebruik genomen door verschillende buitensportverenigingen, en met succes kunnen we stellen. Verschillende verenigingen trainen hier en de...


Meer info

MachelenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het