Eerste publieke laadpalen voor elektrische wagens in de gemeente Machelen zijn een feitVanaf vandaag zijn er in Machelen vijf publieke laadpalen voor elektrische wagens in gebruik.

Opzet is twintig laadpalen plaatsen tegen 2020. Hiermee geeft de gemeente Machelen uitvoering aan het Burgemeesterconvenant en het klimaatactieplan.

 

“Op 20 mei 2014 werd het Burgemeestersconvenant ondertekend. Hierin engageren we ons als gemeente om tegen 2020 20% minder CO2 uit te stoten op ons grondgebied”, licht schepen Verberckmoes, bevoegd voor Leefmilieu, toe. “Deze doelstelling willen we realiseren via concrete acties en in samenwerking met inwoners, handelaars, bedrijven en onze verenigingen.”

 

Verspreid over 4 jaar zullen er 20 laadpalen voor elektrische wagens geplaatst worden in Machelen en Diegem. De eerste 5 zijn nu al operationeel en vind je in Machelen op het Merelplein, het Dorpsplein en vrijetijdssite Bosveld aan de Heirbaan en in Diegem op het A. De Cockplein en de Kosterstraat.

 

“De aankoop en het gebruik van elektrische wagens begint toe te nemen, mensen beginnen zelf maatregelen te nemen om hun ecologische voetafdruk te verkleinen.  Zo zien we dat er meer gefietst wordt en dat er steeds meer wagens rondrijden met alternatieve aandrijving, zoals hybride wagens, wagens op elektriciteit of zoals al een deel van het gemeentelijk wagenpark, op CNG”, aldus schepen Dirk De Wulf, bevoegd voor Mobiliteit. “Logisch dat wij als gemeentebestuur die ontwikkelingen steunen en investeren in extra plekken om de batterijen op te laden”.

 

Praktisch

Elke elektrische laadpaal is voorzien van twee oplaadpunten. Er kunnen twee voertuigen tegelijkertijd opladen. Het laden kost 0,31 EUR/kWh incl. BTW (transactiekosten: 0,25 EUR incl. BTW). Elektrisch laden kan met behulp van een laadkaart of met behulp van de Smoov app. Elke laadpaal bevat duidelijke pictogrammen met instructies.

 

De plaatsen zijn exclusief voorbehouden voor elektrische wagens en er mag maximaal zes uur geparkeerd worden. Indien je klaar bent met laden, zou het fijn zijn moest je je wagen verplaatsen. Dit noemen wij graag ‘sociaal laden’. Op die manier wordt andere e-rijders de mogelijkheid geboden om hun auto op te laten laden. De parkeerplaatsen zijn voorzien van specifieke borden en belijningen.

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  14-11-2017

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Project: Open ondernemerschap!

Wens je meer visibiliteit, meer leads naar je onderneming of product?
Gebruik dan onze voordelige bedrijfspagina en wordt door duizenden bezoekers online gevonden!

Heb je ondernemersnieuws?
 Meer nieuws over Machelen

Machelen
17-11-2017

Gemeenschapscentrum ’t Kwadrant in Machelen heeft een nieuwe tribune. Deze zorgt voor opmerkelijk kwalitatieve verbetering van de voorstellingen in de cultuurzaal. Het publiek zal voor het eerst hun zitje op deze nieuwe tribune kunnen nemen tijdens de voorstelling ‘Kontente Venten’ van het Echt Antwaarps Teater. De oude podiumelementen in cultuurzaal ’t Zand zijn...


Meer info

Machelen
Machelen
09-11-2017

Kom maandag 20 of woensdag 22 november naar het energiesnoeiloket, en laat de energiesnoeiers zoeken naar het beste tarief voor jou. Iedereen heeft graag een lagere energiefactuur! Energieleveranciers veranderen voortdurend hun tarieven. Heel wat mensen kunnen dan ook fors besparen op de energiefactuur door te veranderen van leverancier. Veranderen van leverancier is gratis en heel eenvoudig....


Meer info

Machelen
Machelen
09-11-2017

Zaterdag 30 december is het weer cyclocross in Diegem. Inwoners die op het parcours wonen kunnen een attest van doorgang krijgen. Deze attesten worden door het gemeentebestuur afgeleverd op dinsdag 19 december 2017 van 19 tot 21 uur en op woensdag 20 december 2017 van 14 tot 16 uur in het Gemeenschapscentrum ’t Zand, Kosterstraat 2 ( bibliotheek).


Meer info

MachelenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Brabant | Limburg | Kempen | Oost VL | West VL | Brussel | Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
Deze site gebruikt cookies

Ok, ik snap het