Eerste fietskluis in Sint-Pieters-LeeuwOp het Stationsplein in Ruisbroek staat sinds 7 augustus een eerste fietskluis. Deze kluis, die er kwam met de steun van de provincie Vlaams Brabant, zal voortaan plaats bieden aan 5 fietsen.

Mensen die met de fiets naar het station rijden om er de trein te nemen, kunnen er hun fiets veilig in opbergen.

 

Jan Desmeth, schepen van mobiliteit: “Deze eerste afgesloten fietsbox is een test om te peilen hoe groot de interesse is of kan worden. Pendelaars, die wat verder van het station wonen en die eerste afstand enkel met een (elektrische) fiets willen of kunnen afleggen, krijgen zo een volwaardig alternatief om de combinatie trein-fiets te nemen. Het is vanzelfsprekend dat we graag extra fietsboxen plaatsen als de vraag groter is dan het aanbod.”

 

Wat moet je doen?

 

  1. Verstuur vanaf maandag 19 augustus jouw aanvraag naar fietsenmobiliteit@groepintro.be. Groep Intro is een vzw die in opdracht van de gemeente de fietskluis zal onderhouden en beheren.
  2. Na ondertekening van het contract en gebruikersreglement krijg je een standplaats toegewezen. Is de fietskluis volzet dan krijg je een plaats op de wachtlijst.
  3. De sleutel van de fietskluis haal je op in het gemeentehuis bij de dienst Mobiliteit (1e verdieping).

Je kan je fiets een jaar lang veilig opbergen in de kluis voor 75 euro. Tevens zal er een eenmalige waarborg worden gevraagd van 25 euro.

 

Je deelt de kluis met vier andere gebruikers. Je moet dus steeds je fiets beveiligen met een hangslot of een kwaliteitsvol antidiefstalsysteem, zoals een U-hangslot vastgemaakt aan het fietsrek.

Enkel gebruikers die minimaal op een afstand van 500 m van de fietskluis wonen komen in aanmerking.

 

Paul Defranc, schepen van Leefmilieu: “Fietsen kunnen voortaan veilig worden opgeborgen in de fietskluis. Hiermee hopen wij pendelaars aan te zetten om niet de auto maar de fiets te nemen naar het station. Goed voor de conditie en nog beter voor het milieu!”

 

Onlangs werd ook een publieke fietspomp geïnstalleerd aan de andere zijde van de treinsporen, nabij de fietssnelweg F20. 

Naast de fietspomp vind je de gebruiksaanwijzingen.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  15-08-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.
Project: Open ondernemerschap!

Wens je meer visibiliteit, meer leads naar je onderneming of product?
Gebruik dan onze voordelige bedrijfspagina en wordt door duizenden bezoekers online gevonden!

Wil je gratis ondernemersnieuws plaatsen?
 Meer nieuws over Sint-Pieters-Leeuw

Sint Pieters Leeuw
14-08-2019

Op maandag 12 augustus ging in Beveren de Binckbank Tour van start. Op zondag 18 augustus start de zevende en laatste etappe in Sint-Pieters-Leeuw. Na de start volgt een tweede doortocht in het centrum waar ook een tussensprint wordt georganiseerd. De renners trekken daarna vanuit Sint-Pieters-Leeuw naar de finish in Geraardsbergen; een rit van 178.6 km. Herwig Smeets, schepen van Sport:...


Meer info

Sint-Pieters-Leeuw
Sint Pieters Leeuw
29-07-2019

In navolging van de succesvolle spelletjesnamiddagen tijdens het schooljaar organiseert de bibliotheek op donderdag 1 augustus een eerste ‘pop-up buitenspelletjesnamiddag’.In het Colomapark, recht tegenover het kasteel, kan je op donderdag tussen 14 en 16 uur enkele spelen uit de nieuwe collectie uittesten. Wees je tegenstander te slim af met de reuzen vier-op-‘n-rij, balanceer...


Meer info

Sint-Pieters-Leeuw
Sint Pieters Leeuw
25-07-2019

StraPatZen is een tweedaags straattheaterfestival dat op zaterdag doorgaat in Sint-Pieters-Leeuw en op zondag in Wambeek. De organisatie is volledig klaar om er opnieuw een topeditie van te maken. Op zondag 4 augustus stopt de straattheaterkaravaan in Wambeek. Daags voordien, op zaterdag 3 augustus, gaat StraPatZen door in het gezellige en – voor de gelegenheid - autovrije centrum van...


Meer info

Sint-Pieters-LeeuwAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Limburg | Kempen | Vlaams Brabant | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: http://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het